Pobjeda naroda, ne politike

"Pozivam ljude da izađu na izbore. Ne dajte nikome ni da pomisli da iskoristi vaš glasački listić. To je samo vaše i vaše je pravo da sebi birate. Ako mislite da je sad dobro, glasajte da ostane isto. Ako mislite da nije dobro, glasajte da se promijeni. Samo, neka odluka bude vaša. Izađite", rekao je kandidat Saveza za pobjedu za srpskog čkana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić na predizbornoj konvenciji u Novom Gradu.

Republika Srpska 30.09.2018 | 19:54
Pobjeda naroda, ne politike
Ivanić je dodao da će 7. oktobar biti lijep i pobjednički dan za Republiku Srpsku:

"Pobijediću. Vjerujem i u svoju, ali i pobjedu Vukote Govedarice i Saveza za pobjedu. Sve ovo što vidite posljednjih dana, samo je dezorijentisana kampanja lidera SNSD, čovjeka koji je dobio rezultate istraživanja. Dobio sam i ih i ja, i obojica znamo ko je pobjednik”", kaže Ivanić.



Kandidat SzP za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica je poručio da su za sedam dana najvažniji izbori u Republici Srpskoj.

„Ovo je bitka koja se ne vodi oružjem, već olovkama i zdravim razumom. Svi moraju shvatiti koliko je bitno da toga dana ne ostanu kod kuće. Zato svi moramo poručiti onima koji ne izlaze na izbore da to učine i da svoju budućnost otmu iz ruku korumpiranih ljudi“, kazao je Govedarica.



Poručio je da mu je cilj da pobijedi politike koje godinama rade protiv naroda Republike Srpske.
„Ovo nisu izbori u kojima jednog vođu i političku organizaciju, mijenjamo drugim. Na ovim izborima ne trebaju pobijediti politike, nego narod“, kazao je Govedarica.



Nosilac liste PDP-a za PD PS BiH iz IJ 1 Branislav Borenović istakao je da buduću vlast u Republici Srpskoj i BiH čeka ozbiljan rad i ogromna odgovornost:
„Vršenje vlasti nakon 7. oktobra više neće i ne smije biti privilegija, nego velika odgovornost i obaveza. Odgovornost prema našoj zemlji i obaveza da je budućim generacijama ostavimo mnogo bolju nego što je sada“, rekao je Borenović i dodao da nakon formiranja nove vlasti čeka velika ekonomska, demografska, socijalna, moralna i politička obnova.

Slobodan Stanić, kandidat SDS za Parlament BiH iz IJ 1. je rekao da je današnji veličanstveni skup u Novom Gradu je odgovor studenata, boraca, penzionera i ostalih kojima je sadašnji predsjednik RS Milorad Dodik uputio prijetnje.
„Hvala građanima Novog Grada na ovakvoj podršci SDS i SzP koja je pokazala u koga narod ima povjerenje“, kazao je Stanić.



Kandidat PDP-a za NSRS iz IJ 1 Mladen Lajšić kazao je da je najveća patriotska obaveza učiniti Republiku Srpsku ekonomsko stabilnom:
„Umjesto što odlaze, u našoj zemlji ljudi treba da ostaju i da imaju ambijent u kojem mogu da grade, rade, zapošljavaju. Država mora da smanji namete prvrednicima, da otvara fabrike, poljoprivrednicima da osigura podsticaje... tek tada možemo pričati o pravom patriotizmu“.

Član Glavnog odbora SDS Mladen Šumar kaže da je Novi Grad rekao da želi promjene i da to potvrđuje i masovnost današnje tribine.
„Znaju to dobro i kandidati SNSD Željka Cvijanović i Milorad Dodik kako su se proveli na izborima 2014. tako da SDS i SzP ponovo očekuje pobjednički rezultat“, kazao je Šumar.

BN TV