Novinari rade u teškim uslovima

Medijski radnici u Republici Srpskoj nisu bezbjedni i rade u teškim uslovima, ocijenjeno je na konferenciji za novinare Sindikata medija i grafičara, koja je održana danas u Banjaluci. Naglašeno je da pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića još nije rasvjetljen i da uskoro ističe dvomjesečni pritvor osumnjičenom Marku Čoliću, a da je drugi napadač na slobodi.

Republika Srpska 05.12.2018 | 18:52
Novinari rade u teškim uslovima
Za dva dana ističe dvomjesečni pritvor Marku Čoliću, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića. Iz Okružnog tužilaštva su nam potvrdili da je sastavljen prijedlog za produženje pritvora.

Zaposleni u medijima nisu bezbjedni ističu u Klubu novinara Banjaluka.

"Ja nisam samo zabrinut za kolegu Kovačevića nego za sve novinare", rekao je predsjednik Kluba novinara Banjaluka Siniša Vukelić.

Novinari rade u veoma teškim uslovima i imaju plate ispod prosječne u Srpskoj, upozoravaju iz Saveza sindikata.

U Sindikatu medija i grafičara očekuju od institucija Srpske da reaguju i zaštite zaposlene u medijima . Smatraju i da mediji ne smiju biti razjedinjeni.



BN TV
(Foto: Srpskainfo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

А

05.12.2018 20:29

Ко то код нас не ради у тешким условима?

ODGOVORITE
Name

Bl

05.12.2018 21:18

Pravda za Vladimira Kovačevića.

ODGOVORITE
Name

Nema reakcije

05.12.2018 21:42

Institucije nece zastititi novinare, ukoliko napisu realan stav, koji njima ne ide u prilog, ili im na neki nacin ne odgovara. Ovakva obracanja novinara javnosti, jalovi su pokusaji njihove samozastite, jer na zalost, ne doticu odgovorne za ovu oblast. Sustina je da smo masovno nezasticeni, kao gradjani, jer se puno ruznih stvari desavalo i desava i dalje... Sudionici smo brojnih nezakonitih djelovanja, u odredjenim oblastima zivota i rada, tako da novinari dijele sudbinu vecine gradjana, ako im je za utjehu. Pokazalo se do sada, da su ovakvi nacini njihovih mirnih protesta, imali za rezultat apsolutno sterilnu reakciju, sto im treba biti neka vrsta orijentira za dalje...

ODGOVORITE
Name

Fjp

05.12.2018 23:13

PRAVDA.ZA.LJUBOMIRA.KOVACEVICA

ODGOVORITE
Name

Pinokio

06.12.2018 08:41

Da je pravne drzave vas ratni profiter i vi svi bi bili iza resetaka

ODGOVORITE