Дукић разочаран властима Српске

Предсједник Компаније Боксит - Рајко Дукић упутио је отворено писмо властима Републике Српске: члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, предсједници Жељки Цвијановић, потпредсједници Владе Сребренки Голић, мандатару за састав нове Владе Републике Српске Радовану Вишковићу, министрима индустрије, енергетике и рударства Петру Ђокићу и финансија Зорану Тегелтији

Република Српска 10.12.2018 | 08:20
Дукић разочаран властима Српске
Писмо преносимо у цијелости: 

- Поштовани,

прије извјесног времена, дневни лист „Блиц“, објавио је повећи чланак, у коме аутор, познат по надимку Кракати, са Пала, на веома неписмен и примитиван начин, говори о мени и компанији „Боксит“ гдје, поред осталог, наводи да фабрику „Алумина“ из Зворника пљачкамо годинама и да ће томе ускоро доћи крај, када други преузму Фабрику.

Прије неколико дана, навратио је код мене, у Милиће, градоначелник из Зворника, господин Зоран Стевановић, који ми је рекао да се састао, у Бања Луци, са горе поменутим лицем, које му је рекло да ће, након што Влада прода своја потраживања у Фабрици „Бирач“ фирми из Швајцарске, Батагон Интернешенел, као први посао бити, да из Фабрике одувају Дукића.

Није спорно да горе поменуто лице, које наводно има добре везе у органима власти у Бања Луци, има значајну улогу, како по питању купопродаје државног дуга, тако и одређених пословних активности, које швајцарска компанија обавља на подручју Републике Српске, укључујући и увоз руде боксита.

Власник компаније Батагон Интернешенел, која је основана прије двије године, у Швајцарској, господин Далибор Матић, у неформалном разговору са неким одговорним лицима из „Алумине“ рекао је да, када ускоро преузме Фабрику, прво што ће учинити, раскинуће све пословне односе са Компанијом „Боксит“, руду ће увозити из Гвинеје, има наводно тамо концесије па и своје бродове, планира да изврши реструктуирање Фабрике, помињући притом и могућност да, 700 запослених остане без посла.

Када је у питању увоз боксита, односно увежени боксит, цца 100.000 тона, није спорно да је, због недостатка боксита на домаћем тржишту, требао боксит из увоза, он је у Фабрици, за око 2 и више пута скупљи, у односу на наш боксит, иако је дискутабилно да се исплати његова прерада обзиром на високу цијену.

Поштована господо,

Компанија „Боксит“ идуће године навршава 60 година успјешног пословања и развоја, дајући значајан допринос свеукупном развоју Регије, па и Републике Српске.

Фабрика глинице „Бирач“ за прераду боксита, која је требала, седамдесетих година, бити изграђена у Милићима, од стране водеће свјетске фирме из те области, Кајзера из Америке, одлуком тадашњих политичких структура, изграђена је у Зворнику. Све до прије неколико година, Компанија „Боксит“ је била једини снабдјевач ове фабрике рудом боксита, испоручивши јој око 23,5 милиона тона. Умјесто да се, у протеклим годинама, како је стајало у разним уговорима и договорима, код нас изграде одговарајући капацитети, из области алумосиликатне хемије, да је само једна марка по тони, за испоручену руду, уложена у то, за протеклих 40 година, и да је постојала добра воља и намјера, било би нешто од тога изграђено. Од 1978. године, када је фабрика почела са радом, па до почетка рата, мање смо оприходовали око 142 милиона марака, због тога што фабрика није поштовала Друштвени договор који је важио за све прерађиваче, у бившој Југославији, како по основу цијена, тако и по основу трошкова превоза, и по основу издвајања средстава за развој сировинске базе. У оквиру система Енергоинвеста, у коме смо некада били заједно са Фабиком, учествовали смо са више од 20 милиона марака у покрићу губитака Фабрике. Током рата, да би фабрика колико-толико радила, транспортовали смо руду, преко Власенице, Шековића, имајући притом, не само велике трошкове, већ и одређене људске жртве.

Велике напоре улагали смо и непосредно послије рата да Фабрика ради.

Двије хиљаде и друге године, предложио сам, тадашњој Влади, да се формира Конзорцијум домаћих предузећа, који би преузео фабрику. Умјесто тога извршена је криминогена приватизација, уступањем фабрике литванској фирми, која се бавила производњом кончане нити а ми смо тада, по захтјеву Владе, уз обећање да ће нама бити отписане одређене обавезе, цца 2,5 милиона, отписали Фабрици камате од 5 милиона и репрограмирали 9 милиона дуга, бескаматно, на пет година.

Тадашња Влада није испоштовала своје Закључке, па нам је касније принудом, наплатила своја потраживања (порезе и доприносе итд.).

За вријеме док је Фабрика била у власништву Литваница, од 2003-2013. године, у више наврата сам упозоравао Надлежне органе, укључујући и Тужилаштво, о незаконитим, односно криминогеним радњама Литванаца. У мојим књигама „Три успјешне приче“ и „Постдејтонска власт и безвлашће“ постоји на десетине докумената у којима сам наводио како се и на који начин извлачи новац из Фабрике, односно пљачка Република Српска.

Захваљујући томе што сам, са својим сарадницима, Вишковићем и Матићем, доставио одређене информације, односно приједлоге, шта под хитно урадити да, по одласку Литванаца, Фабрика „не оде низ Дрину“ и мјерама које је, тадашњи предсједник Владе, господин Додик, са својим сарадницима предузео, фабрика је спашена и наставила да ради, на срећу, од тада, сваке године, све боље и успјешније.

Компанија „Боксит“ је примјер како се природно, односно друштвено, богатство успјешно валоризује и улаже у развој, како у дјелатности које су комплементарне или тржишно интересантне, тако и многа друга добра, за опште друштвене потребе. Данас у Компанији ради око 950 лица, од чега је значајан број из сусједних општина. Поред значајних средстава, која се издвајају у државни буџет и другим корисницима, перманентно се улажу и велика средства у образовање, здравство, културу, спорт, комуналну инфраструктуру, као и у разне хуманитарне активности. Без обзира што данас у Компанији има десетак сектора, као што су: саобраћај, грађевинарство, машинство, Фабрика намјештаја и масивних плоча, производња хране, угоститељство итд., који успјешно послују, производња руде је основна и најважнија дјелатност и тако треба и да остане, како ради властитих потреба, тако и ради потреба фабрике. Током наредне двије године, планирано је петнаестак милиона властитих улагања у рударску производњу, како би фабрику, дугорочно обезбједили, квалитетном рудом.

Немјерљив допринос, запослени и Компанија „Боксит“ у цјелости, дали смо у стварању Републике Српске, њеној одбрани и изградњи. 136 запослених дало је своје животе, широм ратишта Републике Српске а највећи број бранећи простор Рудника. У Ратној болници, која је организована и била у саставу Компаније „Боксит“, спашено је хиљаде живота.

Компанија „Боксит“ и Фабрика „Алумина“, са запослених око 2.500, приходом од више стотина милиона, издвајањима за друштвене потребе у државни буџет и друго, више десетина милиона, са јасним дугорочним програмима и циљевима, не само да су гарант за опстанак становништва на нашој Регији, него и дају значајан допринос развоју Републике Српске и њеним институцијама. Може се као позитиван примјер томе навести и постигнути резултати, на последњим свеопштим изборима.

Недопустиво је, и неће бити допустиво, да они, који су са парама побјегли када је требало бранити Републику Српску или је изграђивати, након рата, помагати унесрећеним и бескућницима, задржати народ да не оде са ових простора или они који су на разне начине стекли енормно богатство, сада за јефтине паре дођу у посјед Фабрике, са циљем да је „реструктуирају“ и продају, доводећи притом у питање пословну стабилност и сигурну перспективу, односно опстанак Компаније „Боксит“. Ако већ треба да се продају државна потраживања, онда разумљиво је да је неопходно, прије тога, направити стручне анализе и процјене ефеката и последица тога, односно свеопште користи, имајући притом у виду да је у току стечајни поступак, да нису ни сви судски спорови окончани, због, на волшебан начин, куповине имовинских, односно хипотекарних права, од некадашњег литванског власника. Све активности морају бити транспарентне, а када је у питању продаја државних потраживања, нормално је, у пословном свијету, да се предност даје стратешким партнерима из исте бранше, у конкретном случају Метал Инвестменту из Лондона, Силкему из Словеније, који фабрику снабдјевају значајним сировинама, као што су боксит и лужина и највећи су купци роба из фабрике а не неком ко производи пелене и дјечију козметику. Имамо једно горко искуство када је фабрика, умјесто да се прода тадашњим заинтересованим из области алуминијумске индустрије, продата непознатом произвођачу предива из Литваније а за пљачке, односно штете, више стотина милиона нико није одговарао.

Запослени у ова два колектива, као високоморални и високоодговорни, изнад свега патриотски опредјељени, радни и одговорни, показали смо колика смо снага и како можемо да се бранимо, односно да се супроставимо разним мутљавинама штетним, не само по оба Колектива, него и по грађане регије па и Републику Српску у цјелости.

Надамо се да ова садашња власт, која је формирана и формира се, као израз воље народа Републике Српске, уз доминантан израз воље грађана регије Бирач, неће дозволити, да нам судбину кроје они који би да дају банку а узму хиљадарку. Запослени у колективима „Боксит“ и „Алумина“ имају више могућности и начина да то спријече.

Писмо је достављено и Управном одбору „Алумине“, стечајном управнику, синдикалним организацијама „Алумине“ и Компаније „Боксит“.

(БН)

Коментари / 81

Оставите коментар
Name

Пејо

10.12.2018 07:24

Лопов

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензија

10.12.2018 07:50

Дукићу јеси чуо за пензију ? У твојим годинама се игра с унучићима и праунучићима и нико озбиљан неће слушати приче од древним временима кад сте ти и диносаури као ти били млади.

Name

Богами

10.12.2018 07:55

Изгледа ти се љуља фотеља А вјероватно и имаш година за пензију И да ниси муљао доста би било

Name

ре

10.12.2018 08:45

писи Дукицу, писи..... а има ли твоје одговорности Дукицу, ко измисли овог Радована, одакле се он појави Дукицу...

Name

ре

10.12.2018 08:46

Батагон Интернешенел је фирма основана 2015 ,парама покраденим из будзета РС

Name

Дудук

10.12.2018 09:31

Овако ће и Додик да цвили кад дођу на власт други, па бјежи у Русију где има банковне рачуне, некретнине и др. опљачкано из РС.

Name

Батагон Интернатионал

10.12.2018 09:56

Људи моји!!! Од два зла-које је горе? Да оде Дукиц а да додје тај Батагон и да растјера и ово народа ста је остало. Па неце нико нико други унистити РС до нас самих. Народ цини РС а кад њега нестане јебес све онда. А нестаје га.....

Name

Свицарац

10.12.2018 10:20

БАТАГОН Интернатионал АГ је основана 2015 украденим парама из будзета и иза ње стоје људи резима који преко ове фирме перу украдени новац.До сада су купили хотел бистрицу на јахорини ,фабрику акумулатора сомбор итд Класицно прање новац украденог из будзета РС

Name

Ре,

10.12.2018 11:16

сву ову банду, кија је преко ночи народ покала!и још им Није доста" све у доживотне затворе дати, све је друго одвишно

Name

Ре

10.12.2018 14:00

Ова баљезгања прочитати мора само глупи Радован Вишковић!

Name

Андјео

10.12.2018 15:33

Ајде додји па отпусти толики број радника. Као сто сам вец писао, спремни смо на све. Док не буду летиле главе у вези Алумине ниста се неце на боље промјенити. Цекамо вас!

Name

ГРГА

10.12.2018 15:51

ЈА БИХ ФАБРИКУ БИРАЦ А И БОСКИДТ МИЛИЦИ ПОКЛОНИО, А НЕ ПРОДАО, ЉУДИМА ИЗ ПОЛИТИКЕ КОЈИ СУ ПОСЛЕДЊИХ 10 ГОДИНА ДОКАЗАЛИ КАКО СЕ ВОДИ ДРЗАВА И БИЗНИС. ЉУДИ ИЗА КОЈИХ СТОЈИ НАОД СУ НАСА СНАГА. СВЕ ОСТАЛО СУ ОБИЦНИ КОКОСАРИ.

Name

Зељко Цвијиц

12.12.2018 06:04

имали код нас срба и један успјесан србин да му ми не каземо лопов.

Name

ха ха

10.12.2018 07:31

Прпа Дукицу ...све сти цујес остварице се...који страх ових моцника криминалаца .обезбједили и праунуцад..не требас висе Додику..сад це то он без тебе привести крају...одбацио те ко крпу..мангуп си..а он се ислузених мангупа рјесава..па рекао је .не слусас ти и не пратис добро његове потезе..путуј и ти игумане ..за манастир не брини .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жуга

10.12.2018 16:08

Откуд теби право да причаш о патриотизму, док је народ Милића бранио ове простора, па и Рудник боксита ти си био далеко у Београду. Зна добро овај народ да си ти највеће зло за ову општину па и регију Бирач.

Name

Милко

10.12.2018 07:34

е мој Дукицу, видис како некад силни Павић сада преде као мала маца. Ни ти нецес боље проци, дзаба се улизујес. Ниси у комбинацији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

10.12.2018 13:07

Јако је незахвално овако се дописивати са овим поменутим ликовима а поготово, јавно. Просло вријеме гдје их је било добро познават...долази вријеме гдје це бога молити да их никад није упознао.

Name

Србо

11.12.2018 10:14

Долазе сто пута гори од Дукица. Залит цемо за њм

Name

Брезовљан

10.12.2018 07:37

Ко те сиса

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

10.12.2018 09:08

КО ЈЕ КРАКАТИ СА ПАЛА?

Name

Кракати

10.12.2018 10:12

Кракати је надимак за Недељка Елека

Name

Риле

10.12.2018 07:51

СВИМА ЛОПОВИМА Р СРБСКЕ ЈЕДНОМ ЋЕ ДОЋИ КРАЈ ПА И ТЕБИ АЛ НЕ БЕЗ КАЗНЕ ЗБОГ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ КОЈУ ГОДИНАМА ВОДИТЕ СА ВРХОМ ВЛАСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

10.12.2018 09:08

Битка око плијена.Како су појединци због лицног бизарног разврата на костима, муци, патњи,свога народа створили стравицно безакоње, биједу и пропаст.Како су свој народ гурнули у провалију, унистили будуцмост младих нарастаја, самим тиме и све сто је створено. Ко су ти злотвори, како и на који нацин су то радили, сви актери криминалне хоботнице....именима.Е то це бити написано....

Name

Одговор на питање

10.12.2018 10:09

Елек

Name

6

10.12.2018 07:58

Ххаа некенове кобинације..а испадасциз игре..хха свисте ви лопурде..чуј Литваци...који довео мој татаццццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

10.12.2018 10:55

Зар ти не дрзис на детектору лази своје пиуне како то сад дукицуууу борба око плијена багро лоповска све сте покрали па сад се давите измедју себе !ко је колико и ко це гдје срам вас било багро а тај народ сто ради за тог лопова пут под ноге па на запад ни код њега леба нема цисти робови озвуцени заробљени фуј фуј фуј багрооооооооооо

Name

Србо

11.12.2018 10:19

Кракати је пион све зло је од СНСД а

Name

Робин Худ

10.12.2018 08:02

Е "мој" Дукићу....жао ми је што рад своје тврдоглавости,због чињенице да си умислио ,вјероватно јер си локалац, да нешто знаш о овој политици , ћеш остати одбачен ,па и д твог пулена Вишковића, и доведен на руб очаја.....сва ватра је око Рудоња,а ти и твоја фантазија о Бокситу њих не занима....само паре,паре и паре....тако да врати се на земљу,сили међу народ,погледај како живе и буди бар остатак живота на правој страни и реално гледајући на ствари! Ово су пљачкаши,а "твој" Вишковић је само статиста који нема појма шта ће га снажи и како ће проћи! Нек нам је свима Бог на помоћи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.12.2018 10:03

Сидји Ђукићу међју народ,овај крезуби па га организуј ако имаш муда.Да видиш колико ти вјерују а и колко вриједис.Лако је Дукицу на изборима оваквим намјестеним и плаћеним бусати се у прса. Бити уз лопове и мутикасе и хвалити се резултатима који су парама народним купљени.Пробај нешто без власти силни и моћни Дукицу Рајко. Пробај само да те видимо а и ти да се измјерис колико си ниједан кад нема власти иза ледја.Пробај само.

Name

Тако Је

10.12.2018 10:14

Слажем се са свим.Додао бих да је на дјелу колективна еутаназија народа Републике Српске.Јбг.нисмо имали среце

Name

хм

10.12.2018 16:42

Опљацко и у биједу гурао свој народ, па би сада лазно да се представља као неки спасиоц. Багро криминална,нецовјецна.....

Name

Србо Браво РИБИН ХУД

11.12.2018 10:27

све смрди од главе. остало су пиони

Name

Све лопови

10.12.2018 08:25

Ово је циркус .Какав Матиц какви бакраци

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан

10.12.2018 08:32

доста је и овога!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварно

10.12.2018 08:32

Вјерујем да овај текст нема за циљ да прави подјеле у СНСД-у вец је мотивисан зељом за опстедруствено добро које је зацртано у оснивацким актима појединих медијских куца. Вјерујем Тита ми. Најозбиљније вјерујем, стварно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Силе

10.12.2018 08:36

А детектор лажи..?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сам себи

10.12.2018 09:17

Др

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕлБосни

10.12.2018 09:40

Има он Висковица, неце му дати да оде низ Дрину. Стара је то лопуза, зна он ста с овим зели реци. За њега је Павиц мала маца. Дукиц је био и осто пројекат Београда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

царлито

10.12.2018 09:47

Сви сте ви криминална багра која се бори искљуциво за лицне интересе, а једини разлог васих свадја је то сто се не мозете договорити око подјеле плијена. А народ ко ј..е.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батагон интернатионал

10.12.2018 09:49

Ови су недавно купили хотел Бистрицу на Јахорини, несто мало мање од 6 мил. платили, а питао сам се ко су кад оно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

10.12.2018 22:37

Па вријwдила би та нwкретнина цак и висе да јw у Мокром а не на Јахорини. Дупла пљацка и јос це

Name

патриот

10.12.2018 09:53

Све су то марксисти они знају да дрзава одумире и треба је дерати продавати дик је зива Покрадене и опљацкане новце опери региструј фирму у инострнству и са њом купуј сам од своје дрзаве Дрзава тосам Ја и све цу распродати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.12.2018 10:05

А иза свих опет Додик.Проценат је чудо.

Name

И тако ја ти написах писмо

10.12.2018 09:57

Е туго моја,шта нам се све дешава.Ни власти ни народа више,све го лопов до лопова.Све пљацкаси сопствене као државе,све патриоте до задње марке.Овај пише писмо ономе да је онај тамо неки нешто направио оном неком.Ко ово буде разумио скидам му капу.Ипак је овај ентитет уништен девастиран јер високорангиране сељацине хватају све сто се креће,немилосрдно се краде и бахати а институција Тузиластво служи као икебана за народне очи.Никога да ухапсе осим ситних лоповцица почетника. Не смију завирити у скуте великог баје,његових полтрона и глодара.Докле ће ово догурати видјеце се ал само тешко народу који је крезуб ал клице водји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

10.12.2018 10:48

Назалост,народ је гласао за Криминалце,Додик пријети на изборима,као да је ратно стање,народ аплаудирају,Срби, умјесто да сви се разидју,али Србин за мало пара фамилију би продао,ово задње понасање са заставом,је доказ да ми нисмо цивилизирани,народ,људи иду на друге планете,а ми око комада тканине свадјам се,засто,зато сто вјерујему,милијардеру,лопову,само не цовјеку,Додику,

Name

Компензација

10.12.2018 10:17

Подсјецања ради преносим у цјелости текст који је Рајко Дукиц објавио у априлу мјесецу објавио о сад ,,Господину Стевановицу", а сто у овоме моменту потпуно дискредитује његове данасње наводе. Поштовани г. Стевановићу, Морамо Вам, као управа, синдикат и радници највећег колектива у регији Бирач јавно рећи, да Вам не вјерујемо! Не вјерујемо ни у једну ријеч коју изговорите, а ни у радње које предузимате. Ми смо и раније знали, а сада је јавно пала свака сумња да сте давно престали да извршавате дужности и обавезе за које сте изабрани и да сте се ставили у функцију фирме Павгорд предлагањем нагодбе за коју ми немамо надлежност. Сав свој гнијев сте унијели у једно радијско гостовање, изнијели сву своју мржњу и фрустрације, оклеветали људе који су Алумину дигли из пепела, док сте истовремено, годинама, лично Ви активно судјеловали у радњама које предузима и за које се залаже Павгорд. И све то сте јавно признали у протеклих неколико дана. Занемарили сте да већина оклеветаних људи живи у Зворнику, има породице, малу дјецу, плаћа порез, али сте их ипак идентификовали као мете, да би Ваши савјетници и слијепи пратиоци могли на њих безобзирно да кидишу. Створили сте несигурност у Зворнику, гдје се чланови управе и радници Алумине прате, прислушкују, пребијају. Зворник је постао град гдје за сваку јавно изговорену ријеч против Вас следује салва напада, увреда и пријетњи. Виђа се то сваки дан. За све изречене лажи и увреде, будите сигурни да ће одговори према Вама бити адекватни, али не као Ваши, дрски и приземни, већ ће судске инстанце одлучивати о Вашим дјелима и недјелима. Ви кажете да се у Алумини краде, износећи стандардне политичке флоскуле у које би требало да повјерује јавност. Заборавили сте рећи да је од увођења стечаја Алумина генерисала преко милијарду КМ прихода, да је платила преко 49 милиона КМ пореза и доприноса, да је за услуге Жељезница РС и за струју Електро-Бијељини платила 55 милиона КМ, итд! Међутим, морамо признати, ови резултати би били значајно бољи да Ви радите свој посао за који сте изабрани и плаћени, а не да заступате интересе Павгорда у нападима на Фабрику. Видимо да информације о пословању Алумине скупљате по улици, на славама, од рођака и кумова, кућном вагом мјерите колико лужине иде на који боксит, колика су службена путовања. Уколико као градоначелник желите да будете правилно информисани, све релевантне информације можете добити од стручних служби Фабрике, наравно на Ваш писмени захтјев. Пословање Фабрике је много комплексније него што Ви то замишљате, а нарочито од једне радијске изјаве. За све што сте нас оклеветали, укључујући и оних 30 милиона за које тврдите да смо „украли“, молимо Вас да све релевантне доказе доставите надлежним органима Републике Српске. Ви заступате тезу да Влада РС треба да позове Павгорд на договор, а пропуштате да кажете о чему треба да се договарате. Зашто нисте рекли Влади да се о спорним потраживањима и залогама годинама воде сложене кривичне истраге и да је то потраживање непостојеће, као и залоге? О криминалу који се дешавао у Бирачу и Алумини за вријеме литванске управе говорили су министри у Влади РС, а ви сада од исте те Владе тражите да легализује криминал литванске Укио банке. Зар желите да рушите своју Владу? Дакле, нешто што су Литванци радили је био криминал, а нешто што се ради под окриљем фирме Павгорд није криминал, иако је ријеч о истој ствари? Јесмо ли ми искривљено друштво или су само Ваши погледи искривљени. Да јавности буде јасно, Ви тражите да се легализују непостојећа потраживања од 155 милиона КМ и залоге уписане извршењем кривичног дјела од стране ранијих литванских власника?! Евидентно је да поступате као портпарол Основног суда у Зворнику, који својим радњама наноси енормну штету Републици Српској и који поступа изван свих правосудних институција. Демонстрирате моћ кроз контроверзне одлуке ненадлежног суда из Зворника, а сада политички експлоатишете и одлуку Уставног суда БиХ која нема везе са непостојећим потраживањима и залогама?! Истовремено сте прећутали сијасет судских одлука које Вам не иду у прилог, а које штите имовину Републике Српске. Имали би ми много о вашем моралу и дигнитету да кажемо, али овом приликом би жељели да Вам поставимо и неколико питања: Чији сте Ви градоначелник? Зворничана или Фочака?Зар Вам је битнији Гордан Павловић него грађани и радници Зворника?Зар је битније да се Павгорд наплати за непостојеће потраживање или да Алумина ради и исплаћује плате?Да ли је битнија заштита правног система и институција или неосновано потраживање Павгорда из Фоче?   Треба да знате да Вам нећемо допустити да нас вучете по политичком блату, јер је то терен у којем се одлично сналазите, али оно што је сигурно, нећемо Вам допустити да плијените имовину Алумине или Бирача за непостојећа потраживања и незаконите залоге. На крају, морамо Вам рећи да је можда вријеме да часно напустите функцију на којој се налазите, како би на то мјесто дошао неко ко би се стварно бавио заступањем интереса Зворничана Коме текст није довољан о односу Дукиц-Стевановиц мозе висе процитати и у књизи г.Дукица Несаломиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

10.12.2018 12:13

Све је то исто у БиХ И ПОЗИЦИЈА И ОПОЗИЦИЈА. ЗА НАРОД ДРЗЕ ПРЕДСТАВУ, НЕКАКВУ ТАКОЗВАНУ СВАЂУ А ИЗА КУЛИСА СУ УВЕЗАНИ ПОПЧАНОМ ВРПЦОМ. НИЈЕДНА СТРАНКА НИИЈЕ ПОДНИЈЕЛА ПРИЈАВУ КАДА ЈЕ ДОСЛА НА ВЛАСТ ПРОТИВ ОНИ КОЈИ СУ ДО ТАДА РАДИЛИ..

Name

Јеца

10.12.2018 12:59

Не сјеца се он тога текста,деменција али се идлицно сјеца када је одао у косуљици без гаца,цуцао крмацу и сл.али сто је јуце или недавно било немизе никако.Тако се сјсгио дјутурума као он ,лопова из младисти,сто је продао глиницину фабрику у Италији и побјегао,да оперу паре дивиденде радника боксита,праве неку фабриму али не знају цега,казу да се та лопурда зове Момо.Савциц!

Name

Конац логор Милићи

10.12.2018 16:25

Лопове када ћеш исплатити дивиденду радницима Боксита.

Name

МУП. РС

10.12.2018 16:28

Па шта ти причаш о насиљу у Зворнику, ти и твоја индустриска полиција премлаћују и пуцају у све који не мисле као ти.

Name

Метузалем

10.12.2018 10:32

Овај метузалем јос млати,не знам к9 јос ову мрцину,моралну и духовну биједу слуса.Замлацује оне заслијепљене муценике око себе.Затвара поврсински коп и рударење у милицима се лагано гаси.За вријеме свог риководјенха ниста није урадио и све сто је пробао пропало је из разлога сто је та инвестиција требала и ко је дао веци проценат тај је и радио да би након годину било затварање,узете паре,сликање,лагање на медијима и крај.(нпр.јама,хомогенизација,сепарација,сусара воца и поврца,мљекара,малињаци ,дом здравља,и све остало,пилана,сје..ао ИНТАЛ који је добро пословао итд.Све у свему коцница развоја овог краја Милица и Власенице.У Милицима навјесао оних свјетлецих ,дјецијих,украса и слијепци казу бљести.Све је упропастио па ко то не види нека узива!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасно

10.12.2018 10:50

Реце испоруцио двадесет три милиона и петсто хиљада тона руде (23500000 т).Тона руде је увијек била мин. 50 $ долара.(Један долар је 1,7 КМ.)Покусајте израцунати колико је тај криминалац покрао и процердао народних пара .Преко двије милијарде и сто молиона конертибилних марака, ( 2 100 000. 000 КМ),имате калкулатор провјерите.Све оно сто је урадјено у Милицима,од радницких допфиноса и самодоприноса не вриједи 100 000 000 КМ,гдје је разлика од двије милијарде марака (2 ооо ооо ооо КМ).Коме стоко ударас на интилигенцију,ако си посенилио и свој безобразлук незнас да скријес.Ово је рацуница на основу подстакакоје си ти дао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бокситовац

10.12.2018 11:06

Зато је Радован и добио Премијерску позицију,да изда Рајка и све нас запослене у Бокситу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

10.12.2018 11:24

Издаја је у вама,немате сбаге и храбрости да било ста оспорите том криминалцу,ве само знате да велицате његова недјела.Дозволили сте да вам завирује и слика у куци све сто позелули,да вас понизава,да вам церке злоставља,да вас подвргава нацистиким методама типа ддтектора лази итд.Радовн је ту да прдсила из супљег у празно и цим овај отегне неце га бити на видику.А ви и даље сједите и сатима прицајте о криминалцу и велицајте недјела.Ако је несто успио успио је негативном селекцијом створити вас,а остало је све упрооастио!

Name

Сс

10.12.2018 11:15

Знаци бивси свалер Ане Николиц преузима, весело це бити у Алумини!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

10.12.2018 11:32

Све сто је вриједило преписао је на Дрина осигуране и Милекс,ево оследње је мотел преписан на Дрину,посто се поврсински коп затвара а смим тим и испорука руде из јаме је минимална и упитна,да га сутра не би избацио на улицу нови власник и купац боксита у стецају.Кад тад Тузиластво це изврсити ревизију свих тих трансакција и пословања Боксита,те извлацења пара однидно кско то науцник казе валоризације у приватни дзеп!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајков торањ

10.12.2018 11:33

Е Рајкане ста је сад, тресес се одмах цим видис да немас подрске. И ти си мангуп највеци за бају Додика. Сад цес платити за сва своја дјела кримилналана у току ових година. Нема баја Докик би и свог оца смјенио ради пара...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

10.12.2018 11:55

Не помињи Лондон они нам вјековима раде о глави. Сто не узмес дио ти а дио дас Дебелом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласаћ

10.12.2018 12:15

Сви су они исти ови ,,СТАРИ,, а ево их опет у наредне четири године. Онај РАДМАНОВИЋ ЋЕ ДО ГРОБА ДА СЕ ЛАКТА, Шпирић једва говори , уста му се окренула од демагогоје, али не посустаје. Мајкићка, ту без коментара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

До

10.12.2018 13:08

О бозе да ли ико до сада подрза ову моралну наказу! Да ,види народ ! Да има образа и цасти када ово види скоцио би са торња да носи име по њему!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

10.12.2018 13:17

Писи куму Глиси, јави куму Сави. Додиков резим не интересује економија. То донекле прикривају отварањем гига мега електрана у резимској резији. Пред изборе су отворили електрану у којој је улозено преко 40 милиона КМ и запослено преко 40 радника. Милион КМ по радном мјесту. Немају пуно пара да дају 10-20 хиљада КМ по радном мјесту. Зато имају милион КМ по радном мјесту. Класицан примјер лудог резима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.12.2018 14:15

ПОВУЦИ ВОДУ !

Name

Горан

10.12.2018 13:44

Поштовани критичари ви који само критикујете ништа нерадите и за све вам је крив неко други желим да вам кажем пар ријечи. г Рајко Дукић је привредник и визионар који се ретко рађа. Људе треба гледати по ономе шта су урадили и шта остављају иза себе а не по лијепим причама. Коме није јасно шта хоћу да казем нека оде до Милића и прошета по њима и само да није злонамјеран све ће му бити јасно. Ради се о једном чистом, лијепо уређеном градићу гдје су ствари постављене на своје мјесто и гдје се види да се ту домаћински управља. Поред Боксита пуно је ту здравих фирми које раде и праве нову вриједност и кам среће да сваки град у Р. Српској имају свог Рајка Дукића свима би нама било боље. Мислим да Алумини несмију да се понове Литванци да компанијом треба да управљају и да се питају они који су је очували и унапредили производњу. А г. Дукић, његово богато искуство и знање у сваком случају треба да су ту гдје и јесу а Боксит из Милића треба буде основни и главни снабдевач.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИРЧ

10.12.2018 13:55

Рајко може сам купити алумину. Нажалост како се пљачка овај народ криминалац Дукић је једина шанса за Милиће и бирач. Он бар воли овдје бити, замислите кад главни буде тамо далеко. Треба народ за сваки случај да се диже на устанак,, протести, протести, протести, жути, црвени, плави прслуци по Милићима и Зворнику бар једном седмично. Тако да ни павгорду ни кракоњи, ни дугоњи, ни главоњи ни било коме другом не падне на памет да покуша уништити читаву регију.

Name

Глобал

10.12.2018 14:06

800 људи отпустити из Алумине па има их као кинеза нико ниста не ради ,све похвале за нове купце!

Name

Ре

10.12.2018 14:24

Види се да те заслијепио новогодисњи киц сто свијетли цитаве године, цовјек остари па подјетињи. Струцнак израцунај колико је то пара КМ за руду и упитај се ста се мозе урадити са тим: 23500000 тона руд x 50$/тони x 1.7 КМ ...па види ко кога заје..ва!

Name

Не млатите!

10.12.2018 16:41

Не млатите,Алумина и Бирсц лагано и сигурно указе у мирније воде,дефинитивно це бити ријесен статус истих.Једно је сигурно отпадсју један по један лопов који је годинама исисавао новац.Један од најдуговјецнијих је Дукиц,други су изгубили на суду.Бице откупљен о сто је за продају,нема дзаба сто су Дукиц и друзина навикли,у остслом дигни покрсддне паре и инвестирај. Никакво застрасивање,алумина има стратегију развоја и вец око 80% птихода остварује дфугим производима осим глинице .Дукиц ових фана затвара поврсински коп а јама је минотна за потррбе алумине и за сездесет година није успио наци алтернативу нити створити нову вриједност од руде да би Милици могли да ргзистирсју и након руде.Како он казе није валоризовао.Према томе затварањем рудника Милици улазр у агонију и нико други.Нрце то имати утицаја на Алумину нити смањење броја радника.Цо јек није знао ниста осим продаја руди крадја,сада то нрце моци и свјестан је свог нестанка!

Name

Ре

11.12.2018 16:59

Нисам из Милица и не знам људе тамо.Али оно сто из даљине видим,да тај Дукиц, ипак, несто вриједи.Он је тамо директор јос од прије рата.Да ниста не зна ,не би могао опстати овако дуго.

Name

Ста

10.12.2018 14:14

Ста је "пјесник хто реци" не зна ни он сам! Дигни покрадене паре па купи ти. Неколико десетие милиона много је мање од двије милијарде покрадених марака. Да си признао да је продато 23,5 милиона тона руде, а вјероватно и висе, јер се сваког октобра прави анекс уговора за додатних триста цетристо хиљада тона руде за текуцу годину, сто се не прказује у укупном билансу и дјелило се измедју тебе и оних који су руководили глиницом. Таки си цинио и са Литванцима а сада дрвље и камење, Додику је носено у вреци а твоје су пребациване преко Дрине у цамцима у врецама, скупстина донесе одлуку о инвестирању у развој и дивиденда оде, а малим акционарима које бесорсвно заступа директор Драган Симиц ниста а нека инвестиција се приказе и након отварања и сликања затвори, нпр. сепарација, мљекара, сусара воца итд. Знаци ни један пројекат није зазивио и има за сврху да се оперу паре дивиденде, сликање и готово. Ово само да се зна, да не мислис да је неко слијеп, а ко не види нека гледа у свјетлеце циркусе и радује се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Управа За Тероризам

10.12.2018 15:54

А јел истина Дукицу да су те у Мотелу исамарали људи В.В из Индјије и приморали да поднесес оставку у УО Алумине?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Насловна

10.12.2018 16:25

Добра насловна фотка! Висе сљама на једном мјесту теско је наци!Саме фаце зве говоре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гријесите

10.12.2018 17:12

Многи од вас гријеше када кажу да додик и његови људе имају рачуне и да држе новац у русији За сво ово вријеме мандата док снсд траје додик и његови људи новац износе преко оффсхоре компанија које су отворили преко агенције у Будимпешти тј. Мадјарској којом управља биивши кфоров полицајац с косова за вријеме сукоба Изненадицете се кад изадје на видјело колике количине новца су изнесене само у периоду 14/16 и то од стране ни мање ни више него цубриловица који је доста времена провео у мадјарској Што се тиче дукица људи могу да му завиде али човјек је све рекао како јесте ако смо већ све продали не морамо почети и поклањати у бесцијење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиланас

10.12.2018 19:24

Господине Дукицу, поведите Ви мало рацуна о храни коју добијају Васи радници. Пастета и сардина један дан а други дан нарезак и три налупана јајца. И то се нон стоп понавља тако има неколико година. Зар мислите да се на таквој хеани мозе радити??? Нецете да примите радника који пуси а сви Вам сефови пусе и то по сусарама и магацинима. Примили сте у финалну обраду пензионерку (пословодја) која је сенилна, уместо да се несто лакира она изда налог да се науљи или обрнуто и онда када схвати да је погријесила наравно испастају радници који морају по десет дана да продузавају по некад и три смјене узастопно да би испостовали купца јер све се мора наново одеадити. Али најгоре од тога је то сто онда не смију ни да казу да су погријесичи и радницима не пису продузени рад ни недеље које не ријетко раде. Ни један дрзавни празник није плацен као дрзавни празник. Ево нпр сада смо радили на светог Архангела Михаила и сефови казу да неце бити плацен као дрзавни празник као ни просле године, мозда зато сто Ви и не знате да смо ми радили а сефови не смију уписати у сихтарицу зато сто смо радили њиховом греском јер не знају оцитати ста писе у налогу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

10.12.2018 19:27

Браво господине Дукићу.Нисте изгубили смисао за општи интерес.Свака част.НЕ продаји рудних богатстава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батагон

11.12.2018 08:16

Батагон је купио хотел Бистрицу на Јахорини за непуних 6 милиона, а само земљиште око хотела вриједи 2 милиона, па и ћорави виде како се покрадене паре враћају у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ ин

11.12.2018 08:58

Па гдје си Рајкане.? Ја баш помислио да си се вратио у миран живот, пензионерски. Кад оно ниси. Опет ти треба мало медијске пажње, и опет ти спасилац регије. Е народе глупи, па до кад више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.12.2018 10:50

Какве регије,то је битанга,али рт све буде и придје,гаси се рудник,гаси се Рајцило,оде Јеца оста само будала као сто је и био!

Name

ОТКУД САД ТО

11.12.2018 12:38

ТИ РАЗОЦАРАН?! СТА ЈЕ СА ОНИХ ПРОТЈЕРАНИХ, ОМАЛОВАЗЕНИХ, ДЕГРАДИРАНИХ, ОТЈЕРАНИХ? И ПИТАМ СЕ КО ЈЕ ИЗА ТОГА МАДА ОДГОВОР ЗНАМ?! ТВОЈИ САРАДНИЦИ, ДО ЈУЦЕРАСЊИ ПРИЈАТЕЉИ, ВЛАДАЈУЦИ...СТА БИ СА ВАСЕГ БОСАНСКОГ ЛОНЦА...КИПИ..СМАЊИТЕ ВАТРУ...ПОКИПИ И ИЗГОРИ ЈЕЛО..ОСТАЦЕ ВАМ САМО ПРАЗАН ЛОНАЦ. ГАДИТЕ СЕ НАРОДУ, СВИ ОД РЕДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

12.12.2018 06:53

Далибор Матиц није власник..његова церка је била у управи али је пре пар мјесеци смијењена..Поздрав из Свизарске

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАСТАВНИК МИЛЕ

12.12.2018 12:56

Па ко то може читати Дукићу твоје књиге и Шешељове.Твоје морају твоји радници,који живе у логору отвореног типа званом Милићи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биљана

09.04.2019 14:16

Господин Дукиц се иначе понашао феудалац а тај дио Републике Српске сматра својим феудом

ОДГОВОРИТЕ