Виландер: Не треба нам неко као Федерер!

Матс Виландер, бивши тенисер, изјавио је да за тенис не би било добро када би се појавио неко нови сличан Роџеру Федереру.

Тенис 08.09.2018 | 22:20
Виландер: Не треба нам неко као Федерер!
Виландер је причао о будућности тениса и томе шта ће бити када се повуче "велика тројка" коју чине Федерер, Надал и Ђоковић.

Федерер има 37 година и приче о пензији су све чешће, док ни Надали ни Новаку није остало још превише "у резервоару".

"Федерер не може још дуго да игра. Надал и Новак, они имају још пар година, али ко ће их све заменити? То неће бити нови Федерер. Није нам потребан суперстар, потребна су нам добра ривалства. Не треба нам неко доминантан као Федерер", рекао је Виландер за "Еуроспорт".

На исто питање другачији одговор имао је Немац, бивши тренер Ђоковића Борис Бекер.

"Мислим да ће се тенис временом постарати сам о себи, треба му само дати времена. Не постоји нови Федерер и потребно је да млади играчи направе искорак и победе најбоље пре него што ови пензионишу. Новак је повратио своју игру, знате какав је Рафа када је здрав. Када би га неко као што је Доминик Тим победио на Ролан Гаросу, то би све учинило много интересантнијим", рекао је Бекер.

Легендарни амерички тенисер Џон Мекинро прокоментрисао је нехумане услове у Њујорку, један од разлога због којих је Федерер изгубио од Милмана у осмини финала.

"Бољи играчи боље подносе врућину. Имају више опција. Када бих морао да бирам рекао бих да врућина највише смета Новаку јер нема додатну килажу, као нпр. Надал који црпи енегрију из врућине", рекао је Мекинро.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар