Новинари раде у тешким условима

Медијски радници у Републици Српској нису безбједни и раде у тешким условима, оцијењено је на конференцији за новинаре Синдиката медија и графичара, која је одржана данас у Бањалуци. Наглашено је да покушај убиства новинара БН телевизије Владимира Ковачевића још није расвјетљен и да ускоро истиче двомјесечни притвор осумњиченом Марку Чолићу, а да је други нападач на слободи.

Република Српска 05.12.2018 | 18:52
Новинари раде у тешким условима
За два дана истиче двомјесечни притвор Марку Чолићу, који је осумњичен за покушај убиства новинара БН телевизије Владимира Ковачевића. Из Окружног тужилаштва су нам потврдили да је састављен приједлог за продужење притвора.

Запослени у медијима нису безбједни истичу у Клубу новинара Бањалука.

"Ја нисам само забринут за колегу Ковачевића него за све новинаре", рекао је предсједник Клуба новинара Бањалука Синиша Вукелић.

Новинари раде у веома тешким условима и имају плате испод просјечне у Српској, упозоравају из Савеза синдиката.

У Синдикату медија и графичара очекују од институција Српске да реагују и заштите запослене у медијима . Сматрају и да медији не смију бити разједињени.



БН ТВ
(Фото: Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

А

05.12.2018 20:29

Ко то код нас не ради у тешким условима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

05.12.2018 21:18

Правда за Владимира Ковачевића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема реакције

05.12.2018 21:42

Институције неце заститити новинаре, уколико напису реалан став, који њима не иде у прилог, или им на неки нацин не одговара. Оваква обрацања новинара јавности, јалови су покусаји њихове самозастите, јер на залост, не дотицу одговорне за ову област. Сустина је да смо масовно незастицени, као градјани, јер се пуно рузних ствари десавало и десава и даље... Судионици смо бројних незаконитих дјеловања, у одредјеним областима зивота и рада, тако да новинари дијеле судбину вецине градјана, ако им је за утјеху. Показало се до сада, да су овакви нацини њихових мирних протеста, имали за резултат апсолутно стерилну реакцију, сто им треба бити нека врста оријентира за даље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фјп

05.12.2018 23:13

ПРАВДА.ЗА.ЉУБОМИРА.КОВАЦЕВИЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пинокио

06.12.2018 08:41

Да је правне дрзаве вас ратни профитер и ви сви би били иза ресетака

ОДГОВОРИТЕ