Семберац, Веља Стјепановић, иде на СП у Кину!

Србија ће имати само једног представника на шампионату света у малим базенима у Хангжуу.

Остали спортови 30.11.2018 | 13:30
Семберац, Веља Стјепановић, иде на СП у Кину!
Светско првенство у малим базенима, које ће се одржати од 11. до 16. децембра у Хангжуу у Кини, планирано је да протекне без српских пливача, али се прича променила.

Велимир Стјепановић ипак ће отпутовати на тај шампионат.

Због удаљености и недостатка финансијских средстава Србија није била спремна да шаље такмичаре у Кину, али је после разговора организатора и представника ФИНА са челницима Пливачког савеза Србије одлучено да Стјепановић са тренером Себастијаном Хиглом ипак учествовати на шампионату, преноси "Спортски журнал".

Стјепановић ће првог дана имати трку на 400 метара слободно, наредног на 200 метара слободно, у дисциплинама у којима има испуњену "А" норму, а у финале ће се пласирати директно најбољи из квалификација.

"Чак и да нисам имао испуњене стандарде, свака земља има право на једног представника без икаквих услова. Због тога се и надам да неће бити проблем да наступим и на трци 100 метара слободним стилом", поручио је Стјепановић.

Он је напоменуо да нема притисак резултата на предстојећем Светском првенству, али ће се потрудити да уради највише, иако је свестан да ће имати тежак задатак.

"Отежавајућа околност је што нема полуфинала, већ се директно иде у финале. Недавно сам у Сингапуру пливао 3:41 на 400 метара и 1:43 на 200 метара слободно. Та времена би требало да буду довољна за финале. Међутим, треба их испливати ујутро у конкуренцији која ће бити знатно јача него на Светском купу", поручио је српски пливач.

Велимиру Стјепановићу то ће бити четврто учешће на Светским првенствима у малим базенима, а највише успеха имао је 2014. у Дохи, када је освојио бронзану медаљу на 400 метара слободно, док је на дупло краћој деоници био пети.

"Драго ми је што сам једини освајач медаља за Србију на СП у малим базенима, а један од разлога зашто је то тако је и тај што Милорад Чавић није никада пливао на тим такмичењима. То није моја кривица", уз осмех је поручио Веља, који нема много времена да се спреми за пут у Кину.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар