Tražimo samo istinu i pravdu

Protestno okupljanje građana Banjaluke i porodice Dragičević nastavljeno je i večeras na Trgu Krajine u Banjaluci. Oni su 191. dan za redom tražili od nadležnih institucija da saopšte imena ubica i nalogodavaca u slučaju ubistva banjalučanina Davida Dragičevića.

Republika Srpska 02.10.2018 | 21:07
Tražimo samo istinu i pravdu
Banjalučani ne odustaju. Pravda i istina za Davida Dragičevića i za svu djecu, poruke koje više od šest mjeseci odzvanjaju trgom glavnog grada Republike Srpske. Tako će biti sve dok ne dobiju odgovor na pitanje : „Ko je ubio Davida Dragičevića?“

„Tražimo samo istinu i pravdu. Odgovore ne dobijamo. Ne dobijamo ih, zato što je mnogo saučesnika i onih koji kriju istinu, a predviđena kazna za ovo djelo je 45 godina teške robije.“, poručio je član grupe „Pravda za Davida“ Dragan Dabić.

Davor Dragičević nije govorio ni večeras. Njegovu borbu, na sav glas prenijeli su oni koji su sa njim već 191. dan za redom.

„Mogli smo ovih 190 dana da idemo na Davidov trg ili da tražimo izgovore u sebi samima zašto okrećemo glavu od surove i jedine istine, ubili su Davida. A djecu im ne smijemo oprostiti.“, rekla je Sanda Lojić.

„Takozvani mali čovjek, običan, preuzeo je pravdu u svoje ruke i pokazao koliko ljudskih duša može da inspiriše da pokrene kad udare na ono njegovo najsvetije. Banjaluka je zato velika, zato što ima dovoljno velikih ljudi da stanu uz tog nazovi malog, dok u stvari velikog i najvećeg čovjeka.“, rekao je Stefan Simić.

Treći veliki skup „Pravda za Davida“ najavljen je za petak 05. oktobar u 18 časova na Trgu Krajine u Banjaluci. Ministar unutrašnjih poslova RS danas je rekao da oni nisu dobili zahtjev za održavanje skupa, kao i da ima informacije da će se na trgu pojaviti razne navijačke grupe i lica sa kriminalnom prošlošću.

„Do sada još uvijek nismo odlučili o tome da li će skup biti zabranjen ili ćemo pustiti da se to dešava, a ono što nam je najbitnija stvar da ne smije doći do narušavanja javnog reda i mira i da ne smiju ni na koji način biti ugroženi građani i njihova imovina u gradu.“, rekao je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Svako ko na Trgu Krajine 05. oktobra napravi bilo kakav problem, on niti misli dobro ovom narodu niti je član grupe „Pravda za Davida“, poručili su iz ove grupe na večerašnjem okupljanju.
„05. oktobar je blizu, mirno i dostojanstveno. Pravda za Davida, pravda za sve nas.“, rekao je član grupe „Pravda za Davida“ Ozren Perduv.

Kao i svakog dana, uz Davidovu pjesmu „Klinac u getu“ okupljeni građani visoko su podigli ruke i time još jednom poručili da neće odustati dok smrt 21-godišnjeg banjalučkog studenta ne bude rasvijetljena.



BN TV

Komentari / 47

Ostavite komentar
Name

Skeptik

02.10.2018 19:13

U maju su Lukač i Ćulum rekali da će podnijeti tužbu protiv Davora Dragičevića zbog klevete. Tad sam napisao sledeći komentar:" To ih je savjetovao da urade LIČNO DODIK!!! Dodik vuče sve konce iz sjene. Ništa bitno niko ne može učiniti BEZ NJEGOVOG ZNANJA!!! DODIK IH JE SAVJETOVAO DA PODNESU OVU SRAMNU TUŽBU!!! Dodik je najveći ZLIKOVAC prema srpskom narodu! U oktobru SVI NA IZBORE!!! Maketi sa scene ovaj NAJGORI REŽIM od nastanka Srpske!'

ODGOVORITE
Name

Oki

02.10.2018 20:44

Polako, smiri se.Za tvoje licne frustracije, nije kriv Dodik i drugi, neko ti sam. Dodik je uradio vise za RS ne svi ostali zajedno,to je rekao i Vucic. Tako da nije korektno iskoristavati nesrecu mladog momka za politiku, treba da vas bude sramota

Name

БЛ

02.10.2018 21:49

Оки. Смири се човјече. Имаш ли дете или брата и сестру? Шта да је неко убио твоје? Додик је могао решити случај у 3 дана али није. Зашто? Јер су његови високо позиционарани људи налогодавци. Они су навикли да склоне свакога ко им стане на пут и ко открије њихов криминал. Правда за Давида и све остале грађане.

Name

Ooooooo

02.10.2018 22:20

Ma gdje to rekao Vučic..botu snsd..DOBRO RECE NIKO NIJE JAO DODIK UNISTIO RS..MRS KONJU

Name

Oki

03.10.2018 03:00

Naravno da treba pohapsiti sve,ako je neko kriv za smrt momka,i osuditi najstroze.. Ali ne treba optuzivati sve, koji su na vlasti,samo zato sto su ovi ili ona stranka..E to je politika.

Name

Re Oki

03.10.2018 04:10

Ha ma smiri se ti niko nije više uništio Srbiju od Vučića eto ode Kosovo i RS od Dodika .RS pukla imaje samo na papiru.Nemaje ekonomski privredno škole se zatvaeaju banke bankrotirale fiabrike falirale firme pod stečajem i narod pred ambasadama čeka vize za napuštanje idile SNSDaRs.E oki oki.

Name

Mile laze sve sto izgovori

03.10.2018 04:42

Mile nas je upropasti za vijeke vijekova. U roblje nas je dao. A vas botove sto bi za sendvic i sestru prodali bas zalim-jadni vasi bliznji sa vama nakaradnima.

Name

Mali

03.10.2018 05:04

Re БЛ Dodik nije trebao da uradi nista. Pogrijesio je sto je prihvatio prica sa Davorom, sto mu je omogucio drugog patologa, sto je davao izjave o ovom slucaju. Dodik je predsednik i nije njegovo da se mijesa u istrage. A sto se tice tuzbe za klevetu Lukac je upravu. Davor je u skupstini rekao da je Lukac ubio Davida a vec sledeci dan je podnio prijavu za ubistvo protiv NEPOZNATOG lica. Znaci da je u skupstini klevetao. Da je Lukac ubio Davida Davor bi podnosio prijeve na njega a ne nn lice. Tu je Davor dokazao da mu je cilj politikanstvo a ne istina.

Name

Penzioner

03.10.2018 06:44

Oki,sine moj,neka Vučić pomete ispred svoje kuće,pa onda da nama priča.Dil kriminalaca,Srpskih dušmana.

Name

ZA MALOG

03.10.2018 07:05

AJDE MALI , NEMOJ LUPATI GLUPOSTI, SRAMOTA JE ŠTO SE ONAKO PONAŠAJU, NE ZNAJU VIŠE NI ŠTA PRIČAJU SAMO NEKE NEBULOZE, NAPADAJU JADNOG ČOVJEKA KOME JE DIJETE UBIJENO. ŠTA NISU KRIVI NARAVNO DA JESU, KO SE KRIJE SIGURNO NEKO NJIHOV PA SE SVE TO DEŠAVA ŠTO SE I DEŠAVA. ŠTA LUKAČ NIJE KRIV VRATI SE MALO UNAZAD PA VIDI KAKVE JE IZJAVE DAVAO SRAMOTA ČOVJEK I NIJE ZA MINISTRA, ČOVJEK KOJI STALNO PRIČA NEKE NEBULOZE. OVDJE I LAIK ZNA DA NEŠTO NIJE U REDU OTKUD TO DA PREDSJEDNIK JEDNE DRŽAVE IDE NA SAUČEŠĆE I NA SAHRANU NEKOME KOGA I NE ZNA I LUKAČ DA ISTO IZJAVLJUJE SAUČEŠĆE, KOLIKO JE NARODA POMRLO I KOLIKO POBIJENO OTKUD BAŠ OVDJE DA DOĐU, KAKO SE KAŽE DA UBICE ILI SAUČESNICI SE VRAĆAJU NA POČETNO MJESTO, I KOGA ŠTITE TO ONI ZNAJU NEKOG SVOG NARAVNO KAD TAD ĆE SE ISTINA SAZNATI. SRAMOTA SU I ONI NJIHOVI NAPADI NA JADNOG ČOVJEKA KOJI TRAŽI ISTINU SAMO I TO ZA SVOJE DIJETE. PA ZAR MOŽE BITI NEŠTO STRAŠNIJE OD TOGA DA SE NEKOM UBIJE DIJETE I TO NA NAJBRUTALNIJI NAČIN A ON NJIHOVIM STALNO GLUPIM IZJAVAMA DA NE GOVORIM POČEV OD PRES KONFERENCIJE, SKUPŠTINE PA PO SVOJIM PREDIZBORNIM MITINZIMA I SL, IMAJU KATASTROFALNO PONAŠANJE I BAHAĆENJE. KOGA JE DAVOR MANIJAČE JADAN KLEVETAO, KLEVETAO JE LUKAČ NJEGOVO DIJETE A ZA SVOJE KAŽE DA MU FALI I DLAKA SA GLAVE PRONAŠAO BI U 24 ČASA. TI SI ILI UBICA ILI SAUČESNIK ILI NEKI VELIKI MONSTRUM NE MOGU SA ŽIVOTINJAMA DA TE POREDIM JER ĆU IH UVRIJEDITI. DAO BOG DA SE I TEBI DESI SA TAKO KAO I DAVORU PA DA VIDIŠ DA LI TI JE CILJ POLITIKANSTVO ILI ISTINA. NEK TE JE SRAMOTA MONSTRUME JEDAN BOLJE TI JE POKLOPI SE TIM KUPUSNIM LISKAMA I ĆUTI MANIJAČE JEDAN.

Name

Febo

02.10.2018 19:20

Samo mirno...a 08.10. kraj serije...

ODGOVORITE
Name

NIJE NI BITNO

02.10.2018 19:53

PARDON NE 08.10., sve ce se znati 05.10.... mnogi su otkazali nazovi glavnu promociju...za bilo koga

Name

role

02.10.2018 20:21

Nije bitno! dodji,cekamo te..

Name

Odlazeci rezim Milorada Dodika

03.10.2018 04:44

Odlazeci rezim krije ubice i nalogodavce. Ogrezli su u kriminalu. 07.10. KAZNITI najveci olos srpakog roda SNSD DNS SP i US!

Name

re

02.10.2018 19:27

Gde Dabića nađoste? Zar nije u Haagu?

ODGOVORITE
Name

Era

02.10.2018 19:32

Dragicevici ponos srpske,hvala vam do neba.

ODGOVORITE
Name

HANISTE

02.10.2018 19:38

Samo jedna grupa,ona sto nikad neće biti uništena od kočijaša iz Krupe i Laktaši!

ODGOVORITE
Name

Re

02.10.2018 21:33

Pun čajevec poltrona i sektasa

Name

Nije ni bitno

02.10.2018 19:43

Davore, lave, prije svega gromado, tugo zbog svoje tragedije, a i zbog nas koji smo sa tobom, jadni, rascerupani izmedju najobicnijih smecara. Ispred moje kuce vijore se zastave : Jugoslavije, SAD, Mancestera i puca mi ona stvar zbog supcina, interezdzija, prodanih dusa (izvinjavam se auditoeijumu na poganoj jezicini), SRECNO

ODGOVORITE
Name

Anna

02.10.2018 20:02

Pravda za Davida!!!

ODGOVORITE
Name

Moj Davore

02.10.2018 20:04

Nazalost, nista necete dobiti. Nazalost. Previse je zla na napacenom Balkanu...

ODGOVORITE
Name

Naprijed

02.10.2018 20:27

Ne, nemogu se pomiriti da se neće otkriti istina. Hoće i mora. Svi petog u Banjaluku. Krvave ruke se moraju pokazati, tu su , nisu daleko. To nisu ruke straanca, to su ruke domaćih izdajnika, ubica, kriminalaca.

Name

Pesnica

02.10.2018 21:37

Je simbol odlučnost da se izbori sa zlom, sa nepravdama, lažima, prevarama svih vrsta,sa nemoralnim i obeščašćenim društvom, sa svim što pritišće... Pesnice uvis su odlučnost da se ide do kraja, da se spozna istina, da bude pravda, da se upali svjetlo, makar i ono najslabije. Podrška od srca velikom tati Davoru i svim iskrenim i časnim prijateljima na Trgu Davida, koji su mu podrška u najtežim trenucima, kad se bori sa velikom Tugom, da konačno dosegne Istinu i Pravdu. Pravda za Davida, pravda za našu djecu i sve nas!!!

Name

Gogo

02.10.2018 20:14

Tražit vi djavola! Ko sa djavolom tikvu sadi obije mu se i glavu.

ODGOVORITE
Name

H

03.10.2018 07:37

Ne ubij. Ko ubije, djavolu je dusu prodao.

Name

Istina

02.10.2018 20:19

Podrška Davoru i grupi!!! Pravda za Davida!!! Pravda za sve normalne ljude!!!

ODGOVORITE
Name

kole

02.10.2018 20:20

Otrcana tema.Pustite djecka da pociva u miru..

ODGOVORITE
Name

Aleksandra

03.10.2018 15:50

Slusaj majmune tebi je mozda otrcana jer tvoje nije ...Davoru je svjeza rana po kojoj kopaju praveci od onakovog djeteta kriminalaca,pa se sad malo izvinjavaju za lazne dokaze i analize...a da je nije izao na trg djete bi bilo upamceno kao kriminalac i aamoubica!!!!Sram te bilo reci da je smrt djeteta otrcana tema

Name

Svjetlana

02.10.2018 20:53

Pravda za Davida!

ODGOVORITE
Name

NENA

02.10.2018 20:56

PODRSKA DAVORU.PRAVDA ZA DAVIDA.PRAVDA ZA PROLE DRAZENKA.PRAVDA ZA SVE

ODGOVORITE
Name

baka

02.10.2018 21:19

Krvnici,ubice I monstrumi,DAVIDOV GROB vas je POBIJEDIO!

ODGOVORITE
Name

pred nama je

02.10.2018 21:49

5. oktobar će pokazati kriminalnoj sekti zvanoj SNSD gdje joj je mjesto

ODGOVORITE
Name

Bj

02.10.2018 23:01

sa davorom se ne pregovara davor se salje na lijecenje,ali posle 7og,da ne bude da ga je neko dirao. dakle sedmog gospodin davor dobija besplatno lijecenje na raacun republike srpske

ODGOVORITE
Name

Re: Bj

02.10.2018 23:41

Da li se stidis kad se pogledas u ogledalo? Otac fizicicki propada od tuge, ali je mentalno zdraviji i jaci od svih vas! Ti se leci!

Name

U straha su velike oči za Bj

03.10.2018 03:48

Ovo Bj,vjerovatno znači "budala jadna",drugo,ako si toliko hrabar,čemu čekati 07/10,dodji da odvedeš Davora na liječenje,i treće,o čemu bi ti pregovarao sa Davorom? Da mu platiš život koji ste oduzeli njegovom sinu? I zadnje,Je li to ministar,odnosno "magistar pravnih nauka" u narodu poznat kao Gaćo?

Name

Za Bj

03.10.2018 05:37

Znamo mi da se sa Davorom ne pregovara.Ali ti nama reci ko je htio pregovore i pregovaranja???Možda je tim koji su htjeli pregovore potrebno liječenje.....I da ....još nešto... PRAVDA ZA DAVIDAAAAAA!!

Name

ŽIKA Ž

03.10.2018 06:11

ŠTA TI JE SA BISERKOM, PROPALA NAČISTO, IZDRŽAT DO 7 NEĆE MOĆI. LOPATA MALA KAMENJE. POSTALA JE GRAĐEVINSKI RADNIK. OSUŠILA SE KAO DA JE NEŠTO MUČI. NA SILU SE VUČE KAO PREBIJENA. TREBAĆE JOJ KLINIKA JEDNO 3-4 GODINE I ONDA KRAJ. POSLIJE 5 IDE U L....CU!

Name

Bugarin

03.10.2018 04:13

PRAVDA ZA DAVIDA.DAVORE I DIASPORA JE UZ TEBE.PRAVSA ZA SVU NAŠU DJECU.

ODGOVORITE
Name

Nepismena tužiteljica Slavica Matijaš

03.10.2018 04:38

Nema istine i pravde dok je na slobodi nepismena tužiteljica Slavica Matijaš..... Nepismena Slavica Matijaš mora biti u zatvoru da bi istna i pravda bili zadivljeni......

ODGOVORITE
Name

U straha su velike oči

03.10.2018 07:34

Dobro došli nazad,Slavice,vidimo se u petak,na trgu pravde. Pravda za DAVIDA

Name

Arhandjelo

03.10.2018 04:42

5. Oktobar Davidov trg-TRG ISTINE I PRAVDE

ODGOVORITE
Name

Čistka poslije 7. oktobra

03.10.2018 04:47

Pogledah fotografije ubijenog mladića sa ranama, dubokim posjekotinama. užaš. Onda izjave čelnika MUP-a i famoznog nam predsjenika RS-a, ljudi moji koja je to kriminalna organizacija. Sve ih u MUP-u na čelu sa Lukačem treba satrti i naravno glavnog vođu "ćuvara Srpske" - a očiglednog rasturača Srpske. Šta sve rade određeni krugovi policije i specijalci , to se potpuno otelo svakoj kontroli. Po samom načinu nastupa ne mogu reći nego monstruma Lukača u javnost , njegovom totalnom neprimjerenošću obraćanja u javnost sasvim je jasno da je dio duboko kriminalizovane vlasti. Sve ih treba satrti poslije izbora.

ODGOVORITE
Name

Kanada

03.10.2018 06:26

Neka svako od nas samo na trenutak zamisli kako bi se osjecao , sta bi razmisljao , kako bi postupio da dodje do saznanja da su mu pripadnici policije oteli dijete, mucili ga I ubili I to u njihovim prostorijama. I to nakon sto ste vjerovali toj istoj policiji i sto ste ga trazili zajedno s njima. Nezamislivo , strasno i uzasno . Sve sto se dogadjalo posle pronalaska Davidovog tijela je nesto sto normalan um ne moze prihvatiti. Svi mi koji zivimo u pravno uredjenim drzavama ovo monstruozno prljavo zataskavanje Davidovog ubistva dozivljavamo kao postupke najgore i najokrutnije mafije . Zato nikako drugacije ne mogu zamisliti Doika, Lukaca, Ilica, Culuma, Karana, Lepira, Vrecu , kojekakve nazovi inspektore nego kao spodobe krvavih ruku do ramena. Bukvalno izazivaju pred ocima takvu sliku. Krvavo djavolje kolo. Da ulozim ne znam koliki napor , nikako ih ne mogu zamisliti kao osobe koje predstavljaju institucije jednog drustva. Njihove krvave ruke i posao koji bi trebali obavljati su nespojivi . PRAVDA ZA DAVIDA ! PODRSKA DAVIDOVIM RODITELJIMA !

ODGOVORITE
Name

Grad

03.10.2018 07:41

Nisu ovo ocekivali. Trebalo je proci sa zadesom. Djecak im se smije u face i sa onog svijeta. Davide, Davide, bices im u glavurdama dok ne odu u pakao.

ODGOVORITE
Name

Re

03.10.2018 08:29

Dalibor Runjo sektaski dojavljivac .

ODGOVORITE
Name

Ana

03.10.2018 09:12

Sta hocete vi male prodane duse za 50 km. Covijek bi za svoje dijete potpisao pakt i sa crnim djavolem. Podrska za Davora. Budi jak i izdrzi, ubrzo SVICE.

ODGOVORITE
Name

Kanada

04.10.2018 05:14

Istinu Davor zna a Pravda za Davida je trebala biti zadovoljena vec u aprilu. Mjesec dana je bilo vise nego dovoljno da se otkriju otmicari ,sadisti , ubice I saucesnici I da se procesuiraju. Odavno bi vec trebali biti u zatvoru. Tako bi I bilo da u RS postoji vladavina prava. Ali , nazalost, ne. RS ima vlast I institucije ogrezle u zlocinima , kriminalu, korupciji I lazima. Ono sto se u iole uredjenim drustvima podrazumijeva a to je momentalna istraga , kvalifikacija krivicnog djela, hapsenje I sudjenje , u slucaju Davidovog ubistva Dodik kao predsednik I Lukac kao minister policije licno ili preko svojih slugu , politizuju ubistvo u tolikoj mjeri I na nacin koji do sada nigdje I nikada nije vidjen.Obadvojica imaju ruke umazane Davidovom krvi . Steta sto za ovakav zlocin nije predvidjena smrtna kazna. I njima I ubicama I svima koji zataskavaju Davidovo ubistvo zelim da ih zivot dovede u situaciju da se sami objese ili upucaju. I to bi im bilo malo sta su sve radili Davidu. Nesvhatljivo je da jos ima onih kojih se Davidovo ubistvo ne tice. Zar ne shvataju u kakvoj kriminalnoj zemlji zive ? Da li je to okruzenje u kome zele da im njihova djeca odrastaju?

ODGOVORITE