"Krili istinu o stradanju Srba"

Američki stručnjak za borbu protiv radikalnog islama i terorizma Robert Spenser izjavio je da je Saudijska Arabija uticala na SAD kako bi “nestao” dokument o masakru nad Srbima u okolini Srebrenice 1993. godine.

Republika Srpska 05.11.2018 | 09:17
"Krili istinu o stradanju Srba"
Spenser je, povodom nedavnog otkrića o ulozi američkih obavještajaca u skrivanju izvještaja o zločinima nad Srbima u Podrinju, istakao da vlasti Saudijske Arabije imaju ogroman uticaj na državni aparat u Vašingtonu, pa je tako i došlo do toga da CIA devedesetih godina prošlog vijeka sakrije istinu o događanjima u BiH.

On je za "Večernje novosti" rekao da je nekadašnji američki predsjednik Bil Klinton “donio katastrofalnu odluku da sarađuje sa muslimanima tokom građanskog rata na Balkanu”.

"Ovom odlukom on je omogućio uspostavljanje džihadističkog uporišta, a sve pod plaštom demokratije i prava na samoopredjeljenje. Nije teško zaključiti da je predsjednik Klinton pri donošenju ove odluke bio pod uticajem Saudijske Arabije", naveo je Spenser. 

On je ocijenio da je moguće da SAD promijene politiku prema BiH, ali “samo u slučaju zaokreta u odnosima Amerike i Saudijske Arabije”.

Upitan da li BiH može da opstane kao demokratska i multinacionalna država, uprkos rastućem uticaju nekih bliskoistočnih država, on je istakao da je šerijat nespojiv sa demokratijom i da će na kraju BiH morati da se opredijeli za jedno ili drugo.

Na pitanje da li Bošnjaci ispovjedaju tolerantniji islam od naroda na Bliskom istoku, Spenser je rekao da je to sve isto, pogotovo zbog činjenice da je BiH na meti vehabija koje već 20 godina preplavljuju tu zemlju.

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

♥️ nije kamen

05.11.2018 08:52

Užas i monstrumi su dali svoj blagoslov monstrumima koji su željeli ubijati i klati goloruki, nemoćni narod na sve tri strane naše države. Nadam se da će svakom monstrum, nakazi koja je imala bilo kakve veze sa činjenjem, sprovođenjem zla nad nastradalima doći Istina i Pravda na vidjelo, te isti neće imati mira dok ne okaju svoje grijehe.

ODGOVORITE
Name

Virus

05.11.2018 10:15

Srbi nisu imali nameru da cepaju drzavu i gradjanski rat vec druga strana,pa prema tome to su zlocinci sto su u proslom veku vec i vise puta pokazali.

Name

Re

05.11.2018 10:32

Moj Srpski narod nije činio zla već se branio od islamsko katoličkog pakta Nato i Eu.

Name

re

05.11.2018 12:24

Srbi ma otreznite se jednom vise I ne budalite , gledajte u buducnost a ne natrag.Unististe Sami sebe!!

Name

Е

05.11.2018 08:53

Чуј крили истину, а од кога? Сами од себе. Јој јој јој. Кад овакве глупости прочитам, 3 дана себи не могу доћи. У БиХ је управо од Клинтона сваки дан рата испланиран и изрежиран и сад он није знао. Ма иди бре ...

ODGOVORITE
Name

pod zastavom

05.11.2018 08:54

Evo opet strucnjaka.

ODGOVORITE
Name

roki

05.11.2018 09:25

Dakle bilo mudzahedina u Srebrenici? E da nije ovog tajnog raporta nikada ne bi saznao ovo.

ODGOVORITE
Name

Osvit

05.11.2018 09:36

Valjda mi koji smo svjedocili vremenu sukoba u ovoj zemlji najbolje znamo sta se desilo . Hocu vjerovati da je vecina zala koja su se desila rezultat strahova ,istorijskog nasleda ali su sigurno i djelom opredeljenja pojedinaca za koja moraju odgovarati prije svega u ime interesa sopstvenih naroda.Navijacka misljenja relevantna ili manje relevantna u medunarodnim odnosima drze nas zarobljenicima mocnih i 30 godina poslije pocetka sukoba.Mi nemamo izbora nego da zivimo zajedno, suzivot, dogovori i uvazavanje jednih od drugih je gradnja buducnosti i za nas i za nasa pokolenja.Sukobi, u interesima pojedinaca, drugih drzava, ne samo da ce nas drzati zaglavljene u proslosti nego nas osuduju na nestanak.Nekad smo bili ponosni i uspjesni narodi u svjetskim okvirima, sto smo danas i sto cemo biti sutra sa ovakvom pamecu najbolje govore oni koji cekaju u redovima pred zapadnim ambasadama.Bjezite od politicara kojima je najbitnije sta o njima misle stranci, bilo sa zapada ili istoka, bjezite od onih koji stranu naklonost placaju narodnim parama i narodnom slobodom i pravom izbora jer takvi nas kao sto rece Radoje Domanovic, vode u provaliju.

ODGOVORITE
Name

normalan

05.11.2018 17:23

Strucnjak koji govori za Vecernje novosti. Ako proguglate naci cete da lika niko ne uzima za uzbiljno i da se samoproglasava strucnjakom. I bas on ima informacije sta je bilo devedesetih u okolini srebrenice.

ODGOVORITE
Name

istina je spora

05.11.2018 18:35

Cia sigurno ima sve informacije i manipulacije .Nije prvi covjek koji je ovo rekao . Da su i Srbi stradali oko Srebrenice to svi znaju osim UN kada se o toj temi diskutovalo.Ocito neko je dobro platio Amerikancima da se taj izvjestaj skloni . Mislim da se sve moze povezati jer je kampanja protiv Srba bila toliko jaka i prozirna da su mnogi posumljali u istinitost. Koliko su para potrosliki za propagandu moglisu Srebrenicu pozlatiti a ona od svega Toga imade namanju korist.