Харадинај не прихвата оставке

Премијер самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај изјавио је данас након сједнице привремене владе да није прихватио оставке градоначелника четири општине са сјевера Косова, јер су поднесене на обрасцу на коме пише Косово и Метохија.

Србија 11.12.2018 | 16:57
 Харадинај не прихвата оставке
"Њихов допис је неуставан", додао је Харадинај новинарима. 

Градоначелници четири општине са већинским српским становништвом са сјевера Косова донијели су крајем новембра одлуке о повлачењу са функција и прекиду свих односа са Приштином због повећања такси на увоз робе из централне Србије и БиХ, које им угрожава право на живот, повратак и опстанак, те изазива још дубљу кризу у јужној спрској покрајини.

Оставке су поднијели градоначелници Зубиног Потока, сјеверне Косовске Митровице, Звечана и Лепосавића.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Срби морају имати представника.

11.12.2018 20:30

Оставке се нису требале ни поднијети, нису се смјеле десити у овој, историјски претешкој ситуацији. Срби морају имати свог легитимног представника у преговорима са Шиптарима. Морају се борити за бар елементарна права, путем својих представника, а не унапријед истурити бијелу заставу. Оставке су биле наиван потез, јер су они у цијелој ситуацији остављени, на жалост, препуштени сами себу. Зашто нико више не спомиње Заједницу српских општина? Народ на КиМ се није смио довести у ову ситуацију, јер мучени и понижавани деценијама од свих, што заиста није поштено и у духу православља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

11.12.2018 22:48

Овај Шабан не зна да је оставка морални чин и да не може бити неприхваћена. Узгред, може се и на салвети написати или усмено поднети.

ОДГОВОРИТЕ