Томић: Додик је највећа штеточина

Република Српска 10.11.2018 | 22:13
Томић: Додик је највећа штеточина
Четверочлани међународни адвокатски тим задужен за утврђивање околности о страдању Давида Драгичевића, формиран у августу ове године у овом случају, више не постоји. Разлоге “распада” за Н1 појаснио је адвокат Душко Томић. Иначе, из тима изашли су уз Томића, Анто Нобило и Зора Добричанин Никодиновић. Ифет Ферагет остаје једини адвокат обитељи.

“Уколико ми као адвокати знамо да оштећени говори неистину, ми га не смијемо подржавати у томе јер чинимо кривична дјела. А најблаже речено – кршимо адвокатску етику. Обично оштећени, а нажалост и Давор је уз помоћ одређених људи, увјерио себе да је он у обавези да јавно износи неаргументоване чињенице па тако прозива људе и назива их убицама.

А у исто вријеме, ми који смо уз њега, дужни смо му рећи како не смије то радити јер и нас доводи у опасност да ми као његови правни заступници дајемо за право да људе назива убицама, те да он износи аргументе за које ми у списима немамо нити једног доказа”, рекао је у разговору за Н1 дојучерашњи шеф одвјетничког тима Душко Томић, који је рекао да је Давор Драгичевић, отац трагично страдалог младића, дужан предати доказе Тужилаштву, а у случају да не вјерује надлежном тужилаштву, онда да их пошаље ВСТВ-у и да каже да има доказе, али надлежно тужилаштво неће да ради по њима.

Зашто се предмет не уступи Тужилаштву Босне и Херцеговине?

“Ништа нам друго не преостаје него да се повучемо из тог предмета. Ја сам јуче као шеф тима рекао у Тужилаштву да не вјерујем ни у тужилаштво, ни у МУП који проводи радње јер се у старту МУП показао као орган који прикрива злочин и криво представља догађај. Из тог разлога сам предложио да се предмет уступи Тужилаштву Босне и Херцеговине.

Ја више немам шта да радим у Бањалуци и нећу више да долазим овдје. Онда ми је тужилац одговорио да немају законско упориште да то уступе Тужилаштву БиХ”, описао је Томић јучерашњу ситуацију у Тужилаштву, казавши како их мора јавно демантовати јер постоји пракса да је убицу Љубише Савића Маузера судио Суд Босне и Херцеговине и осудио, а Савић Маузер је грађанин ентитета Републике Српске, убијен је у РС, осумњичени је такођер из Републике Српске, и све то није спријечило Тужилаштво па и Суд Босне и Херцеговине да га осуди.

“Додик је највећа штеточина!”

“Давор тражи да ми потврдимо његову истину и истину Слободана Васковића, а ми то не можемо потврдити и не подржавамо константно прозивање људи убицама, а да се о томе нису изјаснили правосудни органи гоњења. Не можемо то да трпимо. Замолили смо Давора да с тим прекине и да нам да шансу да радимо, али Давор се одредио тако што је нас напао и рекао да он има сазнања да ми стајемо на страну Тужилаштва и Милорада Додика. А ко год зна мене, зна да се задњих десет година, а ако будем жив и здрав наставит ћу ти у будућности – борићу се свим средствима да Милорад Додик једног дана заврши у затвору.

Додик је највећа штеточина и погубан је за све ове народе, а посебно за српски народ јер ја имам лични мотив да покажем да оно што су радили у Бањалуци не ваља и да је то злочин. Али не могу без доказа. Живим за дан да Додик и његови властодршци заврше у затвору, али у овом случају немам доказе”, рекао је Душко Томић, који је формирао адвокатски тим, додавши да се осјећа непријатно јер се напада Анто Нобило зато што се сликао у протеклом периоду са Милорадом Додиком, истичући да је Нобило “частан човјек”.

“Ево ме, другови”

Ради се, наиме, о видео снимци са Западнославонске вечери, догађаја који је ове године одржан у ресторану Језеро у насељу Трн крај Бањалуке, а који је уприличен у фебруару.

На Западнославонској вечери је уз првог човјека СНСД-а, актуелног предсједника Републике Српске и новоизабраног члана Предсједништва Босне и Херцеговине из реда српског народа Милорада Додика присуствовао и адвокат Анто Нобило, који је био укључен у адвокатски тим из којег је изашао заједно са Душком Томићем и Зором Добричанин Никодиновић.

Нобило је, подсјећамо, и у то вријеме био присутан у босанскохерцеговачком и регионалном медијском простору, будући да се 20. фебруара састао са представницима Савеза логораша БиХ како би, након правоснажне пресуде челницима тзв. Херцег Босне Прлићу и другима, разговарали о могућем покретању тужбе против Републике Хрватске.

Исјечак из видеоснимка на којем се види како Додик и Нобило у ресторану сједе један до другог и разговарају, док се у позадини чују звуци народне пјесме Синана Сакића и Јужног ветра “Ево, ме другови”, објавио је на свом YоуТубе каналу новинар Слободан Васковић у октобру ове године. Снимак од 50 минута са овог бањалучког догађаја објављен је ипак раније, још у фебруару када је и уприличен.

Давор Драгичевић и даље тврди да је “врх РС-а и тужилаштва умијешан у убиство његовог сина“.
 
(Н1)

Коментари / 56

Оставите коментар
Name

зз

10.11.2018 21:21

Сви сте корумпирани . Сотоне у људском лику. Правда за Давида!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

10.11.2018 22:01

Тако је вриједи висе Давор него ви сви заједно али ви сте криминална скупина

Name

Стана Славниц

11.11.2018 06:31

Срамото људкса! Ја сам дабно рекла да си за истрагу и да ти је мјесто на Туњицама!

Name

Мк

11.11.2018 08:01

Па логицно је да је врх власти умијесан у убиство и самим тим сто су полуписмени на власти које је систем поставио на функције сами себе су одали јер су неписмени и нису дорасли својим функцијама они су народ подигли својим гнусним и безобразним изјавама гдје је обицни цовјек увидио да несто и неког стите и крију и онда им је крив Давор који само трази да се казне убице његовог дјетета .Па Милораде зар и ти не би тако поступио као отац да је твој Игор убијен

Name

Страх

11.11.2018 12:52

Ко и мало мозе да разумије, схватице да се адвокатски тим увјерио у озбиљност предмета Давида Драгицевица, односно да су открили да иза убиства стоји "дрзава" и да им је због њихове безбједности(угрозености зивота) боље се искљуцити из тог процеса. Назалост о том убиству неце се никад сазнати истина као сто се није сазнала о убиству Дјиндјица, Аркана, кцерке генерала Младица, Маузера и многих других.

Name

Ма.дајте

13.11.2018 11:02

Но било је ли раније бранио у предметима гдје иза убиства стоји држава, па се није бојао.

Name

АБ

13.11.2018 12:06

Ово је Томићева одступница од злодјела која је учинио...

Name

Рви

10.11.2018 21:25

Која пристрасност.Изабрали сте за наслов оно ста вама одговара.По мени је вазнија вијест ста је адвокат рекао о другој страни.Оцито је да истина није онаква каквом је ви приказујете тј.како би ви зељели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.11.2018 21:58

Истина је да је Давид убијен и де се убиство затаскава. Слазем се да се теске оптузбе и сценарији не смију износити без доказа. Ипак, помака има. Од покусаја да се прогласи задесом, досло се до признања да је у питању убиство. То је тренутно највазније. Муп је лагао.

Name

Ре РВИ

10.11.2018 22:12

ниси ти никакав РВИ него додиков бот. Стиди се сто скрнавис цасне људе.

Name

слободан

10.11.2018 22:25

свака част

Name

ТОМИЦУ

11.11.2018 10:39

ТОМИЦУ, СТА БИ ОД ОНИХ ВЕЛИКИХ ПАРА ОД ОРУЗЈА?

Name

Да да

11.11.2018 16:32

Значи тачно је да се предмет може уступити тужилаштву БиХ.Па ко доноси одлуку о уступању предмета.Да ли је доноси главни тужилац окружног тужилаштва Бања Лука или је доноси главни републички тужилац Махмут Шврака?

Name

РЕ РВИ

13.11.2018 06:46

А реци онда и да је казњиво и зртву јавно прозвати лоповом и цак одрадити и радње које би навеле на такав закљуцак

Name

Несо Република Српска

10.11.2018 21:26

Дегенерици,имате ли иоцему да писете осим о давиду драгицевицу,пропасти Републике Српске и побједи опозиције,само лази,лази болесне лази,али ми је утјеха сто вас је народ у Републици Српској процитао,пропадате маму вам јебем плаценицку!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мироскав

10.11.2018 21:56

Јадан си ти кад се ти поистовјећујеш са РС , а друже пропадаш и ти заједно са свима нама , само ти вјероватно си се ухљебио на јасле па преживаш.

Name

Ре

10.11.2018 21:59

Види Несе сто узива у ентитету најјацем на свијету. Гледај РТРС ако ти смета реалност.

Name

Ре

10.11.2018 22:01

Слусај ме, маздрване. Милорад Додик је највеци убица мог, српског народа. Убица веци од сваког устасе и њиховог цвијеца. А Бисерка? Бисерку це докрајцити они од којих је направила убице, а не људе! Никада, никада нецу допустити да се затоми истина о муцки убијеном дјетету. Теби зелим да осјетис Даворову бол, мамицу ти сељацку. Пууу

Name

Раде

10.11.2018 22:03

Нешо пропадаш ити и република српска а додик и компанија имају паре моћи це да бирају гдје це а ти ћеш још горе да живиш ,вјерујеш њему даце нешто да уради хоће укинуће нас ако успије ако не бјежати ће Е несо несо

Name

Месси

10.11.2018 22:07

Ееее благо теби ..

Name

Соне

10.11.2018 22:15

Не брини Несо,не да Миле да ми пропаднемо,да плаценици,бакировци,соросевци,унисте насу лијепу,богату и успјесну Српску,земљу правде,права,демократије и благостања....

Name

Филм

10.11.2018 22:26

,,Три карте за Холивуд,, је комедија,како је кренуло бице траги-комедија.

Name

ре несо РС

10.11.2018 22:29

Несо,одавно ми видимо да тебе несто големо зуља,али само поцекај мало,доцицес на свој ред.

Name

Све сем зивота сам дао за РС

10.11.2018 22:40

Еее мој Несооо, такви ми је заооо као сто си ти, такав ријецник припада само онима које ти подрзавас, мајка ниција ниста није крива, ти и такви као ти никада нецете вољети РС као ја , и сви моји саборци који само је стварали, просао ратиста од СА до БИ , мајавице, пробијање коридора, а знам како је на власт досао тај "твој" којега ти подрзавас, и ако се ико мозе декларисати издајиком онда је то ОН!!! Аааа једнога дана це многи схватити, али бојим се да це бити касно за РС, коју је вец унистила владавина оног који ни дана нема проведеног у ВРС, а данас се декларисе као "патриота" а сви су издајници који немисле као он!!! Зиви били па видијели, ја остајем у РС коју волим због гробова моји сабораца, сви се ти мрацни типови птолазни, само хумке наси сабораца це остати вијеце, додик , цавиц, крсмановиц, стевандиц и сва та братија це јеснога дана видијети да су гријесили, да су подијелили Србски народ који ника у истирији није био овако подијељен. Моја дијеца су вец далеко од мене, ( на залост) а овдје невлада ни СДА ни ХДЗ , нису побијегли од њи, побијегли су од СНСД -а и њихове владавине, а на залост и даље одлазе друга дијеца, и питам се за кога смо ратовали, и крв проливали ,за насу дијецу или за оне које отијерасе насу дијецу из РС, а дана прве ли ије немају, незнају ста је мирис барута!!! Еее то кад схватис онда такве ријеци никад нецес никоме упутити, а посебно ономе коме су дијете убили, а они су признали убиство!!

Name

Ре

10.11.2018 23:44

Стварно не могу да схватим Вас\вас у БН ТВ, када пустисте овом "господину" који се редовно легитимисе као "Несо Република Српска" да објављује овакве коментаре који вриједјају и вас као ТВ, народ и градјане који имају другације политицко мисљење, који су пријетецег и најблазе рецено некултурног садрзаја! Овог "господина" због оваквог коментара треба идентификовати и санкционисати. Он мозе да воли кога хоце, али нема право да вриједја! Ја, рецимо, у политицком смислу обозавам Вукоту Говедарицу, мислим и знам да је постен,искрен, да није поткупљив, да зели добро свим градјанима Српске, али никада не бих псовао,вриједјао и на непримјеран нацин истицао свој патриотизам,потцјењивајуци друге људе који не мисле на исти нацин као ја. Молим Вас\вас да овај коментар објавите!

Name

Мистер x

13.11.2018 09:26

Потпуно подрзајем овај став,вас је сака јада,вецина народа је рекла своје.Сјасите једном болесни сте много и дали сте себи за право да судите и осудјујете,износите неистине и глупости.Давор Драгицевиц је изманипулисан бас од таквих сотона као сто сте ви овдје.

Name

Мила60

10.11.2018 21:39

Даворе у потпуности те подрзавам и у праву си сто со отпустио Адвокатски тим и ста има Нобило фда сједи са Додиком,а представља тебе.Додо му гурно удзеп који милион да затапска слуцај.Како његово Римско право.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.11.2018 21:53

Тако је, само ти њему подрзи.

Name

Ре за Ре

10.11.2018 22:02

А могла би Горица теби подрзати.

Name

Ре

10.11.2018 22:22

ПРАВДА ЗА ДАВИДА ✊✊✊!

Name

слободан

10.11.2018 22:31

Немој окретати воду на своју воденицу. Давор није распустио адвокатски тим, већ су Три адвоката отказала даљи рад по предмету јер су увидјели да иза случаја стоји опозиција и политика. Ако се сјећаш, а требао би, Давор и Сузана су изабрали адвокате и позвали их да раде на предмету, и у чему је ту проблем. Проблем је у томе што теби не одговара СТВАРНА истина, које се и бојиш и сакриваш се иза тзв"Правда за давида".

Name

Зика

10.11.2018 21:57

ПРАВДА ЗА ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо

11.11.2018 14:12

Даворе ти си и сам интелигентним мозгом Успио више доказати да вредис висе од адв.тима и цијеле РС. Јебо и БИХ И РС ОВАКВУ КАКВЕ СУ САД ПУНЕ КРИМИНАЛАЦА . ДОК СЕ НЕ УПЕРИ ЦЈЕВ ПРЕЕМА ЊИМА НЕМА ПРАВДЕ И ИСТИНЕ.

Name

Контрадикторност

10.11.2018 21:58

Цитат: “Отац трагично страдалог младића, дужан је предати доказе Тужилаштву” Цитат: “Ја сам јуче као шеф тима рекао у Тужилаштву да не вјерујем ни у тужилаштво, ни у МУП који проводи радње јер се у старту МУП показао као орган који прикрива злочин и криво представља догађај.” Е ја се сад питам ко је овдје луд?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бамбус

10.11.2018 21:59

Срамота... Сви сте ви исти. Лазете само себе. Правда за ДАВИДА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.11.2018 22:09

Овај несмије шетати ни по свом дворишту. "Људима", позната у народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ре

11.11.2018 00:21

Мозда и не смије сетати по свом двористу, али као познавалац права зна колико коста некога оптузивати без доказа. Цува свој новцаник.

Name

Ре За ре

11.11.2018 09:02

А каква му је клијентела? Има ли медју том клијентелом Лукацевих сарадника?

Name

Дада

11.11.2018 10:42

МИСЛИС ОНЕ ВЕЛИКЕ ПАРЕ ОД ОРУЗЈА. ТОМИЦ ЈЕ МАСТОВИТ ЦОВЈЕК.

Name

Нинна

10.11.2018 22:23

Истина и правда за ДАВИДА! ✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ливе

10.11.2018 22:23

Правда за ДАВИДА ✊!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

12.11.2018 16:11

Убица је на тргу а Давид невиди.Адвокати морају отици да неби окрувили тобоз Давидове цланове Правде,који су ту да се прикрију.

Name

Истина и правда ✊

10.11.2018 22:24

Истина и правда за ДАВИДА ✊! Подршка родитељима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мг_93

10.11.2018 22:26

Правда за Давида!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

11.11.2018 04:24

Уз помоц Давора, Васковица и Правде за Давида полиција је ухвацена у својим лазима.То су и ови адвокати потврдили. Правда је доступна, али спора.Теско ономе ко је цека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

11.11.2018 06:34

Те клозете од уста адвокатски знам дасе бране само билионери и милонери и подане њихове слуге адвокати су смеце њима је плацено да завезу клозет испод њуске засто није исо отац покојног вец само они

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАРЕВИ

11.11.2018 07:31

као сто озалоцена мајка реце пред изборе???милораде попусио си-али није успјело срби су показали да вјерују додику и цаооос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само истина ништа друго

11.11.2018 09:02

Жалосно је и тужно докле ће да иде овај егзодус и убијање по ко зна који пут једног дјецака.Очигледно је да ће правда бити спора,и тешко дотижна а будући да је гарнитура власти остала у фотељама,можемо само посматрати даљу агонију комплетног случаја и суђења..Поставља се питање да ли ће овакав случај икада добити завршен епилог,наравно правичан и не намјештен,не исцениран и без жртвених јагњади.Овакви и слични догађаји говоре само колико смо заостало и не здраво друштво и средина.Нај жаливије од свега јесте што смо спремни за мало новца да се купимо и продамо па онда да десетљећима живимо у страху и заблуди да ће нам профитери направити и донијети бољитак..Лажни представници права радника,градјана учиниће да имамо боље услове за живот у договору са "Прелетацима , Папцима " и када би они дошли на власт..Док се једни све више богате и имају народ гладује и живи на ивици егзистенције.Поставља се питање до када ће да траје ова агонија у "Босанском лонцу",ко све неће да ставља мирођије и подгријава атмосферу а ми као обични грађани и смртници ћемо до тада да се лијепо печемо и крчкамо на тихој ватри...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

11.11.2018 10:04

Само да удјемо у нато и бице нам све боље.

Name

ПРАВДА

11.11.2018 15:29

Подршка породици Драгичевић!Идемо до краја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цампо

12.11.2018 22:34

Ајте, ајте, један по један.

Name

Гуарана

12.11.2018 14:12

На то се и иде од самог поцетка да се суд Републике Српске прогласи неспособним и да се предмет пребаци у Сарајево, самом тим и остале институције Републике Српке падају у воду. Иди Даворе куци висе јер си постао смјесан, глумис будалу вец 8 мјесеци и ниси ниста постигао. Реци јавно да си примио паре од страних плаценика и да си мислио да мозес да урусавас насу Републику Српску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко је Васковиц?

12.11.2018 20:30

У посљедње вријеме се питам откуд Васковицу све ове информације? Несто се крупно "ваља иза брда". Нити га ко демантујете нити ко истразује његове наводе. Јадан овај Давор и ми сви са њим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бане

13.11.2018 06:55

Он је кретен

Name

прц

13.11.2018 13:15

он је будала

Name

Бл

13.11.2018 14:12

Слободан Васковић је највећи кривац за ово све и треба да одговара.

ОДГОВОРИТЕ