Студенти траже усељење у Дом

Бањалучки студенти би опет могли на улицу. И то због студентског дома, односно првог и другог павиљона који су у фази реконструкције. Новембар је на измаку, а студенти који су добили домове плаћају приватно смјештај. Најаваљују протесте за петак уколико се не откључају врата дома.

Република Српска 14.11.2018 | 21:14
Студенти траже усељење у Дом
Око 80 студената тренутно чека на усељење у први павиљон Студентског центра "Никола Тесла". 

Драшко Станивуковић, одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука, је, на позив групе студената, стао уз њих и упозорио надлежне да ће и он у петак стати у прву линију на протестима.

Директор Студентског центра "Никола Тесла" каже да очекује употребну дозволу, која је и била спорна за павиљон 1, те да ће већ у петак почети усељење студената. А за павиљон два признаје да је ситуација неизвјесна.

Из Министарства просвјете и културе РС кратко одговарају да ће све бити готово у децембру ове године, јер је то крајњи рок за завршетак радова.

(БН) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Средоја Новиц

14.11.2018 20:30

Цитирам " па ми смо као студенти протествовали кад супа није слана". Зато је и Југославија зивјела јер су такве генерације биле.Ви данас ниста, а родитељи позајмљују новац да би вам у БЛ платили стан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лауш

14.11.2018 22:18

За овако модеран смјештај вриједи чекати. Као у хотелу.

Name

Срамота

15.11.2018 16:24

Срамота сте ви студентаријо,да имате храбрости до сада би били уз оца покојног вам колеге Давидивица,овако немам ријеци за вас будуце интелектуалце.

Name

Брод

14.11.2018 21:14

У петак ко буде имао чланску карту улази у дом ко нема напоље

ОДГОВОРИТЕ
Name

студент

14.11.2018 22:08

Шта чекате идите одавде само губите вријеме и живце,када прођу године готово.

Name

зоран

14.11.2018 22:11

Ништа ви нећете добити жаба ту стојите и причате

ОДГОВОРИТЕ
Name

ирена

14.11.2018 22:13

Е моја омладино осједет ћете док ви имаднете нешто као студенти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Честитка

14.11.2018 22:55

Драги студенти вама и вашим родитељима желим да и даље плаћате скупе станарине јер сте сво вријеме ћутали. Било је мјесеци да се ништа на дому није радило. Информација из прве руке јер сваки дан продјем поред дома.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домови

14.11.2018 23:06

Омладина која хоће да путем хватања кривина да дође до диплома и треба да испаштате.Да сте уписали Универзитет у Београду добили би мјесто у Студенском граду који има двокреветне собе са купатилом,балконом,кабловском ТВ,интернетом,читаоницама и цртаоницама у блоку,централном читаоницом,домом културе(КУД Шпанац и хор и гостовање свих београдских позоришта, биоскоп,фестивале),студентском поликлиником,поштом,спортским центром,дискотеком..Град у граду само да учите у окружењу 5000 младих људи из свих крајева Србије,Републике Српске,Црне Горе,Македоније ....Још су цијене и смјештаја и хране јефтиније него у Бањалуци и Палама.Како рече Тома Фила није студирање само факултет већ факултети као булеварологија,кафанологија,Север Маракане,расподела у домовима,студентским протестима.Студенти су протествовали увијек,а за то има разлога.На факултетима за неки испитни рок више или у дому ако неким случејем није била задовољавајућа храна за ручак.Резултат протеста 3000 људи на клупицама је да управник дрхтавим гласом моли колеге да неправе проблем јер ће већ на вечери бити свега и да се неће поновити проблем и да ће увијек бити 10 разлитих јела за ручак.Није занемарљива чињеница да студирате Универзитету који је рангиран на Шангајској листи и чија диплома је призната у цијелом Свијету,на факултетима који имају традицију више од 100 година,на којима су предавали и основали катедре угледни научници из свих области нпр Милутин Миланковић.Да је позиција Универзитета одлична на основу научних радова које објављују професори у релеватним међународним научним часописима.НИЈЕ ИСТО бити инжињер или доктор или фармацеут,ветеринар са Универзитета у Београду и неких нерангираних као Бањалука,И.Сарајево,Сарајево, Тузла,Бихаћ,Мостар.Ово пишем за садашње матуранте који у јулу бирају гдје ће студирати да о свему мисле када уписују факултет.То је најважнија животна одлука младе особе која је тек ступила у пунољетво и ту ако се направи грешка ...........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блам

14.11.2018 23:38

Цуј позвали Драска. Какви су то студенти и авангарда кад ни питање дома не могу сами ријесити. Кад вас Драско смјести, ви се онда побуните за додатни испитни Рок јер дотле сезе снага васе самосвијести и одговорности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

100%

15.11.2018 06:35

Назалоста ту је само 10% правих студената остали бзв само губе вријеме и клосаре по бл спавају и испијају кафе пијанце по дому...днс се свако дигао студирати а пола их два разломка помнозити нзн ал хајд...некад се бар знало ко студира...само најбољи дјаци су исли на студије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

15.11.2018 11:48

Ако је Драшко ту проблем је ријешен сигурно. Већ је обавијештен да треба почете усељење па ко фол долази да он то среди. Ниједан пут, расвјета, канализација и уопште проблем без Драшка не може бити ријешен. Драшко је свемогућ, Драшко је свемоћан. А сад, да ли је подигао икад ишта теже од кашике...

ОДГОВОРИТЕ