I najuspešnija Hrvatica slavila "dvoglavim orlom"!

Način proslave Đerdana Šaćirija i Granita Džake "primio" se kod nekih i u Zagrebu.  Perkovićeva pokazala "dvoglavog orla": Ma, to znači da je disk poleteo! Hrvatska atletičarka Sandra Perković uzburkala je već uzavrele strasti u regionu proslavom pobede na mitingu u Zagrebu.

Ostali sportovi 05.09.2018 | 17:30
I najuspešnija Hrvatica slavila "dvoglavim orlom"!
Dok su slavili svoje golove protiv Srbije, Albanci sa švajcarskim dokumentima Granit Džaka i Đerdan Šaćiri napravili su potez koji se očigledno svideo nekima u Hrvatskoj.

Formiravši rukama "dvoglavog orla", simbol zastave Albanije, ali i iredentističke ideje "Velike Albanije", poznati fudbaleri napravili su politički gest, sa idejom da pošalju poruku Albancima, ali i Srbima, koju FIFA nije previše oštro kaznila (samo novčano).

Ipak, bez obzira na blag stav Svetske kuće fudbala, koja u tome nije videla previše veliku političku provokaciju, oni su u utorak morali da upute izvinjenje švajcarskoj naciji.

Istog dana, taj gest je viđen i u Hrvatskoj, gde ga je učinila tamošnja najuspešnija atletičarka u istoriji, Sandra Perković.

Petostruka uzastopna šampionka Evrope pobedila je na 68. Hanžekovićevom memorijalu u Hrvatskoj, pa prekrstila ruke u obliku orla.

Kada su je novinari upitali šta joj je to značilo, ona je kazala da to znači da je "disk konačno poleteo".

Perkovićeva je iznenadila čak i novinarku nacionalne hrvatske televizije (HRT) Mirnu Zidarić koja ju je odmah pitala šta joj taj "orao" predstavlja.

"Ma, to je samo značilo da je disk konačno poleteo", kratko je izjavila Sandra.

Perkovićeva je inače poznata po sjajnim odnosima sa srpskim sportistima, poput naše atletičarke Ivane Španović, a često je izjavljivala da navija za nju i Novaka Đokovića.

"Obe države su tu gde jesu zato što se nekim političarima nešto nije svidelo. Sport ne poznaje granice, zato je normalno da navijamo za Noleta, on za "vatrene", mi za vašu Ivanu, Milicu, vi za naše "barakude", mi za vaše "delfine". Kad pričam Amerikancu fore iz kuće, on me gleda belo. Kad pričam našem čoveku, on će reći: "Pa i moja mama radi isto". Mi smo odrasli u istoj sredini, isti su nas problemi mučili, iste navike imamo", rekla je Perkovićeva nedavno za "Večernje novosti".

Poleteo je disk, a sa njim i Sandrin "dvoglavi orao".

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar