Vilander: Ne treba nam neko kao Federer!

Mats Vilander, bivši teniser, izjavio je da za tenis ne bi bilo dobro kada bi se pojavio neko novi sličan Rodžeru Federeru.

Tenis 08.09.2018 | 22:20
Vilander: Ne treba nam neko kao Federer!
Vilander je pričao o budućnosti tenisa i tome šta će biti kada se povuče "velika trojka" koju čine Federer, Nadal i Đoković.

Federer ima 37 godina i priče o penziji su sve češće, dok ni Nadali ni Novaku nije ostalo još previše "u rezervoaru".

"Federer ne može još dugo da igra. Nadal i Novak, oni imaju još par godina, ali ko će ih sve zameniti? To neće biti novi Federer. Nije nam potreban superstar, potrebna su nam dobra rivalstva. Ne treba nam neko dominantan kao Federer", rekao je Vilander za "Eurosport".

Na isto pitanje drugačiji odgovor imao je Nemac, bivši trener Đokovića Boris Beker.

"Mislim da će se tenis vremenom postarati sam o sebi, treba mu samo dati vremena. Ne postoji novi Federer i potrebno je da mladi igrači naprave iskorak i pobede najbolje pre nego što ovi penzionišu. Novak je povratio svoju igru, znate kakav je Rafa kada je zdrav. Kada bi ga neko kao što je Dominik Tim pobedio na Rolan Garosu, to bi sve učinilo mnogo interesantnijim", rekao je Beker.

Legendarni američki teniser Džon Mekinro prokomentrisao je nehumane uslove u Njujorku, jedan od razloga zbog kojih je Federer izgubio od Milmana u osmini finala.

"Bolji igrači bolje podnose vrućinu. Imaju više opcija. Kada bih morao da biram rekao bih da vrućina najviše smeta Novaku jer nema dodatnu kilažu, kao npr. Nadal koji crpi enegriju iz vrućine", rekao je Mekinro.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar