Bojkot nastave u Mišinom Hanu

Nakon što su djeca mjesec dana sjedila u školi bez prozora i udisala vlagu, roditelji su se pobunili i jutros bojkotovali nastavu u područnoj školi “Milutin Bojić”.  

Republika Srpska 01.10.2018 | 11:22
Bojkot nastave u Mišinom Hanu
Okupilo se nekoliko nezadovoljnih roditelja, bijesnih jer radovi ni ovaj ponedjeljak nisu počeli, uprkos obećanju. Kažu da im djeca sjede u hladim učionicama, hodaju po mokrim hodnicima i udišu neugodne mirise, zbog čega se mnogo osnovaca i prehladilo.

Roditelji su pitali zašto direktor nije stao na stranu na roditelja i tražio hitnu obnovu, pa zbog toga traže i smjenu direktora.

Pomoć su potražili i od banjalučkog odbornika Draška Stanivukovića, koji je danas sa njima obišao školu, te rekao da ovim tempom škola ne bi bila popravljena još nekoliko mjeseci. 

Najmlađeg odbornika u Skupštini grada Banjaluka roditelji i učenici zvali su u pomoć i danas i prije mjesec dana kada je Stanivuković na društvenim mrežama prikazao stanje u školi i na sjednici Skupštine grada Banjaluka tražio hitnu sanaciju objekta.



"Mjesec dana od kada smo prvi put tražili hitnu sanaciju nije gotovo ništa urađeno pa roditelji više ne žele da šalju djecu u učionice u kojima se smrzavaju i u kojima kisnu, niti djeca žele da sjede u takvim učionicama", pojasnio je Stanivuković.

On ističe da će biti uz roditelje i učenike svih obrazovnih ustanova u kojima nema osnovnih uslova za rad i učenje.

"I roditelji i učenici me neprestano zovu u pomoć zbog situacija kakva je u Mišinom Hanu. Jedini spas vide u građanskim akcijama, od nadležnih institucija izgleda da više niko ništa ne očekuje", istakao je Stanivuković.

Podsjećamo, područno odjeljenje u Mišinom Hanu Osnovne škole „Milutin Bojić" je oštećena u olujnom nevremenu koje je ljetos zahvatilo pojedine dijelove grada Banjaluka.

Sanacija krova škole je počela pred početak školske godine, a najavljena je i zamjena prozora, međutim nastava je počela u krajnje nehumanim uslovima za učenike.

S obzirom da sanacija nije završena, roditelji i učenici su jutros zajedno sa odbornikom Stanivukovićem organizovali bojkot nastave.

Bojkot je trajao sat vremena, a prekinut je nakon sto su se u školi pojavili izvođači radova na sanaciji objekta.



(BN)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

decko

01.10.2018 09:26

A ja mislio neki roditelji oopet ganjaju vitalne interese, dabogda vitalne znake trazili! Ovaj protest podrzavam, ako ne mozete popraviti, rusite do temelja pa neka grade novu, ali ne smijete dozvoliti da vam djeca zarade astmu, bronhitis, upalu pluca, gripu i slicno zbog toga sto vlast ne zeli da ulozi nesto novca u buducnost RS, tj. djecu!

ODGOVORITE
Name

Ciao

01.10.2018 10:06

Bravo sokole dole sekta

Name

Vlado

01.10.2018 10:18

Ljudi treba da shvate, da vlada nije vlast, jer onda smo mi robovi. Vlada je tijelo sastavljeno od političara koje smo mi birali i mi smo njihov poslodavac. Naše pare raspoređuju i sa našim param rade i grade. Mi kao poslodavac želimo da investiramo u ovu školu, a oni kao naši ovlašteni radnici su dužni da to urade. Zamislite kako bi izgladala bilo koja firma u kojoj bi vlasnik firme klečio i molio svoje radnike da urade nešto što se zahtjeva od njih. Znači, narod je iznad vlade, a nikako obrnuto.

Name

Ova vlast

01.10.2018 10:18

Ulaže samo u sebe, prave sebi vile i nebodere, kupuju helikoptere i preskupe automobile i jahte, pljačkaju i izvlače zadnju paru odavde, a da ulože i jednu banku u ovu našu mladost, ne pada im napamet! Nadam se da će se narod svega toga sjetiti na izborima, i tako ih i nagraditi!

Name

Svedska

01.10.2018 09:45

Ma sta ce im prozori,nek malo djeci ulazi svjezeg zraka.Opet stoko da izvine stoka glasajte za kriminalce opet.

ODGOVORITE
Name

Klokan

01.10.2018 10:55

Ovdje stoke nema puno,kakva sve stoka piše komentare,idi ljeci svoju bolesnu sujetu zato im se ovo i desava što nisu podržali aktuelnu vlast, idiote

Name

Re Klokane idiote!

01.10.2018 14:21

KLOKANE IDIOTE!!!!! Procitaj jos jednom svoju izjavu : ,,Zato im se to i desava sto nisu glasali za aktuelnu vlast,, . Prst na celo prije nego li opet otvoris usta.

Name

Mile,glavni Baja

01.10.2018 16:01

Nek se vrata zakuju da nema propuha,a merdevine nek posluze za ulaz i izlaz...oma radimo kad pobedimo,samo su potrebiti vasi glasici...necu vas zaboraviti

Name

role

01.10.2018 09:47

Jooooj,zemljo,otvori se...drasko? Napustam drzavu..

ODGOVORITE
Name

Bravo za Draška

01.10.2018 10:00

Draško je pravo osvježenje nakon svih ovih mrcina-političara. Iskren moman, harizmatičan, svijetla budućnost RS-a. Samo naprijed Draško.

ODGOVORITE
Name

Profa

01.10.2018 10:03

Direktor Jado clan vladajuce oligarhije cuva fotelju i ceka upustva jer njegovo nije da rijesi problem nego da bude Direktor.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

01.10.2018 10:04

Zlatokosa vila kaže da sve funkcioniše. Ministar obrazovanja Dane Malešević prvo treba da nauči izgovarati riječi pravilno, pa onda ići među djecu i nastavnike i roditelje. Onaj MUP-ovac ih štiti ko Tito međede.

ODGOVORITE
Name

Q

01.10.2018 10:26

Podrzimo mlade ljude,Draska, Govedarica,a ne komunističkog izroda ,Dodiga,sto je bio u stranci,Ante Markovića,pre rata,i koji je protiv Srba,podize spomenik Ustasama u Derventi,zar treba veci dokaz,ili ubistvo Davida,cuvajmo se laznih ucitelja,mnogo je krvi proliveno,zbog njih,mnogi ce doci u moje Ime,ko poznaje Sveto Pismo,zna ko je to rekao,

Name

Janko Marko

01.10.2018 10:25

Kakve sada ima veze da se škola zove Janko Veselinović a ne Milutin Bojić

ODGOVORITE
Name

Vuk sa Drine

04.10.2018 17:30

Pa nema vlast,novca za školu koja liči na one u Siriji,tamo su bar padale granate,a ovde grad veličine teniske loptice,Škola nema ni minimalnih uslova za odrzanje nastave,oni avioni što ovo dana bacaju letke gradjanima RS.da je ovde lijepo živjeti i da nastavljaju dalje,za 6 god završila autoputeve,Da nisu samo jedan dan letjeli,migli su napraviti stakla,pa ono pečenje po satorima,pa piva cisterne,pa koncerti jandrinog jata,BILA BI OBNOVLJENA ŠKOLA,

ODGOVORITE