Video: Brutalna tuča igrača Crvene zvezde i Partizana!

Ragbisti Crvene zvezde treći put u istoriji kluba prvaci su Srbije u ragbiju 13.

Ostali sportovi 12.11.2018 | 21:30
Video: Brutalna tuča igrača Crvene zvezde i Partizana!
U finalu plej-ofa Super Lige Srbije, crveno-beli su odbranili titulu pošto su kao i prošle sezone bili bolji od Partizana – 36:16 (10:0).

Nakon decenije ipo dominacije Dorćola, primat u srpskom ragbiju 13 preuzela je Zvezda koja je sezonu u domaćim okvirima završila bez poraza, osvojivši prethodno i preostala dva trofeja – Superkup i Kup Srbije.

Istorijsku godinu, Zvezdaši mogu da zaokruže trijumfom u Balkan Super Ligi u čijem finalu za nedelju dana opet igraju protiv večitog rivala.

Мeč je obeležila i žestoka tuča, koju možete vodeti na snimku od 1:32:05, nakon koje je jedan od igrača Partizana skinuo šorts i pokazao zadnjicu protivnicima (1:37.00).



Kako da uzmu i četvrti trofej ove sezone, crveno-beli nabolje da ponove igru iz finala nacionalnog šampionata. Uprkos veoma teškoj utakmici za obe ekipe, ni jednog trenutka nije bilo dileme kome će pripasti pobeda na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari.

Dugačka sezone očigledno je ostavila traga i na jedne i na druge, pošto su u finale ušli sa dosta povređenih i odsutnih igrača. Kadrovski problemi pogotovu su se osećali kod crno-belih kojima kao da je falilo malo snage da istraju u svojoj taktici da iz grešaka protivnika stignu do povoljnog rezultata.

Zvezda je ušla u utakmicu kao veliki favorit, što je svesno prepuštenom inicijativom protivniku i dobrom odbranom, Partizan koristio da u prvom poluvremenu uspešno odoli. Nervoza je rasla kod crveno-belih sve dok u 27. minutu Đurić nije postigao vodeći esej za novog-starog šampiona.

Od tog trenutka utakmica je poprimila sasvim drugačiji tok – brzo je do poluvremena Trifunović postigao drugi esej za dvocifrenu prednost, da bi potom na startu drugog dela i Škot Sem Heron dodatno poveća vođstvo. Izgledalo je da je utakmica rezultatski bila tada rešena – i zaista jeste, samo što se crno-beli nisu predali bez borbe.

Sa dva vezana eseja, Vlada Kušića i Vladimira Milutinivća približili su se na četiri poena minus (16:12), ali kao što smo rekli kao da im je falilo još malo svežine i snage za potpuni preokret. Zvezda povećava prednost eseje Lije Krstića, Milutinović ponovo smanjue svojim novim eseje na četiri razlike i tu je Partizan stao.

Crveno-beli prave odlučujuću seriju poena za ukupno 20 pobedu iz isto toliko mečeva u ovoj sezoni u svim takmičenjima. Istovremeno to je bio i šesti poraz crno-belih ove godine u večitim derbijima, ali će priliku da se revanširaju imati već narednog vikenda u finalu regionalne Balkan Super Lige.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 36:16 (10:0)

Stadion: SC Inge, Zvezdara. Gledalaca: 200. Sudija: Vladan Kikanović.

Eseji: Đurić 27’, Trifunović 36’ i 67’, Heron 42’, Krstić 58’, Keglić 71’, Nikolić 78’ (Crvena zvezda), Kušić 46’, Milutinović 51’ i 61’ (Partizan).

Golovi: Zogović 4/6, Dedić 0/1 (Crvena zvezda) - Jašari 2/3 (Partizan).

Crveni kartoni: Stean Nikolić 78’ (Crvena zvezda) – Stefan Ilić 78’ (Partizan)

CRVENA ZVEZDA: Miloš Zogović, Ilija Krstić, Aleksandar Đorđević, Petar Milanović, Rajko Trifunović, Stefan Nedečjković, Vojislav Dedić, Slobodan Milenković, Vladislav Dedić, Marko Janković, Predrag Keglić, Nikola Đurić, Sem Heron. Rezerve: Vuk Štrbac, Denis Čengaj, Matej Bajić, Stefan Nikolić.

PARTIZAN: Dragan Janković, Ronaldo Bitići, Vladimir Milutinović, Nikola Srbljanin, Boban Janković, Branko Čarapić, Džavid Jašari, Dušan Milutinović, Mihailo Ilić, Mihailo Stoiljković, Benis Bajrami, Stefan Ilić, Vlado Kušić. Rezerve: Nemanja Manojlović, Stevan Ivanović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar