Српску чувамо ако смо јаки!

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић позвао је грађане Оштре Луке, најмлађе рубне општине Републике Српске, да гласају за кандидате ове странке у парламенту БиХ како би се на нивоу БиХ могли борити за Републику Српску, али и конститутивност Срба у свим кантонима у Федерацији БиХ.

Република Српска 24.09.2018 | 15:28
Српску чувамо ако смо јаки!
"Нећемо ићи у коалицију са онима који прихватају законе да се Србима суди по строжем закону, а који није важио у вријеме извршења дјела и нећемо у коалицију са онима који још увијек нису вратили имовину предратним власницима, као што је случај у сусједном Санском Мосту", истакао је предсједник ДНС-а Марко Павић. 

“Сматрам да се одговорном политиком заснованом на компромису и консензусу може урадити више и за ова рубна подручја. Зато ће ДНС својом одговорном политиком истрајавати на поштовању људских права, права Срба и мислимо да је то формула на којој треба да се заснива живот у БиХ", нагласио је носилац листе ДНС-а за ПД ПС БиХ из ИЈ 1, Драгутин Родић.

“ДНС ће посебну пажњу посветити проблемима демобилисаних бораца, те у наредном периоду очекујем да се сачини коначни регистар бораца и да ће та категорија бити испоштована како би они и њихове породице могли да живе као сви остали грађани Републике Српске”, почио је Душко Ивић, носилац листе ДНС-а за НС Републике Српске из ИЈ 1.

На трибини у градском насељу Чиркин Поље окупљеним грађанима су се представили и остали кандидати са листе ДНС-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице један.

БН ТВ