Да ли је Србија добила штоперски тандем на дуже стазе?

Младен Крстајић редовно указује поверење тандему Миленковић - Вељковић.

Фудбал 16.10.2018 | 21:00
Да ли је Србија добила штоперски тандем на дуже стазе?
Никола Миленковић (21) и Милош Вељковић (23) први пут у тандему заиграли су против Бразила, на Светском првенству у Русији прошлог лета и од тада постали стандардан штоперски пар српске репрезентације.

Нису бриљирали против Нејмара и екипе, јер су "орлови" поражени 0:2, али су наговестили потенцијал који Младен Крстајић - и сам некада централни бек - очигледно жели максимално да искористи.

После честих промена на штоперским позицијама - Бане Ивановић, Ненад Томовић, Матија Настасић, Душко Тошић, Урош Спајић, Јагош Вуковић, Слободан Рајковић, Стефан Митровић - чини се да је Србија добила двојицу фудбалера који ће убудуће имати важну улогу у тиму.

Од поменуте утакмице са Бразилом, Вељковић и Миленковић редовно су наступали у тандему, осим против Румуније у Београду (2:2), када је уместо "ровитог" Миленковића заиграо Спајић.

За октобарске мечеве "орлова" у Лиги нација, селектор је поново могао да рачуна на младе дефанзивце, па им је поверио максималан број минута у Подгорици и Букурешту, а они му узвратили партијама без примљеног гола (2:0 против Црне Горе и 0:0 са Румунијом).

"Треба нам још мало времена да се уиграмо, али већ је видљив помак на ове две утакмице. Комуницирамо доста, тако да можемо да будемо задовољни", истакао је Вељковић после меча у Букурешту, а преноси Спортски журнал.

Поред добрих наступа за национални тим, Вељковић игра одлично за Вердер у Бундеслиги, а Миленковић за Фиорентину у Серији А, додуше, као десни бек. Добра форма двојице младића свакако може да храбри пред одлучујуће утакмице у Лиги нација, али и улива оптимизам за дужи период.

Шта ви кажете о овој теми и да ли мислите да је овај тандем "добитна комбинација" или би боље било да играју Спајић и(ли) Вуковић, односно вратити Настасића, Тошића и Ивановића у репрезентацију? 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар