Чубриловић није утицао на смјене

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је изненађен смјеном Недељка Чубриловића са позиције замјеника предсједника ДНС-а на сједници Предсједништва те странке, нагласивши да актуелни предсједник парламента Српске није учествовао у посљедњим смјенама кадрова ДНС-а.

Република Српска 14.11.2018 | 17:48
Чубриловић није утицао на смјене
Додик, који је и предсједник СНСД-а, изјавио је да је и јуче рекао лидеру ДНС-а Марку Павићу да ће Чубриловић остати предсједник Народне скупштине.

"Он је коректно радио са нама и нисмо имали посебне проблеме. Коректно је да то кажемо, као и да било ко од странака коалиције каже ко у СНСД-у угрожава коалициони потенцијал", рекао је Додик новинарима.

Он је нагласио да Чубриловић завређује пажњу и да ће "СНСД то питање размотрити у наредном периоду", те поновио да је СНСД сматрао у вези са смјенама ДНС-ових кадрова да они који нису допринијели коалицији не могу имати подршку.

Додик је рекао да је смјена Чубриловића унутарстраначка ствар ДНС-а и да СНСД нема намјеру да моделира, нити било шта чини у том погледу.

"Јуче смо на страначким састанцима са ДНС-ом неке ствари рекли и сматрамо да неки људи који су радили у ДНС-у, а идентификовали смо тројицу, нису били у функцији коалиционих договора. Говорили смо о томе да не можемо прихватити њихов капацитет у укупном моделирању наших односа", рекао је Додик.

Он је оцијенио да је изузетно важно што ће постојати двотрећинска подршка Влади Републике Српске, чиме ће бити смањена партијска заштита директора и других кадрова.

"Партије ће их моћи предложити, али ће они морати одговарати Влади и држави. Прошло је вријеме када су се многи крили иза партија, па ако га случајно дирнеш, нема коалиције. Сада је ова већина обећавајућа и она ће повећати степен одговорности. Може да буде било ко директор у јавном предузећу или министар, али ако не задовољи очекивања Владе и буде проводио неку страначку или своју политику биће смијењен и неће бити с нама", рекао је Додик.

Он је додао да неће бити уцјењивачког капацитета партија.

Према његовим ријечима, владајућа коалиција може комотно ући у формирање скупштинске већине и руководства, и након конститутивне сједнице биће предложен нови мандатар.

Додик је рекао да ће Влада бити брзо формирана и да ће Српска већ у трећој седмици децембра имати усвојен буџет и остале мјере.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Дјордје

14.11.2018 16:54

Оде Недјо низ воду....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ибро Гаговић

15.11.2018 08:42

"не можемо прихватити њихов капацитет у укупном моделирању наших односа" шта рече човјек. Научи неке фразе и онда их употребљава без икаквог смисла и везе. Он је у пуном сјају само под шатором уз Ћану, роке-коке. Иначе кад треба нешто озбиљно рећи јако је трапав, неспретан, користи неке бесмислене конструкције, туца-муца. Можда би требало предложити да сједнице предсједништва заказује под шатором уз Гоци-бенд и прасеће печење.

Name

yугословен

14.11.2018 16:57

ЗЕЉКО КОМСИЦ ЈЕ ЈЕДИНИ ЛЕГАЛНО ДОБИО ГЛАСОВЕ И ЗЕЛИМ ДА ОВУ ДВОЈИЦУ БУДАЛА ИЗЛУДИ КАДА БУДЕ ПРЕСЕДНИК

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

14.11.2018 18:54

ЧУБРИЛОВИЋ КАО ДНС ВИШЕ ЈЕ ТРЧАО ЗА СНСД НЕГО ШТО ЈЕ БИО ВЈЕРАН СВОЈОЈ ПАРТИЈИ.ТО ЈЕ БИЛО ТОЛИКО УОЧЉИВО ДА НЕМА ДАЉЕ.СВАКА ЉУБАВ ИМА СВОЈ ПОЧЕТАК И СВОЈ КРАЈ.МОЖЕШ РАДИТИ КОЛИКО ХОЋЕШ АЛИ НЕ МОЖЕШ РАДИТИ ДОКЛЕ ХОЋЕШ. СТАРО ПРАВИЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УДРИ МАРКО

14.11.2018 19:02

Сад ти Марко реци баји не свидјају ми се неки твоји нецу да буду у коалицији ХАХАХА!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

14.11.2018 20:21

Овај Миле је краљ . Хахахахаха Нико не мозе да вас уцјењује осим мене . Хахахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нескооо

14.11.2018 21:20

СВАКА ЦАСТ ЗА ГОСПОДИНА ПАВИЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЈА БРАНИ ЦУБРУ????

14.11.2018 22:02

Цим га ти бранис сигурно је КРИВ !!!Мало се цубра залетио безвезе није му требало у односима марка ,баје и њега он је доњи сад!! А ста цес млад наиван,неискусан ХАХАХАХАХА!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цц

15.11.2018 06:06

павиц стално ради против снсд то знају њwгови мангупи ал цек сутра ..миле млати кривицом многима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

15.11.2018 11:39

Да коректно за тебе...човјек који је као и сви ви за "мандата" на којима се вртите у круг , зграбио што се зграбит дало и још преко тог, а сад га као браниш јер је добар"слушао те , зар не"..као и сви они које ти држиш у шаци попут Шпирића,Радмановића,Стевандића и сличних Обрена-папака који би ето да нешто ураде мало за своје и своју фамилију...као до сад нису ,јер бринули о себи да обезбједе по пар десетина-стотина милиона, па сад су фини и мисле на родбину....жалосно је што нисте искрени и што сви имате ораха у џепу, што сте стварали око себе оне који су вам доносили информације којима сте као "држали "људе у шаци јер су удати ,ожењени за другу вјеру и нацију и тиме били мањи срби од вас, од вас који сте никакви ни срби, а ни људи...јер сте прво лопови који системски пљачка и свој исве народе 26 година....лажови и сплеткари који су задужили генерације и створили државу људи који се неусуде да "мисле другачије"....вјерујући идиотима типа Краишник,Чавић,Шпирић,радмановић,Стевандић,Кошарац,Тегелтија ,Вишковић,Петровић и сличнима...јер су то фигуре које вама требају и које вам одговарају да се круг непрестано окреће...мало ви мало они...али проћи ће , проћи ће кад тад! Кула се спрема, неки ће дуго тамо лежати

ОДГОВОРИТЕ