Крсна слава Дома здравља Лопаре

Дом здравље Лопаре је примјер успјешног пословања и примјер како здравство у Српској треба да буде, поручио је лидер Српске демократске странке /СДС/ Вукота Говедарица на обиљежавању крсне славе ове лопарске здравствене установе Светог Агатоника-Арлијевдана.

Република Српска 04.09.2018 | 16:23
Крсна слава Дома здравља Лопаре
„У овој локалној заједници, у овом Дому здравља имамо људе који су поштени, честити и који знају да раде свој посао и на тај начин они су одговорни према свом народу и својој локалној заједници", рекао је Говедарица новинарима.

Он је нагласио да би се обновила Република Српска потребно је да будемо јединствени и уједињени око заједничке идеје.



„Наша идеја је обнова. Јединствени са знањем, образовањем, одговорношћу и поштеним радом према свом народу Република Српска се може обновити", рекао је Говедарица и додао да би се обновила Српска потребно је да је воде људи који раде у интересу народа а не у свом интересу.

Говедарица је изразио увјерење да СДС може заједно са народом да постигне обнову Српске и да већ од сљедеће године буде више оваквих примјера здравствених установа.



Директор ове здравствене установе Желимир Нешковић честитао је здравственим радницима славу и изразио задовољство јер се налази на челу установе која већ више од десет година послује позитивно.

„У протеклом периоду радили смо пројекте на побољшању здравствених услуга", рекао је Нешковић.

Он је најавио градњу објекта површине од 250 квадратних метара у коме се бити смјештен Центар за базичну рехабилитацију и Центар за ментално здравље.

Према Нешковићевим ријечима, ова установа обезбјеђује здравствену заштиту за 10.500 осигураника, има седам тимова породичне медицине, Службу медицинске помоћи, Службу лабараторијске дијагностике, Службу РТТ дијагностике, Стоматолошку службу и амбуланте у Прибоју и Мртвици.

Кум данашње славе је директор Дома здравља Угљевика Југослав Цветковић честитао и пожелио здравственим радницима да у будућем периоду имају што мање посла.

„У овако тешкој ситуацији у којем се налази здравство Републике Српске, Дом здравља Лопаре је свијетао примјер како може да се ради и како може да функционише здравствена установа", рекао је Цветковић и најавио да ће Дом здравља Угљевик као братска установа сарађивати са Домом здравља Лопаре.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Патриота

04.09.2018 16:09

Лопаре су примјер Републици Српској како мозе стати на ноге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

04.09.2018 17:37

Који хорор,то не мозес замислити ни у фантазији да у Сведској неки дом здравља има и слави своју некакву крсну славу.Нема у таквом окрузењу зивота за мислецег нормалног цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.09.2018 18:08

Па наравно кад швеђани немају славу

Name

Др.

04.09.2018 19:42

А пацијенти само што им не умру јер им годинама обољелим од карцинома дају лијекове за притисак, сва среће пацијенти на вријеме увиде са каквим аматерима у Лопарама имају посла па напуштеју тај дом здравља. Иначе по тома како они знају да утврде дијагнозу, масовно би умирали, јер је незнање стравично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.09.2018 06:50

Јел неко за то кривчно одговарао, јел ли процесуриран, а претходно да ли је у дому здравља против њега вођен дисциплински поступак, па морали су оштећени пацијанти или њкхова породица да туже те љекар, ја би то одмах на суд са доказима дијагнозе из других виших по рангу здравствених установа, па да се на суду упореди како су погрешним лечењем пацијента на основу погрешне дијанозе држали са погрешним терапијама и лијековима са док се карцином развијао. Таквима нема мјеста здравственим установама, Онај ко хоће да се бави политиком а да истовремерно прима плату из здравствениних установа су за суђење и затвор а не за рад и лечење људи.

Name

Православац

05.09.2018 04:33

Ја сам Србин, славим Светог Стефана и веома замјерим породицама које не славе. Нисам исто тако за разметање и помодарство приликом славе. Али да ватрогасци, општине, домови здравља, школе, вртићи и комунална предузећа имају славе, па то је заиста непримјерено. Слава је породични, кућни обред.Ако у Уставу РС јасно пише да смо секуларна државна заједница, зашто онда славе локалних заједница, па дајемо разним Бакирима и домаћим приљепцима простор за маневар и црвање. Црква би требала да рационализује ствар и код слављења славе и код сахрана и код кумовања и крштења. Помодарство, кич и неумјерено трошење нас гони у неимаштину и раслојава већ раслојено друштво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.09.2018 06:41

Њима си нашао причати, њима је важно да нађу разлога да се још једном у низу манифестација неког окупљана промовишу пред изборе, ако им је окупљање у дому здравља добара начин пормоцији онда то само говори о њим какви су они. Боље је да су мало обишли села на општини па видјели како су опустошила, колико је рођено дјеце, и до чега су народ ове оштине довели.

Name

Ре

05.09.2018 06:24

Било би боље да су направили прилог како јадни народ ове општеине живи, да су обишли села и саме Лопаре па видјелеи да за двије трећине народа уопште нема мјеста, а они са тим немају никакве везе, њих народ не интресује него само власт и сједење у општини и располагања буџетским народним новцем, као да је то њихово. Ако им је то једини начин да се промовишу на ТВ, онда су толико јадни и биједни, да је боље после свега да народу не иду на очи. Ајде да су изградили фабрику пољоприведних машина, или фабрику намјештаја, неку фабрику за прераду воћа и повраћа, па да кажу, народе ево вам фабричетина што је општина прикупљеним и уштеђеним парама од општиског буџета, штедјели смо на нашим платама, отварамо вам фабрику од 200 радних мијеста да имате шта радити, да имамо прведу, да по томе будемо препознатљиви, општинари иду да славе славе по болницама, и тамо се сликају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

05.09.2018 11:31

Сад иде крсна слава дома културе, па крсна слава робне куће, па крсна других продавница, затим долазе на ред киосци. Још једна у низ лудачких манифестација лопарске општине, како би се мало приблићили и додвороли народу пред зоре, па ви сте га звили у црно последњух 20 година, то се зна, ни Дунав ни Сава вас не могу опрати, једно да се замонашите и одете у манастар и до краја живота да кајете грехе, клечите на кољенима и молите Бога за опроштај.

ОДГОВОРИТЕ