Partizan izgubio Kup!

Za prvi trofej ove sezone u nedelju će se boriti vaterpolisti Šapca i kragujevačkog Radničkog.

Ostali sportovi 23.12.2018 | 12:00
Partizan izgubio Kup!
Trogodišnja dominacija crno-belih u takmičenju za Kup Srbije okončana je u subotu uveče u bazenu Sportskog centra "Jug" u Zrenjaninu.

Bolji od vaterpolista Partizana u polufinalnoj utakmici bio je Šabac, koji je slavio rezultatom 14:10 (5:2, 4:4, 4:3, 1:1) i to je bio revanš za poraz od 5:6 u finalu prošle godine.

Sastav koji predvodi golman Gojko Pijetlović pokušaće da u duelu sa Radničkim iz Kragujevca osvoji prvi trofej u klupskoj istoriji.

Radnički, osvajač Kupa iz 2015. godine, savladao je niški Nais - 8:5 (0:0, 3:3, 2:0, 3:2).

Šabac je u derbiju potpuno nadigrao branioce pehara, a pitanje pobednika praktično je bilo rešeno posle vođstva od 4:0 i 5:1, koje je u nastavku meča samo u dva navrata svedeno na "plus dva".

Velkić, Rogač i Janković dali su po tri gola, a kod Partizana je najefikasniji bio Kasum sa četiri pogotka.

"Čestitam momcima na igri, zajedništvu i borbenosti. Nedelja je novi dan i prilika da osvojimo prvi trofej u istoriji kluba. Radnički je kvalitetan rival i neće biti lako", rekao je trener Šapca Miodrag Mirović.

Strateg Radničkog Uroš Stevanović opomenuo je svoje izabranike da u finalu moraju da budu mnogo bolji nego protiv Naisa.

"Ovakvom igrom teško ćemo da pariramo drugom finalisti. Plasman u finale je veliki uspeh za nas, ali do trofeja imamo još jedan korak, u susretu u kojem sigurno nećemo da budemo favoriti".

Pre početka turnira je minutom ćutanja odata pošta stradalima u saobraćajnoj nesreći u Nišu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar