ЕП до 21: И бараж остао сан за Мариновићеве "змајиће"!

Млада репрезентација Босне и Херцеговине поражена је у Португалу (4:2) и није успјела да избори пласман у бараж за Европско првенство 2019. године у Италији и Сан Марину.

Фудбал 16.10.2018 | 22:40
ЕП до 21: И бараж остао сан за Мариновићеве "змајиће"!
Послије неуспјеха у Румунији (2:0) у претпосљедњем колу квалификација након чак шест везаних побједа, изабраницима Винка Мариновића била су неопходна три бода за пласман у бараж на стадиону "Маритимо" у Фуншалу.

"Змајићи" су се представили у добром свјетлу и пружили максимум, али су домаћини били бољи и забијежили тријумф који их води у доигравање.

ПОРТУГАЛ - БиХ 4:2 (1:1)

Домаћин је до предности стигао у 20. минуту након сјајаног ударца са дистанце Андреа Хорте, који је погодио мрежу Немање Тркуље, иначе голмана бањалучког Борца.

Ипак, у самом финишу првог дијела, Ермедин Демировић је послије одличне акције избјегао офсајд замку и рутински изједначио на 1:1.

Почетком наставка, Португалци су послије много среће поново стекли гол предности иако је лопту из мјеста гдје се спајају пречка и статива "извадио" Тркуља, али на одбијену натрчао Жоао Феликси уз помоћ стативе је послао у мрежу - 2:1.

А кад је у 64. минуту послије фантастичног соло продора погодак постигао "резервиста" Дијого Консалвеш, било је јасно да сљедећег љета нећемо гледати БиХ на шампионату Европе у Итаији и Сан Марину.

А тамо ће можда бити Португалци, који ће кроз бараж гдје су се већ пласирали Пољска, Грчка и Аустрија, пробати да се домогну Европског првенства.

У судијској надокнади, Португалци су "овјерили" убједљиву побједу поготком Жоаоа Фелипеа, иако је Хериберто Тавариш закуцао лопту у мрежу, којем је на крају и приписан...

А већ у наредном нападу на другој страни, БиХ је смањила резултат за опроштај од ових кваификација и шансе да ће по први пут заиграти на континенталној У-21 смотри, а гол је постигао на свом дебију Алвин Туркеш.

ПОРТУГАЛ: Жоел Переира (ГК), Далот, Жорже Фернандеш, Јури Рибеиро, Педро Родригеш, Жоао Карваљо, Диого Жота (Ц), Жоао Феликс, Диого Леите, Жоао Филипе и Андре Хорта.

БиХ: Тркуља (ГК), Кадушић, Михојевић, Радељић, Мемија (Ц), Демировић, Гојак, Јукић, Ћавар, Пецо, Лончар.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар