"Новаков повратак - један од највећих у историји спорта!"

Председник Асоцијације тениских професионалаца Крис Кермод похвалио је Новака Ђоковића за успех који је остварио прошле сезоне.

Тенис 04.12.2018 | 22:50
"Новаков повратак - један од највећих у историји спорта!"
Ђоковић се мучио на старту 2018, али је средином године подигао ниво игре и успео да већ пре завршетка сезоне обезбеди прво место на АТП ранг листи.

Средином сезоне Новак је био ван најбољих 20 и нико није очекивао оно што је уследило у наредних пола године, чак ни председник АТП-а.

"Оно што је Новак урадио ове сезоне мора бити један од највећих повратака генерално у спорту. Било је феноменално како се вратио у форму и то што је урадио било је готово незамисливо пре шест месеци. Потпуно заслужује прво место на листи и требало би да је веома поносан на свој успех", рекао је Кермод путем саопштења.

Ђоковић је, после лошег старта, уписао четири трофеја – Вимблдон, Синсинати, УС опен и Шангај, а титуле су му измакле у Паризу и Лондону, где је стизао до финала.

Новак наредну сезону почиње званично почиње у Дохи, али га и пре 2019. очекује егзибициони турнир у Абу Дабију крајем децембра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар