Haradinaj ne prihvata ostavke

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas nakon sjednice privremene vlade da nije prihvatio ostavke gradonačelnika četiri opštine sa sjevera Kosova, jer su podnesene na obrascu na kome piše Kosovo i Metohija.

Srbija 11.12.2018 | 16:57
 Haradinaj ne prihvata ostavke
"Njihov dopis je neustavan", dodao je Haradinaj novinarima. 

Gradonačelnici četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom sa sjevera Kosova donijeli su krajem novembra odluke o povlačenju sa funkcija i prekidu svih odnosa sa Prištinom zbog povećanja taksi na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH, koje im ugrožava pravo na život, povratak i opstanak, te izaziva još dublju krizu u južnoj sprskoj pokrajini.

Ostavke su podnijeli gradonačelnici Zubinog Potoka, sjeverne Kosovske Mitrovice, Zvečana i Leposavića.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srbi moraju imati predstavnika.

11.12.2018 20:30

Ostavke se nisu trebale ni podnijeti, nisu se smjele desiti u ovoj, istorijski preteškoj situaciji. Srbi moraju imati svog legitimnog predstavnika u pregovorima sa Šiptarima. Moraju se boriti za bar elementarna prava, putem svojih predstavnika, a ne unaprijed isturiti bijelu zastavu. Ostavke su bile naivan potez, jer su oni u cijeloj situaciji ostavljeni, na žalost, prepušteni sami sebu. Zašto niko više ne spominje Zajednicu srpskih opština? Narod na KiM se nije smio dovesti u ovu situaciju, jer mučeni i ponižavani decenijama od svih, što zaista nije pošteno i u duhu pravoslavlja...

ODGOVORITE
Name

Sa strane

11.12.2018 22:48

Ovaj Šaban ne zna da je ostavka moralni čin i da ne može biti neprihvaćena. Uzgred, može se i na salveti napisati ili usmeno podneti.

ODGOVORITE