Партизан изгубио Куп!

За први трофеј ове сезоне у недељу ће се борити ватерполисти Шапца и крагујевачког Радничког.

Остали спортови 23.12.2018 | 12:00
Партизан изгубио Куп!
Трогодишња доминација црно-белих у такмичењу за Куп Србије окончана је у суботу увече у базену Спортског центра "Југ" у Зрењанину.

Бољи од ватерполиста Партизана у полуфиналној утакмици био је Шабац, који је славио резултатом 14:10 (5:2, 4:4, 4:3, 1:1) и то је био реванш за пораз од 5:6 у финалу прошле године.

Састав који предводи голман Гојко Пијетловић покушаће да у дуелу са Радничким из Крагујевца освоји први трофеј у клупској историји.

Раднички, освајач Купа из 2015. године, савладао је нишки Наис - 8:5 (0:0, 3:3, 2:0, 3:2).

Шабац је у дербију потпуно надиграо браниоце пехара, а питање победника практично је било решено после вођства од 4:0 и 5:1, које је у наставку меча само у два наврата сведено на "плус два".

Велкић, Рогач и Јанковић дали су по три гола, а код Партизана је најефикаснији био Касум са четири поготка.

"Честитам момцима на игри, заједништву и борбености. Недеља је нови дан и прилика да освојимо први трофеј у историји клуба. Раднички је квалитетан ривал и неће бити лако", рекао је тренер Шапца Миодраг Мировић.

Стратег Радничког Урош Стевановић опоменуо је своје изабранике да у финалу морају да буду много бољи него против Наиса.

"Оваквом игром тешко ћемо да парирамо другом финалисти. Пласман у финале је велики успех за нас, али до трофеја имамо још један корак, у сусрету у којем сигурно нећемо да будемо фаворити".

Пре почетка турнира је минутом ћутања одата пошта страдалима у саобраћајној несрећи у Нишу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар