Инстагам стаје на пут лажним инфлуенсерима

У време свеопште присутности интернта у нашим животима и наших живота на интернету, једно од напопуларнијих и најпожељнијих занимања међу младима је - инфлуенсер.

Информационе технологије 21.11.2018 | 12:48
Инстагам стаје на пут лажним инфлуенсерима
Да ли ће брендови користити услуге одређених инфлуенсера и колико ће хтети да их плате, то најчешће зависи од броја пратилаца одређене особе на Фацебооку, Инстаграму, YоуТубеу и другим платформама.

Управо због тога није редак случај да корисници друштвених мрежа "варају" када је њихова популарност у питању, односно да на сваки начин, користећи апликације трећих страна, вештачки повећавају број пратилаца, лајкова и коментара испод својих објава.

При коришћењу таквих апликације, корисници најчешће морају да оставе своје личне податке када се пријављују на ову друштвену мрежу, чиме се директно крше правила коришћења Инстаграма.

Због тога из Инстаграма најављују озбиљну борбу против таквих корисника. У ту сврху су развили и посебан алат који може да препозна налоге који користе сервисе и апликације за повећање броја пратилаца, лајкова и коментара.

Таквим корисницима Инстаграм ће послати упозорење и обавештење о кршењу правила, и од њих ће затражити промену лозинке.

Уколико и после тога корисници наставе да користе методе за лажно повећање популарности, то би могло да утиче на "њихово искуство коришћења Инстаграма", саопштили су из те компаније, иако нису објаснили на шта конкретно мисле.

Ово је само један од корака којим Инстагам жели да се заштити од ширења лажних вести и "преварантских" активности корисника, као и да обезбеди да та популарна друштвена мрежа буде заједница путем које се "људи повезују на аутентичан начин".

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар