Бојкот наставе у Мишином Хану

Након што су дјеца мјесец дана сједила у школи без прозора и удисала влагу, родитељи су се побунили и јутрос бојкотовали наставу у подручној школи “Милутин Бојић”.  

Република Српска 01.10.2018 | 11:22
Бојкот наставе у Мишином Хану
Окупило се неколико незадовољних родитеља, бијесних јер радови ни овај понедјељак нису почели, упркос обећању. Кажу да им дјеца сједе у хладим учионицама, ходају по мокрим ходницима и удишу неугодне мирисе, због чега се много основаца и прехладило.

Родитељи су питали зашто директор није стао на страну на родитеља и тражио хитну обнову, па због тога траже и смјену директора.

Помоћ су потражили и од бањалучког одборника Драшка Станивуковића, који је данас са њима обишао школу, те рекао да овим темпом школа не би била поправљена још неколико мјесеци. 

Најмлађег одборника у Скупштини града Бањалука родитељи и ученици звали су у помоћ и данас и прије мјесец дана када је Станивуковић на друштвеним мрежама приказао стање у школи и на сједници Скупштине града Бањалука тражио хитну санацију објекта.



"Мјесец дана од када смо први пут тражили хитну санацију није готово ништа урађено па родитељи више не желе да шаљу дјецу у учионице у којима се смрзавају и у којима кисну, нити дјеца желе да сједе у таквим учионицама", појаснио је Станивуковић.

Он истиче да ће бити уз родитеље и ученике свих образовних установа у којима нема основних услова за рад и учење.

"И родитељи и ученици ме непрестано зову у помоћ због ситуација каква је у Мишином Хану. Једини спас виде у грађанским акцијама, од надлежних институција изгледа да више нико ништа не очекује", истакао је Станивуковић.

Подсјећамо, подручно одјељење у Мишином Хану Основне школе „Милутин Бојић" је оштећена у олујном невремену које је љетос захватило поједине дијелове града Бањалука.

Санација крова школе је почела пред почетак школске године, а најављена је и замјена прозора, међутим настава је почела у крајње нехуманим условима за ученике.

С обзиром да санација није завршена, родитељи и ученици су јутрос заједно са одборником Станивуковићем организовали бојкот наставе.

Бојкот је трајао сат времена, а прекинут је након сто су се у школи појавили извођачи радова на санацији објекта.