И најуспешнија Хрватица славила "двоглавим орлом"!

Начин прославе Ђердана Шаћирија и Гранита Џаке "примио" се код неких и у Загребу.  Перковићева показала "двоглавог орла": Ма, то значи да је диск полетео! Хрватска атлетичарка Сандра Перковић узбуркала је већ узавреле страсти у региону прославом победе на митингу у Загребу.

Остали спортови 05.09.2018 | 17:30
И најуспешнија Хрватица славила "двоглавим орлом"!
Док су славили своје голове против Србије, Албанци са швајцарским документима Гранит Џака и Ђердан Шаћири направили су потез који се очигледно свидео некима у Хрватској.

Формиравши рукама "двоглавог орла", симбол заставе Албаније, али и иредентистичке идеје "Велике Албаније", познати фудбалери направили су политички гест, са идејом да пошаљу поруку Албанцима, али и Србима, коју ФИФА није превише оштро казнила (само новчано).

Ипак, без обзира на благ став Светске куће фудбала, која у томе није видела превише велику политичку провокацију, они су у уторак морали да упуте извињење швајцарској нацији.

Истог дана, тај гест је виђен и у Хрватској, где га је учинила тамошња најуспешнија атлетичарка у историји, Сандра Перковић.

Петострука узастопна шампионка Европе победила је на 68. Ханжековићевом меморијалу у Хрватској, па прекрстила руке у облику орла.

Када су је новинари упитали шта јој је то значило, она је казала да то значи да је "диск коначно полетео".

Перковићева је изненадила чак и новинарку националне хрватске телевизије (ХРТ) Мирну Зидарић која ју је одмах питала шта јој тај "орао" представља.

"Ма, то је само значило да је диск коначно полетео", кратко је изјавила Сандра.

Перковићева је иначе позната по сјајним односима са српским спортистима, попут наше атлетичарке Иване Шпановић, а често је изјављивала да навија за њу и Новака Ђоковића.

"Обе државе су ту где јесу зато што се неким политичарима нешто није свидело. Спорт не познаје границе, зато је нормално да навијамо за Нолета, он за "ватрене", ми за вашу Ивану, Милицу, ви за наше "баракуде", ми за ваше "делфине". Кад причам Американцу форе из куће, он ме гледа бело. Кад причам нашем човеку, он ће рећи: "Па и моја мама ради исто". Ми смо одрасли у истој средини, исти су нас проблеми мучили, исте навике имамо", рекла је Перковићева недавно за "Вечерње новости".

Полетео је диск, а са њим и Сандрин "двоглави орао".

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар