На лицу се виде знаци нетолеранције на храну

Од јаких оброка су израженије боре и црвенило, пигментација око браде је последица неподношења глутена. Теорија је да ће третирањем коже изнутра, она да се очисти споља.

Здравље 19.11.2018 | 15:27
На лицу се виде знаци нетолеранције на храну
ДОК се трагови непроспаване ноћи лако препознају на кожи, дугорочне лоше навике у исхрани, такође, остављају трагове, које је нешто теже "протумачити". Заправо, све што уносимо у организам може да се ослика на кожи.

На пример, од јаке исхране су израженије боре и црвенило, а ако сте чак и најмање нетолерантни на неку храну или алкохол, то ће се јасно показати на вашем лицу.

Постоје четири групе по типовима коже, а то су "млечно лице", "шећерно лице", "глутенско лице" и "лице вина". Оваква врста "мапирање лица" није новитет, већ древна ајурведска пракса која повезује тачку на лицу са делом тела. Теорија је да ће третирањем коже изнутра, она да се очисти споља.

Глутенско лице

Уколико су образи црвени и постоји пигментација око браде, саветује се да избаците глутен из употребе на три недеље, да пијете више воде и уносите влакна.

Млечно лице

Карактеришу га отечени капци, подочњаци и мале беле тачке и удубљења на бради. Немојте јести млечне производе три недеље и обавезно узимајте додатак калцијума.

Лице шећера

Превише шећера изазива сив тен и акне на лицу, раменима и грудима. Преполовите унос шећера и постепено смањујте. Убрзо ћете видети и ефекте на кожи.

Лице вина

Линије или црвенило између очију, подочњаци, црвени образи и нос последица су нетолеранције на вино. Алкохол дехидрира кожу, што погоршава изглед линија и бора. Јетра тешко обрађује алкохол због чега ћете имати дубоке линије или црвенило између обрва.Немојте конзумирати алкохол три седмице, а после тога можете узети чашу вина једном недељно и видећете разлику на кожи.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар