Semberac, Velja Stjepanović, ide na SP u Kinu!

Srbija će imati samo jednog predstavnika na šampionatu sveta u malim bazenima u Hangžuu.

Ostali sportovi 30.11.2018 | 13:30
Semberac, Velja Stjepanović, ide na SP u Kinu!
Svetsko prvenstvo u malim bazenima, koje će se održati od 11. do 16. decembra u Hangžuu u Kini, planirano je da protekne bez srpskih plivača, ali se priča promenila.

Velimir Stjepanović ipak će otputovati na taj šampionat.

Zbog udaljenosti i nedostatka finansijskih sredstava Srbija nije bila spremna da šalje takmičare u Kinu, ali je posle razgovora organizatora i predstavnika FINA sa čelnicima Plivačkog saveza Srbije odlučeno da Stjepanović sa trenerom Sebastijanom Higlom ipak učestvovati na šampionatu, prenosi "Sportski žurnal".

Stjepanović će prvog dana imati trku na 400 metara slobodno, narednog na 200 metara slobodno, u disciplinama u kojima ima ispunjenu "A" normu, a u finale će se plasirati direktno najbolji iz kvalifikacija.

"Čak i da nisam imao ispunjene standarde, svaka zemlja ima pravo na jednog predstavnika bez ikakvih uslova. Zbog toga se i nadam da neće biti problem da nastupim i na trci 100 metara slobodnim stilom", poručio je Stjepanović.

On je napomenuo da nema pritisak rezultata na predstojećem Svetskom prvenstvu, ali će se potruditi da uradi najviše, iako je svestan da će imati težak zadatak.

"Otežavajuća okolnost je što nema polufinala, već se direktno ide u finale. Nedavno sam u Singapuru plivao 3:41 na 400 metara i 1:43 na 200 metara slobodno. Ta vremena bi trebalo da budu dovoljna za finale. Međutim, treba ih isplivati ujutro u konkurenciji koja će biti znatno jača nego na Svetskom kupu", poručio je srpski plivač.

Velimiru Stjepanoviću to će biti četvrto učešće na Svetskim prvenstvima u malim bazenima, a najviše uspeha imao je 2014. u Dohi, kada je osvojio bronzanu medalju na 400 metara slobodno, dok je na duplo kraćoj deonici bio peti.

"Drago mi je što sam jedini osvajač medalja za Srbiju na SP u malim bazenima, a jedan od razloga zašto je to tako je i taj što Milorad Čavić nije nikada plivao na tim takmičenjima. To nije moja krivica", uz osmeh je poručio Velja, koji nema mnogo vremena da se spremi za put u Kinu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar