Тражимо само истину и правду

Протестно окупљање грађана Бањалуке и породице Драгичевић настављено је и вечерас на Тргу Крајине у Бањалуци. Они су 191. дан за редом тражили од надлежних институција да саопште имена убица и налогодаваца у случају убиства бањалучанина Давида Драгичевића.

Република Српска 02.10.2018 | 21:07
Тражимо само истину и правду
Бањалучани не одустају. Правда и истина за Давида Драгичевића и за сву дјецу, поруке које више од шест мјесеци одзвањају тргом главног града Републике Српске. Тако ће бити све док не добију одговор на питање : „Ко је убио Давида Драгичевића?“

„Тражимо само истину и правду. Одговоре не добијамо. Не добијамо их, зато што је много саучесника и оних који крију истину, а предвиђена казна за ово дјело је 45 година тешке робије.“, поручио је члан групе „Правда за Давида“ Драган Дабић.

Давор Драгичевић није говорио ни вечерас. Његову борбу, на сав глас пренијели су они који су са њим већ 191. дан за редом.

„Могли смо ових 190 дана да идемо на Давидов трг или да тражимо изговоре у себи самима зашто окрећемо главу од сурове и једине истине, убили су Давида. А дјецу им не смијемо опростити.“, рекла је Санда Лојић.

„Такозвани мали човјек, обичан, преузео је правду у своје руке и показао колико људских душа може да инспирише да покрене кад ударе на оно његово најсветије. Бањалука је зато велика, зато што има довољно великих људи да стану уз тог назови малог, док у ствари великог и највећег човјека.“, рекао је Стефан Симић.

Трећи велики скуп „Правда за Давида“ најављен је за петак 05. октобар у 18 часова на Тргу Крајине у Бањалуци. Министар унутрашњих послова РС данас је рекао да они нису добили захтјев за одржавање скупа, као и да има информације да ће се на тргу појавити разне навијачке групе и лица са криминалном прошлошћу.

„До сада још увијек нисмо одлучили о томе да ли ће скуп бити забрањен или ћемо пустити да се то дешава, а оно што нам је најбитнија ствар да не смије доћи до нарушавања јавног реда и мира и да не смију ни на који начин бити угрожени грађани и њихова имовина у граду.“, рекао је министар унутрашњих послова РС Драган Лукач.

Свако ко на Тргу Крајине 05. октобра направи било какав проблем, он нити мисли добро овом народу нити је члан групе „Правда за Давида“, поручили су из ове групе на вечерашњем окупљању.
„05. октобар је близу, мирно и достојанствено. Правда за Давида, правда за све нас.“, рекао је члан групе „Правда за Давида“ Озрен Пердув.

Као и сваког дана, уз Давидову пјесму „Клинац у гету“ окупљени грађани високо су подигли руке и тиме још једном поручили да неће одустати док смрт 21-годишњег бањалучког студента не буде расвијетљена.