Tomić: Dodik je najveća štetočina

Republika Srpska 10.11.2018 | 22:13
Tomić: Dodik je najveća štetočina
Četveročlani međunarodni advokatski tim zadužen za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, formiran u avgustu ove godine u ovom slučaju, više ne postoji. Razloge “raspada” za N1 pojasnio je advokat Duško Tomić. Inače, iz tima izašli su uz Tomića, Anto Nobilo i Zora Dobričanin Nikodinović. Ifet Feraget ostaje jedini advokat obitelji.

“Ukoliko mi kao advokati znamo da oštećeni govori neistinu, mi ga ne smijemo podržavati u tome jer činimo krivična djela. A najblaže rečeno – kršimo advokatsku etiku. Obično oštećeni, a nažalost i Davor je uz pomoć određenih ljudi, uvjerio sebe da je on u obavezi da javno iznosi neargumentovane činjenice pa tako proziva ljude i naziva ih ubicama.

A u isto vrijeme, mi koji smo uz njega, dužni smo mu reći kako ne smije to raditi jer i nas dovodi u opasnost da mi kao njegovi pravni zastupnici dajemo za pravo da ljude naziva ubicama, te da on iznosi argumente za koje mi u spisima nemamo niti jednog dokaza”, rekao je u razgovoru za N1 dojučerašnji šef odvjetničkog tima Duško Tomić, koji je rekao da je Davor Dragičević, otac tragično stradalog mladića, dužan predati dokaze Tužilaštvu, a u slučaju da ne vjeruje nadležnom tužilaštvu, onda da ih pošalje VSTV-u i da kaže da ima dokaze, ali nadležno tužilaštvo neće da radi po njima.

Zašto se predmet ne ustupi Tužilaštvu Bosne i Hercegovine?

“Ništa nam drugo ne preostaje nego da se povučemo iz tog predmeta. Ja sam juče kao šef tima rekao u Tužilaštvu da ne vjerujem ni u tužilaštvo, ni u MUP koji provodi radnje jer se u startu MUP pokazao kao organ koji prikriva zločin i krivo predstavlja događaj. Iz tog razloga sam predložio da se predmet ustupi Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Ja više nemam šta da radim u Banjaluci i neću više da dolazim ovdje. Onda mi je tužilac odgovorio da nemaju zakonsko uporište da to ustupe Tužilaštvu BiH”, opisao je Tomić jučerašnju situaciju u Tužilaštvu, kazavši kako ih mora javno demantovati jer postoji praksa da je ubicu Ljubiše Savića Mauzera sudio Sud Bosne i Hercegovine i osudio, a Savić Mauzer je građanin entiteta Republike Srpske, ubijen je u RS, osumnjičeni je također iz Republike Srpske, i sve to nije spriječilo Tužilaštvo pa i Sud Bosne i Hercegovine da ga osudi.

“Dodik je najveća štetočina!”

“Davor traži da mi potvrdimo njegovu istinu i istinu Slobodana Vaskovića, a mi to ne možemo potvrditi i ne podržavamo konstantno prozivanje ljudi ubicama, a da se o tome nisu izjasnili pravosudni organi gonjenja. Ne možemo to da trpimo. Zamolili smo Davora da s tim prekine i da nam da šansu da radimo, ali Davor se odredio tako što je nas napao i rekao da on ima saznanja da mi stajemo na stranu Tužilaštva i Milorada Dodika. A ko god zna mene, zna da se zadnjih deset godina, a ako budem živ i zdrav nastavit ću ti u budućnosti – boriću se svim sredstvima da Milorad Dodik jednog dana završi u zatvoru.

Dodik je najveća štetočina i poguban je za sve ove narode, a posebno za srpski narod jer ja imam lični motiv da pokažem da ono što su radili u Banjaluci ne valja i da je to zločin. Ali ne mogu bez dokaza. Živim za dan da Dodik i njegovi vlastodršci završe u zatvoru, ali u ovom slučaju nemam dokaze”, rekao je Duško Tomić, koji je formirao advokatski tim, dodavši da se osjeća neprijatno jer se napada Anto Nobilo zato što se slikao u proteklom periodu sa Miloradom Dodikom, ističući da je Nobilo “častan čovjek”.

“Evo me, drugovi”

Radi se, naime, o video snimci sa Zapadnoslavonske večeri, događaja koji je ove godine održan u restoranu Jezero u naselju Trn kraj Banjaluke, a koji je upriličen u februaru.

Na Zapadnoslavonskoj večeri je uz prvog čovjeka SNSD-a, aktuelnog predsjednika Republike Srpske i novoizabranog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorada Dodika prisustvovao i advokat Anto Nobilo, koji je bio uključen u advokatski tim iz kojeg je izašao zajedno sa Duškom Tomićem i Zorom Dobričanin Nikodinović.

Nobilo je, podsjećamo, i u to vrijeme bio prisutan u bosanskohercegovačkom i regionalnom medijskom prostoru, budući da se 20. februara sastao sa predstavnicima Saveza logoraša BiH kako bi, nakon pravosnažne presude čelnicima tzv. Herceg Bosne Prliću i drugima, razgovarali o mogućem pokretanju tužbe protiv Republike Hrvatske.

Isječak iz videosnimka na kojem se vidi kako Dodik i Nobilo u restoranu sjede jedan do drugog i razgovaraju, dok se u pozadini čuju zvuci narodne pjesme Sinana Sakića i Južnog vetra “Evo, me drugovi”, objavio je na svom YouTube kanalu novinar Slobodan Vasković u oktobru ove godine. Snimak od 50 minuta sa ovog banjalučkog događaja objavljen je ipak ranije, još u februaru kada je i upriličen.

Davor Dragičević i dalje tvrdi da je “vrh RS-a i tužilaštva umiješan u ubistvo njegovog sina“.
 
(N1)

Komentari / 56

Ostavite komentar
Name

zz

10.11.2018 21:21

Svi ste korumpirani . Sotone u ljudskom liku. Pravda za Davida!

ODGOVORITE
Name

Rade

10.11.2018 22:01

Tako je vrijedi vise Davor nego vi svi zajedno ali vi ste kriminalna skupina

Name

Stana Slavnic

11.11.2018 06:31

Sramoto ljudksa! Ja sam dabno rekla da si za istragu i da ti je mjesto na Tunjicama!

Name

Mk

11.11.2018 08:01

Pa logicno je da je vrh vlasti umijesan u ubistvo i samim tim sto su polupismeni na vlasti koje je sistem postavio na funkcije sami sebe su odali jer su nepismeni i nisu dorasli svojim funkcijama oni su narod podigli svojim gnusnim i bezobraznim izjavama gdje je obicni covjek uvidio da nesto i nekog stite i kriju i onda im je kriv Davor koji samo trazi da se kazne ubice njegovog djeteta .Pa Milorade zar i ti ne bi tako postupio kao otac da je tvoj Igor ubijen

Name

Strah

11.11.2018 12:52

Ko i malo moze da razumije, shvatice da se advokatski tim uvjerio u ozbiljnost predmeta Davida Dragicevica, odnosno da su otkrili da iza ubistva stoji "drzava" i da im je zbog njihove bezbjednosti(ugrozenosti zivota) bolje se iskljuciti iz tog procesa. Nazalost o tom ubistvu nece se nikad saznati istina kao sto se nije saznala o ubistvu Djindjica, Arkana, kcerke generala Mladica, Mauzera i mnogih drugih.

Name

Ma.dajte

13.11.2018 11:02

No bilo je li ranije branio u predmetima gdje iza ubistva stoji država, pa se nije bojao.

Name

AB

13.11.2018 12:06

Ovo je Tomićeva odstupnica od zlodjela koja je učinio...

Name

Rvi

10.11.2018 21:25

Koja pristrasnost.Izabrali ste za naslov ono sta vama odgovara.Po meni je vaznija vijest sta je advokat rekao o drugoj strani.Ocito je da istina nije onakva kakvom je vi prikazujete tj.kako bi vi zeljeli.

ODGOVORITE
Name

Re

10.11.2018 21:58

Istina je da je David ubijen i de se ubistvo zataskava. Slazem se da se teske optuzbe i scenariji ne smiju iznositi bez dokaza. Ipak, pomaka ima. Od pokusaja da se proglasi zadesom, doslo se do priznanja da je u pitanju ubistvo. To je trenutno najvaznije. Mup je lagao.

Name

Re RVI

10.11.2018 22:12

nisi ti nikakav RVI nego dodikov bot. Stidi se sto skrnavis casne ljude.

Name

slobodan

10.11.2018 22:25

svaka čast

Name

TOMICU

11.11.2018 10:39

TOMICU, STA BI OD ONIH VELIKIH PARA OD ORUZJA?

Name

Da da

11.11.2018 16:32

Znači tačno je da se predmet može ustupiti tužilaštvu BiH.Pa ko donosi odluku o ustupanju predmeta.Da li je donosi glavni tužilac okružnog tužilaštva Banja Luka ili je donosi glavni republički tužilac Mahmut Švraka?

Name

RE RVI

13.11.2018 06:46

A reci onda i da je kaznjivo i zrtvu javno prozvati lopovom i cak odraditi i radnje koje bi navele na takav zakljucak

Name

Neso Republika Srpska

10.11.2018 21:26

Degenerici,imate li iocemu da pisete osim o davidu dragicevicu,propasti Republike Srpske i pobjedi opozicije,samo lazi,lazi bolesne lazi,ali mi je utjeha sto vas je narod u Republici Srpskoj procitao,propadate mamu vam jebem placenicku!!!!

ODGOVORITE
Name

Мироскав

10.11.2018 21:56

Јадан си ти кад се ти поистовјећујеш са РС , а друже пропадаш и ти заједно са свима нама , само ти вјероватно си се ухљебио на јасле па преживаш.

Name

Re

10.11.2018 21:59

Vidi Nese sto uziva u entitetu najjacem na svijetu. Gledaj RTRS ako ti smeta realnost.

Name

Re

10.11.2018 22:01

Slusaj me, mazdrvane. Milorad Dodik je najveci ubica mog, srpskog naroda. Ubica veci od svakog ustase i njihovog cvijeca. A Biserka? Biserku ce dokrajciti oni od kojih je napravila ubice, a ne ljude! Nikada, nikada necu dopustiti da se zatomi istina o mucki ubijenom djetetu. Tebi zelim da osjetis Davorovu bol, mamicu ti seljacku. Puuu

Name

Rade

10.11.2018 22:03

Nešo propadaš iti i republika srpska a dodik i kompanija imaju pare moći ce da biraju gdje ce a ti ćeš još gore da živiš ,vjeruješ njemu dace nešto da uradi hoće ukinuće nas ako uspije ako ne bježati će E neso neso

Name

Messi

10.11.2018 22:07

Eeee blago tebi ..

Name

Sone

10.11.2018 22:15

Ne brini Neso,ne da Mile da mi propadnemo,da placenici,bakirovci,sorosevci,uniste nasu lijepu,bogatu i uspjesnu Srpsku,zemlju pravde,prava,demokratije i blagostanja....

Name

Film

10.11.2018 22:26

,,Tri karte za Holivud,, je komedija,kako je krenulo bice tragi-komedija.

Name

re neso RS

10.11.2018 22:29

Neso,odavno mi vidimo da tebe nesto golemo zulja,ali samo pocekaj malo,docices na svoj red.

Name

Sve sem zivota sam dao za RS

10.11.2018 22:40

Eee moj Nesooo, takvi mi je zaooo kao sto si ti, takav rijecnik pripada samo onima koje ti podrzavas, majka nicija nista nije kriva, ti i takvi kao ti nikada necete voljeti RS kao ja , i svi moji saborci koji samo je stvarali, prosao ratista od SA do BI , majavice, probijanje koridora, a znam kako je na vlast dosao taj "tvoj" kojega ti podrzavas, i ako se iko moze deklarisati izdajikom onda je to ON!!! Aaaa jednoga dana ce mnogi shvatiti, ali bojim se da ce biti kasno za RS, koju je vec unistila vladavina onog koji ni dana nema provedenog u VRS, a danas se deklarise kao "patriota" a svi su izdajnici koji nemisle kao on!!! Zivi bili pa vidijeli, ja ostajem u RS koju volim zbog grobova moji saboraca, svi se ti mracni tipovi ptolazni, samo humke nasi saboraca ce ostati vijece, dodik , cavic, krsmanovic, stevandic i sva ta bratija ce jesnoga dana vidijeti da su grijesili, da su podijelili Srbski narod koji nika u istiriji nije bio ovako podijeljen. Moja dijeca su vec daleko od mene, ( na zalost) a ovdje nevlada ni SDA ni HDZ , nisu pobijegli od nji, pobijegli su od SNSD -a i njihove vladavine, a na zalost i dalje odlaze druga dijeca, i pitam se za koga smo ratovali, i krv prolivali ,za nasu dijecu ili za one koje otijerase nasu dijecu iz RS, a dana prve li ije nemaju, neznaju sta je miris baruta!!! Eee to kad shvatis onda takve rijeci nikad neces nikome uputiti, a posebno onome kome su dijete ubili, a oni su priznali ubistvo!!

Name

Re

10.11.2018 23:44

Stvarno ne mogu da shvatim Vas\vas u BN TV, kada pustiste ovom "gospodinu" koji se redovno legitimise kao "Neso Republika Srpska" da objavljuje ovakve komentare koji vrijedjaju i vas kao TV, narod i gradjane koji imaju drugacije politicko misljenje, koji su prijeteceg i najblaze receno nekulturnog sadrzaja! Ovog "gospodina" zbog ovakvog komentara treba identifikovati i sankcionisati. On moze da voli koga hoce, ali nema pravo da vrijedja! Ja, recimo, u politickom smislu obozavam Vukotu Govedaricu, mislim i znam da je posten,iskren, da nije potkupljiv, da zeli dobro svim gradjanima Srpske, ali nikada ne bih psovao,vrijedjao i na neprimjeran nacin isticao svoj patriotizam,potcjenjivajuci druge ljude koji ne misle na isti nacin kao ja. Molim Vas\vas da ovaj komentar objavite!

Name

Mister x

13.11.2018 09:26

Potpuno podrzajem ovaj stav,vas je saka jada,vecina naroda je rekla svoje.Sjasite jednom bolesni ste mnogo i dali ste sebi za pravo da sudite i osudjujete,iznosite neistine i gluposti.Davor Dragicevic je izmanipulisan bas od takvih sotona kao sto ste vi ovdje.

Name

Mila60

10.11.2018 21:39

Davore u potpunosti te podrzavam i u pravu si sto so otpustio Advokatski tim i sta ima Nobilo fda sjedi sa Dodikom,a predstavlja tebe.Dodo mu gurno udzep koji milion da zatapska slucaj.Kako njegovo Rimsko pravo.

ODGOVORITE
Name

Re

10.11.2018 21:53

Tako je, samo ti njemu podrzi.

Name

Re za Re

10.11.2018 22:02

A mogla bi Gorica tebi podrzati.

Name

Re

10.11.2018 22:22

PRAVDA ZA DAVIDA ✊✊✊!

Name

slobodan

10.11.2018 22:31

Nemoj okretati vodu na svoju vodenicu. Davor nije raspustio advokatski tim, već su Tri advokata otkazala dalji rad po predmetu jer su uvidjeli da iza slučaja stoji opozicija i politika. Ako se sjećaš, a trebao bi, Davor i Suzana su izabrali advokate i pozvali ih da rade na predmetu, i u čemu je tu problem. Problem je u tome što tebi ne odgovara STVARNA istina, koje se i bojiš i sakrivaš se iza tzv"Pravda za davida".

Name

Zika

10.11.2018 21:57

PRAVDA ZA DAVIDA

ODGOVORITE
Name

Edo

11.11.2018 14:12

Davore ti si i sam inteligentnim mozgom Uspio više dokazati da vredis vise od adv.tima i cijele RS. Jebo i BIH I RS OVAKVU KAKVE SU SAD PUNE KRIMINALACA . DOK SE NE UPERI CJEV PREEMA NJIMA NEMA PRAVDE I ISTINE.

Name

Kontradiktornost

10.11.2018 21:58

Citat: “Otac tragično stradalog mladića, dužan je predati dokaze Tužilaštvu” Citat: “Ja sam juče kao šef tima rekao u Tužilaštvu da ne vjerujem ni u tužilaštvo, ni u MUP koji provodi radnje jer se u startu MUP pokazao kao organ koji prikriva zločin i krivo predstavlja događaj.” E ja se sad pitam ko je ovdje lud?

ODGOVORITE
Name

Bambus

10.11.2018 21:59

Sramota... Svi ste vi isti. Lazete samo sebe. Pravda za DAVIDA!

ODGOVORITE
Name

Re

10.11.2018 22:09

Ovaj nesmije šetati ni po svom dvorištu. "Ljudima", poznata u narodu.

ODGOVORITE
Name

Za re

11.11.2018 00:21

Mozda i ne smije setati po svom dvoristu, ali kao poznavalac prava zna koliko kosta nekoga optuzivati bez dokaza. Cuva svoj novcanik.

Name

Re Za re

11.11.2018 09:02

A kakva mu je klijentela? Ima li medju tom klijentelom Lukacevih saradnika?

Name

Dada

11.11.2018 10:42

MISLIS ONE VELIKE PARE OD ORUZJA. TOMIC JE MASTOVIT COVJEK.

Name

Ninna

10.11.2018 22:23

Istina i pravda za DAVIDA! ✊✊✊

ODGOVORITE
Name

Live

10.11.2018 22:23

Pravda za DAVIDA ✊!

ODGOVORITE
Name

Pravda

12.11.2018 16:11

Ubica je na trgu a David nevidi.Advokati moraju otici da nebi okruvili toboz Davidove clanove Pravde,koji su tu da se prikriju.

Name

Istina i pravda ✊

10.11.2018 22:24

Istina i pravda za DAVIDA ✊! Podrška roditeljima!

ODGOVORITE
Name

Mg_93

10.11.2018 22:26

Pravda za Davida!!!

ODGOVORITE
Name

Bl

11.11.2018 04:24

Uz pomoc Davora, Vaskovica i Pravde za Davida policija je uhvacena u svojim lazima.To su i ovi advokati potvrdili. Pravda je dostupna, ali spora.Tesko onome ko je ceka.

ODGOVORITE
Name

Austria

11.11.2018 06:34

Te klozete od usta advokatski znam dase brane samo bilioneri i miloneri i podane njihove sluge advokati su smece njima je placeno da zavezu klozet ispod njuske zasto nije iso otac pokojnog vec samo oni

ODGOVORITE
Name

CAREVI

11.11.2018 07:31

kao sto ozalocena majka rece pred izbore???milorade popusio si-ali nije uspjelo srbi su pokazali da vjeruju dodiku i caooos.

ODGOVORITE
Name

samo istina ništa drugo

11.11.2018 09:02

Žalosno je i tužno dokle će da ide ovaj egzodus i ubijanje po ko zna koji put jednog djecaka.Očigledno je da će pravda biti spora,i teško dotižna a budući da je garnitura vlasti ostala u foteljama,možemo samo posmatrati dalju agoniju kompletnog slučaja i suđenja..Postavlja se pitanje da li će ovakav slučaj ikada dobiti završen epilog,naravno pravičan i ne namješten,ne isceniran i bez žrtvenih jagnjadi.Ovakvi i slični događaji govore samo koliko smo zaostalo i ne zdravo društvo i sredina.Naj žalivije od svega jeste što smo spremni za malo novca da se kupimo i prodamo pa onda da desetljećima živimo u strahu i zabludi da će nam profiteri napraviti i donijeti boljitak..Lažni predstavnici prava radnika,gradjana učiniće da imamo bolje uslove za život u dogovoru sa "Preletacima , Papcima " i kada bi oni došli na vlast..Dok se jedni sve više bogate i imaju narod gladuje i živi na ivici egzistencije.Postavlja se pitanje do kada će da traje ova agonija u "Bosanskom loncu",ko sve neće da stavlja mirođije i podgrijava atmosferu a mi kao obični građani i smrtnici ćemo do tada da se lijepo pečemo i krčkamo na tihoj vatri...

ODGOVORITE
Name

Simo

11.11.2018 10:04

Samo da udjemo u nato i bice nam sve bolje.

Name

ПРАВДА

11.11.2018 15:29

Подршка породици Драгичевић!Идемо до краја!

ODGOVORITE
Name

campo

12.11.2018 22:34

Ajte, ajte, jedan po jedan.

Name

Guarana

12.11.2018 14:12

Na to se i ide od samog pocetka da se sud Republike Srpske proglasi nesposobnim i da se predmet prebaci u Sarajevo, samom tim i ostale institucije Republike Srpke padaju u vodu. Idi Davore kuci vise jer si postao smjesan, glumis budalu vec 8 mjeseci i nisi nista postigao. Reci javno da si primio pare od stranih placenika i da si mislio da mozes da urusavas nasu Republiku Srpsku!

ODGOVORITE
Name

Ko je Vaskovic?

12.11.2018 20:30

U posljednje vrijeme se pitam otkud Vaskovicu sve ove informacije? Nesto se krupno "valja iza brda". Niti ga ko demantujete niti ko istrazuje njegove navode. Jadan ovaj Davor i mi svi sa njim.

ODGOVORITE
Name

Bane

13.11.2018 06:55

On je kreten

Name

prc

13.11.2018 13:15

on je budala

Name

Bl

13.11.2018 14:12

Slobodan Vasković je najveći krivac za ovo sve i treba da odgovara.

ODGOVORITE