Na licu se vide znaci netolerancije na hranu

Od jakih obroka su izraženije bore i crvenilo, pigmentacija oko brade je posledica nepodnošenja glutena. Teorija je da će tretiranjem kože iznutra, ona da se očisti spolja.

Zdravlje 19.11.2018 | 15:27
Na licu se vide znaci netolerancije na hranu
DOK se tragovi neprospavane noći lako prepoznaju na koži, dugoročne loše navike u ishrani, takođe, ostavljaju tragove, koje je nešto teže "protumačiti". Zapravo, sve što unosimo u organizam može da se oslika na koži.

Na primer, od jake ishrane su izraženije bore i crvenilo, a ako ste čak i najmanje netolerantni na neku hranu ili alkohol, to će se jasno pokazati na vašem licu.

Postoje četiri grupe po tipovima kože, a to su "mlečno lice", "šećerno lice", "glutensko lice" i "lice vina". Ovakva vrsta "mapiranje lica" nije novitet, već drevna ajurvedska praksa koja povezuje tačku na licu sa delom tela. Teorija je da će tretiranjem kože iznutra, ona da se očisti spolja.

Glutensko lice

Ukoliko su obrazi crveni i postoji pigmentacija oko brade, savetuje se da izbacite gluten iz upotrebe na tri nedelje, da pijete više vode i unosite vlakna.

Mlečno lice

Karakterišu ga otečeni kapci, podočnjaci i male bele tačke i udubljenja na bradi. Nemojte jesti mlečne proizvode tri nedelje i obavezno uzimajte dodatak kalcijuma.

Lice šećera

Previše šećera izaziva siv ten i akne na licu, ramenima i grudima. Prepolovite unos šećera i postepeno smanjujte. Ubrzo ćete videti i efekte na koži.

Lice vina

Linije ili crvenilo između očiju, podočnjaci, crveni obrazi i nos posledica su netolerancije na vino. Alkohol dehidrira kožu, što pogoršava izgled linija i bora. Jetra teško obrađuje alkohol zbog čega ćete imati duboke linije ili crvenilo između obrva.Nemojte konzumirati alkohol tri sedmice, a posle toga možete uzeti čašu vina jednom nedeljno i videćete razliku na koži.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar