Нова провокација власти Приштине

Москва јутрошњи упад косовско-албанских специјалних јединица у дио Косовске Митровице који насељавају Срби и хапшење четири локална житеља сматра новом провокацијом Приштине, усмјереном на протјеривање косовских Срба из тог краја, саопштило је у петак Министарство иностраних послова Русије.

 

Свијет 23.11.2018 | 18:05
Нова провокација власти Приштине
Очигледно настављање политике Приштине засноване на етничком чишц́ењу и распиривању "трговинског рата" на Балкану, у складу је с одлуком "владе" Косова од 22. новембра да се царине за српску робу, укључујуц́и прехрамбене производе, љекове, штампану продукцију, у јужној српској покрајини повец́ају за сто одсто.

Рачуница је стварање неподношљивих услова за живот српског народа на својим огњиштима.

"Одлучно осуђујемо то што Приштина развија спиралу сукоба. Изненађује и повлачење међународних снага на Косову које, подсец́амо, функционишу на основу мандата Савјета безбједности Уједињених нација и у обавези су не само да прописно реагују на провокације, него и да делују превентивно како би се избјегао раст напетости", упозорило је Министарство.

Стиче се утисак, како је наведено у саопштењу, да Европска унија и САД, који годинама штите косовске Албанце, или нису у стању да обуздају своје штиц́енике, или их подстичу на агресивну политику.

"У вези с тим сматрамо да је посебно важан одговоран став руководства Србије који предузима све напоре за смањење напетости", истакло је Министарство иностраних послова Русије.

(Спутњик)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Алмир

23.11.2018 17:11

Једно је сигурно, сиптари знају како са србима. Од њих треба уцити. Капа доле!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

23.11.2018 19:25

Тактика примитивног племена подрзаног нуклеарним наорузањем.

Name

дусан

23.11.2018 17:26

а ста се то треба уцити?? ста то они знају са србима? млади људи и даље одлазе са ови простора ти буди гладан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дусан

23.11.2018 18:43

Па одлазе и из Рс и БиХ, па се ви опет дивите ситним провокацијама политицких елита...

Name

моје мисљење

23.11.2018 18:07

ја не познајем полиицке прилике на косову то је унутрасња ствар србије и косова нека то сами ријесе али ја позивам владу пристине и београда да хладне главе сједну за сто и да преговарају да не подлијезу свим врстама провокација не смије доци само до сукоба боље да се преговара него дасе недај бозе ратује

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

23.11.2018 18:30

Сада це Вуциц реци да се странци мјесају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сухој

23.11.2018 19:31

,,Косово,,је нај обицнији експеримент западних обавјестајних слузби.То је био тренинг да се исти рецепт примјени на Руске федералне републике,кренуло се од Цеценије и Дагестана,медјутим то се неславно заврсило цак и контра продуктивно,Русија је поред онолике огромне територије јос просирила територију.Ста сад са ,,Косовом,, ,то нико незна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаз

24.11.2018 19:30

шта лупате свашта тосу ђелати терористи онису рекл оће све косово босну црну гору србију па и Хрваску то оће све да окупирају њима треба само бацит отров дасе погуше

ОДГОВОРИТЕ