SP: Rusi NEĆE igrati u polufinalu!

Amerikanci pobedili Ruse – "zbornaja" bez polufinala SP! Odbojkaši SAD pobedili su Rusiju u svom prvom meču grupe I fajnal siksa Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj sa 3-0, 25:22, 25:23, 25:23.  Rusi izgubili dva meča u borbi za polufinale i nećemo ih gledati u završnici SP. Tamo će iz Grupe I Amerikanci i Brazil.

Ostali sportovi 27.09.2018 | 18:55
SP: Rusi NEĆE igrati u polufinalu!
Amerikanci su odigrali sa mnogo više samopouzdanja, pa Sergej Šljapnikov nije uspevao da tajm-autima podigne svoju ekipu.

Rusija je ostala bez šansi za polufinale pošto je prethodno u istoj grupi poražena od Brazila pa su SAD i Brazil u polufinalu.

Ovo je veliko iznenađenje jer su Rusi pre samo dva meseca bili odlični i pobedili su u Ligi nacija, vrlo dominantnom partijom u finalu protiv Francuske.

Dva meseca kasnije, Rusi su sami sebe pobedili protiv Amerikanaca. I kada bi se približili ili su se pecali na mreži ili su grešili i bilo je jasno da će Anderson i Sander imati zbog toga lakši posao da pobede.

Posle boljih završnica u prvom i drugom setu, Rusi su i u trećem zaostajali tokom većeg dela po četiri poena. Dobrim servisima Mihajlova i blokovima ruskih srednjaka Rusi su uspeli da izjednače na 20:20.

Serverima Rusije su tokom celog meča američki primači otežavali posao sjajnim prijemom, ali je u toj završnici trećeg seta Amerikance malo pogurala i sreća.

Lopta je od bloka SAD "zaigrala" na vrhu mreže, pala je u polje Amerikanaca i oni su posle kontre poentirali za 22:20. Greška Muserskog posle niske lopte i nova dobra odbrana Amerikanaca odvela ih je na 23:20 što će se ispostaviti nedostižnom prednošću za SAD.

Izvrstan prijem Šođija i realizacija Remzija doneli su tri meč lopte Amerikancima. Kljuka je potom dobro odservirao ali je Aron Rasel po dijagonali tukao, pogodio liniju i poslao Ruse kući.

Rusi su na Svetsko prvenstvo za odbojkaše stigli kao veliki favoriti za osvajanje zlata. Međutim, nećemo ih ni ove godine gledati u borbi za medalje.

Posle jučerašnjeg poraza od Brazila, koji je nakon 0:2 stigao do dva boda, "zbornaja" je u Torinu poražena i od Sjedinjenih Američkih Država i na taj način okončala borbu za plasman među četiri najbolje na svetu.

Rusija – SAD 0:3 (22:25, 23:25, 23:25)!

Osvajači Lige nacija, odbojkaška velesila, ni četvrto prvenstvo za redom se neće boriti za medalje, a poslednju (bronzu) osvojili su davne 1990. godine.

Amerikanci su u polufinalu posle 24 godine, kada su u Grčkoj osvojili poslednju medalju. Bili su treći, a osam godina ranije u Francuskoj okitili su se zlatom i ta dva odličja su jedina za SAD na Svetskim prvenstvima.

U poslednjem kolu Brazil i SAD će odlučiti o prvom mestu.

Grupa I

Brazil – Rusija 3:2
SAD – Rusija 3:0
SAD – Brazil

Tabela: SAD 3, Brazil 2, Rusija (+1) 1.

U Grupi J danas se sastaju (20.30) Srbija i Poljska.

GRUPA J

Srbija – Italija 3:0
Srbija – Poljska 20.30
Poljska – Italija 28.09.

Tabela: Srbija 3, Italija 0, Poljska (-1) bez bodova.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar