"Крили истину о страдању Срба"

Амерички стручњак за борбу против радикалног ислама и тероризма Роберт Спенсер изјавио је да је Саудијска Арабија утицала на САД како би “нестао” документ о масакру над Србима у околини Сребренице 1993. године.

Република Српска 05.11.2018 | 09:17
"Крили истину о страдању Срба"
Спенсер је, поводом недавног открића о улози америчких обавјештајаца у скривању извјештаја о злочинима над Србима у Подрињу, истакао да власти Саудијске Арабије имају огроман утицај на државни апарат у Вашингтону, па је тако и дошло до тога да ЦИА деведесетих година прошлог вијека сакрије истину о догађањима у БиХ.

Он је за "Вечерње новости" рекао да је некадашњи амерички предсједник Бил Клинтон “донио катастрофалну одлуку да сарађује са муслиманима током грађанског рата на Балкану”.

"Овом одлуком он је омогућио успостављање џихадистичког упоришта, а све под плаштом демократије и права на самоопредјељење. Није тешко закључити да је предсједник Клинтон при доношењу ове одлуке био под утицајем Саудијске Арабије", навео је Спенсер. 

Он је оцијенио да је могуће да САД промијене политику према БиХ, али “само у случају заокрета у односима Америке и Саудијске Арабије”.

Упитан да ли БиХ може да опстане као демократска и мултинационална држава, упркос растућем утицају неких блискоисточних држава, он је истакао да је шеријат неспојив са демократијом и да ће на крају БиХ морати да се опредијели за једно или друго.

На питање да ли Бошњаци исповједају толерантнији ислам од народа на Блиском истоку, Спенсер је рекао да је то све исто, поготово због чињенице да је БиХ на мети вехабија које већ 20 година преплављују ту земљу.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

♥️ није камен

05.11.2018 08:52

Ужас и монструми су дали свој благослов монструмима који су жељели убијати и клати голоруки, немоћни народ на све три стране наше државе. Надам се да ће сваком монструм, накази која је имала било какве везе са чињењем, спровођењем зла над настрадалима доћи Истина и Правда на видјело, те исти неће имати мира док не окају своје гријехе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вирус

05.11.2018 10:15

Срби нису имали намеру да цепају дрзаву и градјански рат вец друга страна,па према томе то су злоцинци сто су у прослом веку вец и висе пута показали.

Name

Ре

05.11.2018 10:32

Мој Српски народ није чинио зла већ се бранио од исламско католичког пакта Нато и Еу.

Name

ре

05.11.2018 12:24

Срби ма отрезните се једном висе И не будалите , гледајте у будуцност а не натраг.Унистисте Сами себе!!

Name

Е

05.11.2018 08:53

Чуј крили истину, а од кога? Сами од себе. Јој јој јој. Кад овакве глупости прочитам, 3 дана себи не могу доћи. У БиХ је управо од Клинтона сваки дан рата испланиран и изрежиран и сад он није знао. Ма иди бре ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

под заставом

05.11.2018 08:54

Ево опет струцњака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки

05.11.2018 09:25

Дакле било мудзахедина у Сребреници? Е да није овог тајног рапорта никада не би сазнао ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

05.11.2018 09:36

Ваљда ми који смо свједоцили времену сукоба у овој земљи најбоље знамо ста се десило . Хоцу вјеровати да је вецина зала која су се десила резултат страхова ,историјског наследа али су сигурно и дјелом опредељења појединаца за која морају одговарати прије свега у име интереса сопствених народа.Навијацка мисљења релевантна или мање релевантна у медународним односима дрзе нас заробљеницима моцних и 30 година послије поцетка сукоба.Ми немамо избора него да зивимо заједно, сузивот, договори и увазавање једних од других је градња будуцности и за нас и за наса поколења.Сукоби, у интересима појединаца, других дрзава, не само да це нас дрзати заглављене у прослости него нас осудују на нестанак.Некад смо били поносни и успјесни народи у свјетским оквирима, сто смо данас и сто цемо бити сутра са оваквом памецу најбоље говоре они који цекају у редовима пред западним амбасадама.Бјезите од политицара којима је најбитније ста о њима мисле странци, било са запада или истока, бјезите од оних који страну наклоност плацају народним парама и народном слободом и правом избора јер такви нас као сто реце Радоје Домановиц, воде у провалију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан

05.11.2018 17:23

Струцњак који говори за Вецерње новости. Ако прогуглате наци цете да лика нико не узима за узбиљно и да се самопрогласава струцњаком. И бас он има информације ста је било деведесетих у околини сребренице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина је спора

05.11.2018 18:35

Циа сигурно има све информације и манипулације .Није први цовјек који је ово рекао . Да су и Срби страдали око Сребренице то сви знају осим УН када се о тој теми дискутовало.Оцито неко је добро платио Американцима да се тај извјестај склони . Мислим да се све мозе повезати јер је кампања против Срба била толико јака и прозирна да су многи посумљали у истинитост. Колико су пара потрослики за пропаганду моглису Сребреницу позлатити а она од свега Тога имаде намању корист.