Након протеста, почело усељење

Након што су студенти организовали један протест, па најавили и други, услиједило је отварање врата другог павиљона. Међутим, у овај павиљон смјештени су само бруцоши, а студенти друге, треће и четврте године мораће још чекати. Стрпљења ће морати имати и 350 студената који се требају уселити у први павиљон, јер је пролонгиран још један рок за завршетак радова.

Република Српска 16.11.2018 | 15:26
Након протеста, почело усељење
Употребну дозволу која је била неопходна за усељавање студената, Градска управа коначно је доставила на адресу Студентског центра “Никола Тесла”. Након тога, 87 бруцоша уселило је у други павиљон. Међутим, срећу да се ових дана уселе у своје собе нису имали студенти друге, треће и четврте године. За њих је конкурс тек сада завршен, а усељавање почиње 27. новембра.

“Ово смо чекали више од мјесец дана. Сада смо задовољни, иако да нам је било напорно, јер смо морали путовати”, навела је Анастасија Бјеловук из Градишке.

Док је усељавање у други павиљон у току, студенти који ће бити смјештени у првом павиљону мораће се стрпити, јер реконструкција тог дијела дома неће бити завршена ни до краја године.

“Извођач радова је најавио одређено пробијање рокова. Оно што можемо видјети на терену и бојимо се да неће бити завршено чак ни до Нове године. Желимо да будемо искрени према студентима и њиховим родитељима како би могли планирати свој смјештај током студирања”, саопштио је в.д. директора СЦ “Никола Тесла” Драгослав Топић.

Студенти су своје незадовољство због кашњења исказали на протестима који су убрзали отварање другог павиљона. Због пробијања рокова, били су принуђени да путују или плаћају приватни смјештај, због чега ће тражити рефундацију трошкова. О томе ће преговоре водити са министарством.

“Ми ћемо подржати студенте. Сјешћемо и договорићемо се о даљим корацима како и на који начин рефундирати трошкове”, истакао је предсједник Скупштине студената СЦ “Никола Тесла” Љубиша Карлица.

“Разговараћемо са студентима, као што смо се састали прије 10 дана и направили план активности да се што прије заврше радови на другом павиљону. Након недјеље, сјешћемо са извођачем радова, са надзорним органом и представницима Студентског центра и направићемо план активности за изградњу првог павиљона”, навео је помоћник министра за високо образовање Радмила Пејић.

Приликом обиласка павиљона, из министарства су искористили прилику да се похвале износом средстава утрошених ради бољег стандарда студената, иако 350 њих још увијек чека смјештај. Олујно невријеме у децембру прошле године нанијело је огромну штету на домовима, а оно што је било обећано да ће бити урађено за неколико мјесеци, није учињено ни након, годину дана.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар