Побједа народа, не политике

"Позивам људе да изађу на изборе. Не дајте никоме ни да помисли да искористи ваш гласачки листић. То је само ваше и ваше је право да себи бирате. Ако мислите да је сад добро, гласајте да остане исто. Ако мислите да није добро, гласајте да се промијени. Само, нека одлука буде ваша. Изађите", рекао је кандидат Савеза за побједу за српског чкана Предсједништва БиХ Младен Иванић на предизборној конвенцији у Новом Граду.

Република Српска 30.09.2018 | 19:54
Побједа народа, не политике
Иванић је додао да ће 7. октобар бити лијеп и побједнички дан за Републику Српску:

"Побиједићу. Вјерујем и у своју, али и побједу Вукоте Говедарице и Савеза за побједу. Све ово што видите посљедњих дана, само је дезоријентисана кампања лидера СНСД, човјека који је добио резултате истраживања. Добио сам и их и ја, и обојица знамо ко је побједник”", каже Иванић.



Кандидат СзП за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица је поручио да су за седам дана најважнији избори у Републици Српској.

„Ово је битка која се не води оружјем, већ оловкама и здравим разумом. Сви морају схватити колико је битно да тога дана не остану код куће. Зато сви морамо поручити онима који не излазе на изборе да то учине и да своју будућност отму из руку корумпираних људи“, казао је Говедарица.



Поручио је да му је циљ да побиједи политике које годинама раде против народа Републике Српске.
„Ово нису избори у којима једног вођу и политичку организацију, мијењамо другим. На овим изборима не требају побиједити политике, него народ“, казао је Говедарица.



Носилац листе ПДП-а за ПД ПС БиХ из ИЈ 1 Бранислав Бореновић истакао је да будућу власт у Републици Српској и БиХ чека озбиљан рад и огромна одговорност:
„Вршење власти након 7. октобра више неће и не смије бити привилегија, него велика одговорност и обавеза. Одговорност према нашој земљи и обавеза да је будућим генерацијама оставимо много бољу него што је сада“, рекао је Бореновић и додао да након формирања нове власти чека велика економска, демографска, социјална, морална и политичка обнова.

Слободан Станић, кандидат СДС за Парламент БиХ из ИЈ 1. је рекао да је данашњи величанствени скуп у Новом Граду је одговор студената, бораца, пензионера и осталих којима је садашњи предсједник РС Милорад Додик упутио пријетње.
„Хвала грађанима Новог Града на оваквој подршци СДС и СзП која је показала у кога народ има повјерење“, казао је Станић.



Кандидат ПДП-а за НСРС из ИЈ 1 Младен Лајшић казао је да је највећа патриотска обавеза учинити Републику Српску економско стабилном:
„Умјесто што одлазе, у нашој земљи људи треба да остају и да имају амбијент у којем могу да граде, раде, запошљавају. Држава мора да смањи намете првредницима, да отвара фабрике, пољопривредницима да осигура подстицаје... тек тада можемо причати о правом патриотизму“.

Члан Главног одбора СДС Младен Шумар каже да је Нови Град рекао да жели промјене и да то потврђује и масовност данашње трибине.
„Знају то добро и кандидати СНСД Жељка Цвијановић и Милорад Додик како су се провели на изборима 2014. тако да СДС и СзП поново очекује побједнички резултат“, казао је Шумар.

БН ТВ