Питали су власника најјаче спортске франжизе на свијету...

За колико би је продао? Шта мислите коју цену је одредио газда Далас Каубојса?!

Остали спортови 22.11.2018 | 14:30
Питали су власника најјаче спортске франжизе на свијету...
У професионалном америчком спорту успеси на терену нису најважнији елемент позитивног портфолија спортског колектива. Иако јесу кључње, победе и титуле иду иза традиције и организације. Тако је у све четири њихове најјаче лиге, НФЛ, МЛБ, НБА и НХЛ.

Тако је најскупљи кошаркашки колектив Њујорк Никерброкерси, то јест Никси који су се ставили шампионско прстење последњи пут још 1973, у хокеју на леду без премца су Монтреал Канадијенси који су 1993. последњи пут подигли Стенли куп, у бејзболу нико не може да се пореди са њујоршким Јенкијима који су последњу од 27 Светских серија освојили 2009.  Многи кажу да је кључ у томе што нема испадања из лиге, тако да "шампионска аура" остаје сачувана, јер нема сасвим рационалног објашњења, већ је то скуп чиниоца. Зато им и тржишне цене нису фиксиране, већ зависе пре свега од тога да ли власник или власници уопште желе да се одвоје од овог "парчета небеса", у лукративном смислу.

Иста прича је и са Далас Каубојсима које је садашњи власник Џери Џонс купио 1989. за 150 милиона долара, и његова изјава је заправо одговор који смо овде поставили.

"Ако бих морао сутра да продам Каубоје не бих пристао ни на шта испод 10 милијарди долара! Али, не желим да имплицирам да је то цена за неког, јер нису на продају! Каубојси су власништво мене и моје породице и тако ће остати дуго пошто ја одем. Можда неко мисли да је ова цифра бесмислица, али верујте ја бих увек пре био власник Далас Каубојса него 10 милијарди долара", јасан је 76-годишњи милијардер.

Далас Каубојси су последњи пут освојили трофеј Винса Ломбардија пре 22 године! Иначе, Форбс је проценио Далас на дупло мању цифру од Џонсове, који је притом процењен на шест милијарди долара. Сви тимови из НФЛ-а, њих 32 се налази на листи Топ 50 најбогатијих спортских франшиза.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар