Горње Живинице: Детаљи убиства

Ивица Антуновић (45), починилац јучерашњег двоструког убиства у Горњим Живиницама, гдје је под још неистраженим околностима и нејасним мотивима ножем убио рођака Илију Антуновића (55), а потом и комшиницу Мару Тадић (72), незапослена је и болесна особа лијечена на Клиници за неуропсихијатрију у Тузли.

Босна и Херцеговина 04.12.2018 | 13:05
Горње Живинице: Детаљи убиства
Комшиница Ружице и Маријана Антуновића, родитеља осумињиченог, казала је да је Ивица Антуновић био опасан по околину и да су комшије избјегавали сусрете с њима.

„Многима је пријетио из само њему познатих разлога, неке је напао и то полиција зна. Сви су га избјегавали. Није никада радио, психички је болесник, а прије два мјесеца пуштен је из болнице у Тузли“, казала је у разговору за Фену мјештанка, чији је муж у родбинским везама са породицом Ивице Антуновића, а која је жељела остати анонимна.

Ивица Антуновић је након краће свађе на локалном путу, јуче у поподневним сатима, напао и ножем избо рођака Илију Антуновића, а потом се вратио у кућу Маре Тадић, убивши је истим ножем.

„Сви смо згрожени убиствима, посебно Маре Тадић, која је била њихова комшиница и кућна пријатељица и никада нису били у свађи“,  рекла је саговорница.

Ивицу Антуновића ноћас око 1.30 сати припадници ОКП МУП-а ТК и ПУ Живинице пронашли су скривеног у близини породичне куће. Признао је оба убиства, али мотиви нису саопштени.

Случај подсјећа на сличан, мада по посљедицама трагичнији догађај од прије десет година, када је у Горњој Липници код Тузле, прави масакр починио психички растројени Томислав Петровић, у то вријеме такође 45-годишњак.

Подсјећања ради, Петровић је у засеоку Трстје у Горњој Липници, ујутро око шест сати, у градском аутобусу хицима из пиштоља убио Драгицу Маркановић, Нику и Мару Петровић, а у њиховим кућама Иву Маркановића, Мију и Кају Петровић.

У Кантоналном суду у Тузли Томислав Петровић осуђен је на 40 година затвора, да би након жалбе Врховни суд ФБиХ поништио пресуду, а Петровића прогласио неурачунљивим.

Иако му је одређена мјера обавезног лијечења у одговарајућој психијатријској установи, вишеструки убица једно вријеме био је смјештен у стационару КПЗ Зеница, да би послије био пребачен у ЈЗУ Завод за форензику психијатрије Соколац, гдје се још налази.

Извор: Фена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фи

04.12.2018 12:32

Пуно болесни људи посље рата,који су препуштени сами себи.Друство се нимало не ангазује да се помогне и лијече такве особе.

ОДГОВОРИТЕ