Милан купује Лигу шампиона!

Уз Пакету, Златана и Фабрегаса стижу још два појачања, а на лето свежа крв! Везиста Барселоне и штопер Јувентуса на мети Росонера за јануар.

Фудбал 04.12.2018 | 23:52
Милан купује Лигу шампиона!
Милан је на позицији која води у Лигу шампиона, има лакши распоред од директних ривала до јануара и план је да до следеће године остане на тој позицији, а онда да се са неколицином појачања учврсти међу једног од Јувентусова три пратиоца.

Росонери имају четири бода мање од Наполија и Интера који деле другу позицију, али у наредних пет кола Интер игра са Јувентусом и има међусобни окршај са Наполијем. Пратиоци попут Лација такође имају нека тешка гостовања, тако да се Росонерима много тога отвара.  Међутим, проблем је што Гатузо не може да рачуна на пола тима због повреда. Појачања су неопходна, а директорски трилинг Леонардо  - Малдини –Газидис ради пуном паром.

Прво велико појачање ће бити бразилски офанзивни везиста Лукас Пакета који је прексиноћ одиграо последњи меч за Фламенго и у наредним данима ће реализовати 35.000.000 евра вредан трансфер. Њега су тражили много јачи клубови од Милана попут Реала или  Пари Сен Жермена, али је Леонардо успео да га уграби испред носа конкуренцији.

Очекује се да нови генерални директор Иван Газидис ускоро заврши и долазак Златана Ибрахимовића на позајмицу, а јако близу је и Сеск Фабрегас који жели да оде из Челсија. Тамо је резерва, а уговор му истиче на крају сезоне. Фабрегас је само принудно решење јер Росонери су као главну мету за везни ред означили швајцарског везисту Рема Фројлера из Аталанте чија цена је око 18.000.000 евра, али клуб из Бергама не жели да га прода пре лета.

Међутим, то није све што се тиче везног реда. Милан жели и Дениса Суареза из Барселона који не добија минутажу код Валвердеа. Росонери би Шпанца на позајмицу са опцијом откупа уговора. Предлог ће бити нека јефтинија позајмица и без опције о обавезном откупу. Барси то не одговара, али Суарез жели да игра и могуће је да му Блауграна изађе у сусрет.

Ако не успе са Рафињом, Милан ће покушати да доведе Стефана Сенсија из сасуола који игра у сјајној форми ове сезоне. Ромино дете је кренуло стопама Пелегринија и Политана који су експлодирали у Сасуолу пре него што су појачали велике клубове. Ипак, врло је вероватнија опција да Сасуоло неће пристати на продајуСенсија пре лета као што је то и раније било са његови младим звездама.

На крају, Росонерима је неопходан и штопер, а у последње време расту шансе за довођење МедијаБенатије који није задовољан статусом у Јувентусу. Ипак, торински клуб тражи превеликих 20.000.000 евра за Мароканца.  

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар