Nova provokacija vlasti Prištine

Moskva jutrošnji upad kosovsko-albanskih specijalnih jedinica u dio Kosovske Mitrovice koji naseljavaju Srbi i hapšenje četiri lokalna žitelja smatra novom provokacijom Prištine, usmjerenom na protjerivanje kosovskih Srba iz tog kraja, saopštilo je u petak Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

 

Svijet 23.11.2018 | 18:05
Nova provokacija vlasti Prištine
Očigledno nastavljanje politike Prištine zasnovane na etničkom čišćenju i raspirivanju "trgovinskog rata" na Balkanu, u skladu je s odlukom "vlade" Kosova od 22. novembra da se carine za srpsku robu, uključujući prehrambene proizvode, ljekove, štampanu produkciju, u južnoj srpskoj pokrajini povećaju za sto odsto.

Računica je stvaranje nepodnošljivih uslova za život srpskog naroda na svojim ognjištima.

"Odlučno osuđujemo to što Priština razvija spiralu sukoba. Iznenađuje i povlačenje međunarodnih snaga na Kosovu koje, podsećamo, funkcionišu na osnovu mandata Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija i u obavezi su ne samo da propisno reaguju na provokacije, nego i da deluju preventivno kako bi se izbjegao rast napetosti", upozorilo je Ministarstvo.

Stiče se utisak, kako je navedeno u saopštenju, da Evropska unija i SAD, koji godinama štite kosovske Albance, ili nisu u stanju da obuzdaju svoje štićenike, ili ih podstiču na agresivnu politiku.

"U vezi s tim smatramo da je posebno važan odgovoran stav rukovodstva Srbije koji preduzima sve napore za smanjenje napetosti", istaklo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

(Sputnjik)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Almir

23.11.2018 17:11

Jedno je sigurno, siptari znaju kako sa srbima. Od njih treba uciti. Kapa dole!!

ODGOVORITE
Name

NN

23.11.2018 19:25

Taktika primitivnog plemena podrzanog nuklearnim naoruzanjem.

Name

dusan

23.11.2018 17:26

a sta se to treba uciti?? sta to oni znaju sa srbima? mladi ljudi i dalje odlaze sa ovi prostora ti budi gladan!

ODGOVORITE
Name

Re Dusan

23.11.2018 18:43

Pa odlaze i iz Rs i BiH, pa se vi opet divite sitnim provokacijama politickih elita...

Name

moje misljenje

23.11.2018 18:07

ja ne poznajem poliicke prilike na kosovu to je unutrasnja stvar srbije i kosova neka to sami rijese ali ja pozivam vladu pristine i beograda da hladne glave sjednu za sto i da pregovaraju da ne podlijezu svim vrstama provokacija ne smije doci samo do sukoba bolje da se pregovara nego dase nedaj boze ratuje

ODGOVORITE
Name

guz

23.11.2018 18:30

Sada ce Vucic reci da se stranci mjesaju.

ODGOVORITE
Name

Suhoj

23.11.2018 19:31

,,Kosovo,,je naj obicniji eksperiment zapadnih obavjestajnih sluzbi.To je bio trening da se isti recept primjeni na Ruske federalne republike,krenulo se od Cecenije i Dagestana,medjutim to se neslavno zavrsilo cak i kontra produktivno,Rusija je pored onolike ogromne teritorije jos prosirila teritoriju.Sta sad sa ,,Kosovom,, ,to niko nezna.

ODGOVORITE
Name

Jaz

24.11.2018 19:30

šta lupate svašta tosu đelati teroristi onisu rekl oće sve kosovo bosnu crnu goru srbiju pa i Hrvasku to oće sve da okupiraju njima treba samo bacit otrov dase poguše

ODGOVORITE