Nakon protesta, počelo useljenje

Nakon što su studenti organizovali jedan protest, pa najavili i drugi, uslijedilo je otvaranje vrata drugog paviljona. Međutim, u ovaj paviljon smješteni su samo brucoši, a studenti druge, treće i četvrte godine moraće još čekati. Strpljenja će morati imati i 350 studenata koji se trebaju useliti u prvi paviljon, jer je prolongiran još jedan rok za završetak radova.

Republika Srpska 16.11.2018 | 15:26
Nakon protesta, počelo useljenje
Upotrebnu dozvolu koja je bila neophodna za useljavanje studenata, Gradska uprava konačno je dostavila na adresu Studentskog centra “Nikola Tesla”. Nakon toga, 87 brucoša uselilo je u drugi paviljon. Međutim, sreću da se ovih dana usele u svoje sobe nisu imali studenti druge, treće i četvrte godine. Za njih je konkurs tek sada završen, a useljavanje počinje 27. novembra.

“Ovo smo čekali više od mjesec dana. Sada smo zadovoljni, iako da nam je bilo naporno, jer smo morali putovati”, navela je Anastasija Bjelovuk iz Gradiške.

Dok je useljavanje u drugi paviljon u toku, studenti koji će biti smješteni u prvom paviljonu moraće se strpiti, jer rekonstrukcija tog dijela doma neće biti završena ni do kraja godine.

“Izvođač radova je najavio određeno probijanje rokova. Ono što možemo vidjeti na terenu i bojimo se da neće biti završeno čak ni do Nove godine. Želimo da budemo iskreni prema studentima i njihovim roditeljima kako bi mogli planirati svoj smještaj tokom studiranja”, saopštio je v.d. direktora SC “Nikola Tesla” Dragoslav Topić.

Studenti su svoje nezadovoljstvo zbog kašnjenja iskazali na protestima koji su ubrzali otvaranje drugog paviljona. Zbog probijanja rokova, bili su prinuđeni da putuju ili plaćaju privatni smještaj, zbog čega će tražiti refundaciju troškova. O tome će pregovore voditi sa ministarstvom.

“Mi ćemo podržati studente. Sješćemo i dogovorićemo se o daljim koracima kako i na koji način refundirati troškove”, istakao je predsjednik Skupštine studenata SC “Nikola Tesla” Ljubiša Karlica.

“Razgovaraćemo sa studentima, kao što smo se sastali prije 10 dana i napravili plan aktivnosti da se što prije završe radovi na drugom paviljonu. Nakon nedjelje, sješćemo sa izvođačem radova, sa nadzornim organom i predstavnicima Studentskog centra i napravićemo plan aktivnosti za izgradnju prvog paviljona”, naveo je pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Radmila Pejić.

Prilikom obilaska paviljona, iz ministarstva su iskoristili priliku da se pohvale iznosom sredstava utrošenih radi boljeg standarda studenata, iako 350 njih još uvijek čeka smještaj. Olujno nevrijeme u decembru prošle godine nanijelo je ogromnu štetu na domovima, a ono što je bilo obećano da će biti urađeno za nekoliko mjeseci, nije učinjeno ni nakon, godinu dana.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar