Видео: Брутална туча играча Црвене звезде и Партизана!

Рагбисти Црвене звезде трећи пут у историји клуба прваци су Србије у рагбију 13.

Остали спортови 12.11.2018 | 21:30
Видео: Брутална туча играча Црвене звезде и Партизана!
У финалу плеј-офа Супер Лиге Србије, црвено-бели су одбранили титулу пошто су као и прошле сезоне били бољи од Партизана – 36:16 (10:0).

Након деценије ипо доминације Дорћола, примат у српском рагбију 13 преузела је Звезда која је сезону у домаћим оквирима завршила без пораза, освојивши претходно и преостала два трофеја – Суперкуп и Куп Србије.

Историјску годину, Звездаши могу да заокруже тријумфом у Балкан Супер Лиги у чијем финалу за недељу дана опет играју против вечитог ривала.

Меч је обележила и жестока туча, коју можете водети на снимку од 1:32:05, након које је један од играча Партизана скинуо шортс и показао задњицу противницима (1:37.00).



Како да узму и четврти трофеј ове сезоне, црвено-бели набоље да понове игру из финала националног шампионата. Упркос веома тешкој утакмици за обе екипе, ни једног тренутка није било дилеме коме ће припасти победа на стадиону Спортског центра Инге на Звездари.

Дугачка сезоне очигледно је оставила трага и на једне и на друге, пошто су у финале ушли са доста повређених и одсутних играча. Кадровски проблеми поготову су се осећали код црно-белих којима као да је фалило мало снаге да истрају у својој тактици да из грешака противника стигну до повољног резултата.

Звезда је ушла у утакмицу као велики фаворит, што је свесно препуштеном иницијативом противнику и добром одбраном, Партизан користио да у првом полувремену успешно одоли. Нервоза је расла код црвено-белих све док у 27. минуту Ђурић није постигао водећи есеј за новог-старог шампиона.

Од тог тренутка утакмица је попримила сасвим другачији ток – брзо је до полувремена Трифуновић постигао други есеј за двоцифрену предност, да би потом на старту другог дела и Шкот Сем Херон додатно повећа вођство. Изгледало је да је утакмица резултатски била тада решена – и заиста јесте, само што се црно-бели нису предали без борбе.

Са два везана есеја, Влада Кушића и Владимира Милутинивћа приближили су се на четири поена минус (16:12), али као што смо рекли као да им је фалило још мало свежине и снаге за потпуни преокрет. Звезда повећава предност есеје Лије Крстића, Милутиновић поново смањуе својим новим есеје на четири разлике и ту је Партизан стао.

Црвено-бели праве одлучујућу серију поена за укупно 20 победу из исто толико мечева у овој сезони у свим такмичењима. Истовремено то је био и шести пораз црно-белих ове године у вечитим дербијима, али ће прилику да се реванширају имати већ наредног викенда у финалу регионалне Балкан Супер Лиге.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 36:16 (10:0)

Стадион: СЦ Инге, Звездара. Гледалаца: 200. Судија: Владан Кикановић.

Есеји: Ђурић 27’, Трифуновић 36’ и 67’, Херон 42’, Крстић 58’, Кеглић 71’, Николић 78’ (Црвена звезда), Кушић 46’, Милутиновић 51’ и 61’ (Партизан).

Голови: Зоговић 4/6, Дедић 0/1 (Црвена звезда) - Јашари 2/3 (Партизан).

Црвени картони: Стеан Николић 78’ (Црвена звезда) – Стефан Илић 78’ (Партизан)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милош Зоговић, Илија Крстић, Александар Ђорђевић, Петар Милановић, Рајко Трифуновић, Стефан Недечјковић, Војислав Дедић, Слободан Миленковић, Владислав Дедић, Марко Јанковић, Предраг Кеглић, Никола Ђурић, Сем Херон. Резерве: Вук Штрбац, Денис Ченгај, Матеј Бајић, Стефан Николић.

ПАРТИЗАН: Драган Јанковић, Роналдо Битићи, Владимир Милутиновић, Никола Србљанин, Бобан Јанковић, Бранко Чарапић, Џавид Јашари, Душан Милутиновић, Михаило Илић, Михаило Стоиљковић, Бенис Бајрами, Стефан Илић, Владо Кушић. Резерве: Немања Манојловић, Стеван Ивановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар