Дегенек: Играмо срцем, а не због новца!

Фудбалер Црвене звезде Милош Дегенек за британске медије испричао је своју интересантну животну причу и прокоментарисао стање у свом тренутном клубу.

Фудбал 24.10.2018 | 15:15
Дегенек: Играмо срцем, а не због новца!
Дегенек, који је рођен у Книну, а као дете се преселио Србију, па у Аустралију чији је сада репрезентативац, вратио се у "свој дом" летос потписавши за Звезду.

Милош је за ББЦ причао о свом детињству, рату у Југославији, одласку у Аустралију и свему што га је задесило од малих ногу.

Целу Милошеву причу и о томе како је од бежања од рата постао херој Звезде прочитајте у тексту На трактору бежао од рата и бомби, а сада је херој Звезде. 

Дегенек је открио своју љубав према Звезди која је настала и пре него што је постао фудбалер. 

"Не само ја, већ моја цела породица (навија за Звезду). У селу из којег смо дошли сви су навијали за Звезду, то ми је породично. Моја цела фамилија навија за Црвену звезду и надам се да ће тако наставити и моја деца. Звезда је 2002. дошла у Сиднеј и ја сам је гледао. Практично сваки дан сам ишао на Звездин сајт како бих гледао видео клипове њихових тренинга. Све време сам мотрио дешавања јер сам одувек волео тај клуб, и то се неће променити", рекао је Дегенек за ББЦ. 

Звездин одбрамбени "бедем" се упоредио са једним од најбољих у историји, Леом Месијем. 

"За свакога постоји тај један клуб који ће волети и подржавати. Можете играти за колико клубова хоћете, али у реалности постоји само један клуб који стварно волите и то је онај уз који сте одрасли. Чак и Лионел Меси има то у виду Њуелс Олд Бојса, иако воли Барселону и тамо ће већ 18 година". 

Милош се толико селио да није сигуран где му је "кућа", али истиче да се лепо осећа у клубу у којем се историја веома цени. 

"Ово је моја кућа, али и није. Имам доста помешаних осећања око тога. Овде је историја доста битна. Клуб је освојио Лигу шампиона, а то не може свако", додао је аустралијски репрезентативац. 

За крај, Дегенек је имао поруку за све љубитеље фудбала – Црвена звезда игра срцем. 

"Наполи и ПСЖ нису никад освојили Лигу шампиона. Сви ти клубови имају финансијску способност да освоје шта год желе, када год то желе. Ми играмо срцем, не играмо због новца већ због поштовања. Када шетам улицом увек осетим неку позитивну енергију од људи", закључио је Дегенек.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар