СП: Руси НЕЋЕ играти у полуфиналу!

Американци победили Русе – "зборнаја" без полуфинала СП! Одбојкаши САД победили су Русију у свом првом мечу групе И фајнал сикса Светског првенства у Италији и Бугарској са 3-0, 25:22, 25:23, 25:23.  Руси изгубили два меча у борби за полуфинале и нећемо их гледати у завршници СП. Тамо ће из Групе И Американци и Бразил.

Остали спортови 27.09.2018 | 18:55
СП: Руси НЕЋЕ играти у полуфиналу!
Американци су одиграли са много више самопоуздања, па Сергеј Шљапников није успевао да тајм-аутима подигне своју екипу.

Русија је остала без шанси за полуфинале пошто је претходно у истој групи поражена од Бразила па су САД и Бразил у полуфиналу.

Ово је велико изненађење јер су Руси пре само два месеца били одлични и победили су у Лиги нација, врло доминантном партијом у финалу против Француске.

Два месеца касније, Руси су сами себе победили против Американаца. И када би се приближили или су се пецали на мрежи или су грешили и било је јасно да ће Андерсон и Сандер имати због тога лакши посао да победе.

После бољих завршница у првом и другом сету, Руси су и у трећем заостајали током већег дела по четири поена. Добрим сервисима Михајлова и блоковима руских средњака Руси су успели да изједначе на 20:20.

Серверима Русије су током целог меча амерички примачи отежавали посао сјајним пријемом, али је у тој завршници трећег сета Американце мало погурала и срећа.

Лопта је од блока САД "заиграла" на врху мреже, пала је у поље Американаца и они су после контре поентирали за 22:20. Грешка Мусерског после ниске лопте и нова добра одбрана Американаца одвела их је на 23:20 што ће се испоставити недостижном предношћу за САД.

Изврстан пријем Шођија и реализација Ремзија донели су три меч лопте Американцима. Кљука је потом добро одсервирао али је Арон Расел по дијагонали тукао, погодио линију и послао Русе кући.

Руси су на Светско првенство за одбојкаше стигли као велики фаворити за освајање злата. Међутим, нећемо их ни ове године гледати у борби за медаље.

После јучерашњег пораза од Бразила, који је након 0:2 стигао до два бода, "зборнаја" је у Торину поражена и од Сједињених Америчких Држава и на тај начин окончала борбу за пласман међу четири најбоље на свету.

Русија – САД 0:3 (22:25, 23:25, 23:25)!

Освајачи Лиге нација, одбојкашка велесила, ни четврто првенство за редом се неће борити за медаље, а последњу (бронзу) освојили су давне 1990. године.

Американци су у полуфиналу после 24 године, када су у Грчкој освојили последњу медаљу. Били су трећи, а осам година раније у Француској окитили су се златом и та два одличја су једина за САД на Светским првенствима.

У последњем колу Бразил и САД ће одлучити о првом месту.

Група И

Бразил – Русија 3:2
САД – Русија 3:0
САД – Бразил

Табела: САД 3, Бразил 2, Русија (+1) 1.

У Групи Ј данас се састају (20.30) Србија и Пољска.

ГРУПА Ј

Србија – Италија 3:0
Србија – Пољска 20.30
Пољска – Италија 28.09.

Табела: Србија 3, Италија 0, Пољска (-1) без бодова.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар