Нови протести "жутих прслука"

У Паризу су данас почели нови протести због повећања цијена горива које демонстранти у жутим прслуцима називају "другим чином" демонстрација одржаних прије недјељу дана, а француске власти су распоредиле 3. 000 припадника безбједносних снага како би спријечиле евентуалне нереде.

Свијет 24.11.2018 | 12:17
Нови протести "жутих прслука"
Други "жути прслуци", како француски медији називају демонстранте, покушавају да се приближе Јелисејским пољима, упркос масовном присуству снага реда које им онемогућавају приступ предсједничкој палати, док се једна група окупила недалеко од трга Конкор.

"Парисиен" наводи да се стотине демонстраната приближавају Јелисејским пољима и да их има све више, а да им полицијске снаге блокирају приступ тој улици.

"Фигаро" преноси да су јаке безбједносне снаге још од шест сати распоређене у околини Јелисејских поља, Конкора, Националне скупштине и палате Матињон - резиденције премијера.

Уз то, мобилне снаге, навођене хеликоптерима, биће спремне да интервенишу у случају евентуалног насиља у Паризу и покушаја блокада на периферији, рекао је начелник париске полиције Мишел Делпијек.

Учешће на данашњим протестима најавило је, путем друштвених мрежа, 36.000 људи.

И у другим францускиг градовима, као што су Лион, Лил, Тулуз и Лимож, најављене су акције окупљања и блокирања наплатних рампи на саобраћајницама или у трговинским зонама.

Протести, настали из незадовољства израженог током октобра на друштвеним мрежама због повећања цијена горива, и даље потресају Француску, а прије недељу дана у протестним акцијама повријеђене су стотине људи, док су двије особе убијене.

Најављено је да ће предсједник Француске, као одговор, у уторак одредити циљеве на пољу еколошке транзиције и објелоданити мјере с тим у вези.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Свијест

24.11.2018 14:52

Они су Градјани, а не стока која све трпи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

24.11.2018 14:53

Творци новог свијетског поредка хоце да унисте и окупирају цовјека и његове слободе али има јос људи у свијету па се боре а не као овај народ стока у Рс-у.

ОДГОВОРИТЕ