Krsna slava Doma zdravlja Lopare

Dom zdravlje Lopare je primjer uspješnog poslovanja i primjer kako zdravstvo u Srpskoj treba da bude, poručio je lider Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica na obilježavanju krsne slave ove loparske zdravstvene ustanove Svetog Agatonika-Arlijevdana.

Republika Srpska 04.09.2018 | 16:23
Krsna slava Doma zdravlja Lopare
„U ovoj lokalnoj zajednici, u ovom Domu zdravlja imamo ljude koji su pošteni, čestiti i koji znaju da rade svoj posao i na taj način oni su odgovorni prema svom narodu i svojoj lokalnoj zajednici", rekao je Govedarica novinarima.

On je naglasio da bi se obnovila Republika Srpska potrebno je da budemo jedinstveni i ujedinjeni oko zajedničke ideje.



„Naša ideja je obnova. Jedinstveni sa znanjem, obrazovanjem, odgovornošću i poštenim radom prema svom narodu Republika Srpska se može obnoviti", rekao je Govedarica i dodao da bi se obnovila Srpska potrebno je da je vode ljudi koji rade u interesu naroda a ne u svom interesu.

Govedarica je izrazio uvjerenje da SDS može zajedno sa narodom da postigne obnovu Srpske i da već od sljedeće godine bude više ovakvih primjera zdravstvenih ustanova.



Direktor ove zdravstvene ustanove Želimir Nešković čestitao je zdravstvenim radnicima slavu i izrazio zadovoljstvo jer se nalazi na čelu ustanove koja već više od deset godina posluje pozitivno.

„U proteklom periodu radili smo projekte na poboljšanju zdravstvenih usluga", rekao je Nešković.

On je najavio gradnju objekta površine od 250 kvadratnih metara u kome se biti smješten Centar za bazičnu rehabilitaciju i Centar za mentalno zdravlje.

Prema Neškovićevim riječima, ova ustanova obezbjeđuje zdravstvenu zaštitu za 10.500 osiguranika, ima sedam timova porodične medicine, Službu medicinske pomoći, Službu labaratorijske dijagnostike, Službu RTT dijagnostike, Stomatološku službu i ambulante u Priboju i Mrtvici.

Kum današnje slave je direktor Doma zdravlja Ugljevika Jugoslav Cvetković čestitao i poželio zdravstvenim radnicima da u budućem periodu imaju što manje posla.

„U ovako teškoj situaciji u kojem se nalazi zdravstvo Republike Srpske, Dom zdravlja Lopare je svijetao primjer kako može da se radi i kako može da funkcioniše zdravstvena ustanova", rekao je Cvetković i najavio da će Dom zdravlja Ugljevik kao bratska ustanova sarađivati sa Domom zdravlja Lopare.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Patriota

04.09.2018 16:09

Lopare su primjer Republici Srpskoj kako moze stati na noge

ODGOVORITE
Name

Svedska

04.09.2018 17:37

Koji horor,to ne mozes zamisliti ni u fantaziji da u Svedskoj neki dom zdravlja ima i slavi svoju nekakvu krsnu slavu.Nema u takvom okruzenju zivota za misleceg normalnog covjeka.

ODGOVORITE
Name

re

04.09.2018 18:08

Pa naravno kad šveđani nemaju slavu

Name

Dr.

04.09.2018 19:42

A pacijenti samo što im ne umru jer im godinama oboljelim od karcinoma daju lijekove za pritisak, sva sreće pacijenti na vrijeme uvide sa kakvim amaterima u Loparama imaju posla pa napušteju taj dom zdravlja. Inače po toma kako oni znaju da utvrde dijagnozu, masovno bi umirali, jer je neznanje stravično.

ODGOVORITE
Name

re

05.09.2018 06:50

Jel neko za to krivčno odgovarao, jel li procesuriran, a prethodno da li je u domu zdravlja protiv njega vođen disciplinski postupak, pa morali su oštećeni pacijanti ili njkhova porodica da tuže te ljekar, ja bi to odmah na sud sa dokazima dijagnoze iz drugih viših po rangu zdravstvenih ustanova, pa da se na sudu uporedi kako su pogrešnim lečenjem pacijenta na osnovu pogrešne dijanoze držali sa pogrešnim terapijama i lijekovima sa dok se karcinom razvijao. Takvima nema mjesta zdravstvenim ustanovama, Onaj ko hoće da se bavi politikom a da istovremerno prima platu iz zdravstveninih ustanova su za suđenje i zatvor a ne za rad i lečenje ljudi.

Name

Pravoslavac

05.09.2018 04:33

Ja sam Srbin, slavim Svetog Stefana i veoma zamjerim porodicama koje ne slave. Nisam isto tako za razmetanje i pomodarstvo prilikom slave. Ali da vatrogasci, opštine, domovi zdravlja, škole, vrtići i komunalna preduzeća imaju slave, pa to je zaista neprimjereno. Slava je porodični, kućni obred.Ako u Ustavu RS jasno piše da smo sekularna državna zajednica, zašto onda slave lokalnih zajednica, pa dajemo raznim Bakirima i domaćim priljepcima prostor za manevar i crvanje. Crkva bi trebala da racionalizuje stvar i kod slavljenja slave i kod sahrana i kod kumovanja i krštenja. Pomodarstvo, kič i neumjereno trošenje nas goni u neimaštinu i raslojava već raslojeno društvo.

ODGOVORITE
Name

Re

05.09.2018 06:41

NJima si našao pričati, njima je važno da nađu razloga da se još jednom u nizu manifestacija nekog okupljana promovišu pred izbore, ako im je okupljanje u domu zdravlja dobara način pormociji onda to samo govori o njim kakvi su oni. Bolje je da su malo obišli sela na opštini pa vidjeli kako su opustošila, koliko je rođeno djece, i do čega su narod ove oštine doveli.

Name

Re

05.09.2018 06:24

Bilo bi bolje da su napravili prilog kako jadni narod ove opšteine živi, da su obišli sela i same Lopare pa vidjelei da za dvije trećine naroda uopšte nema mjesta, a oni sa tim nemaju nikakve veze, njih narod ne intresuje nego samo vlast i sjedenje u opštini i raspolaganja budžetskim narodnim novcem, kao da je to njihovo. Ako im je to jedini način da se promovišu na TV, onda su toliko jadni i bijedni, da je bolje posle svega da narodu ne idu na oči. Ajde da su izgradili fabriku poljoprivednih mašina, ili fabriku namještaja, neku fabriku za preradu voća i povraća, pa da kažu, narode evo vam fabričetina što je opština prikupljenim i ušteđenim parama od opštiskog budžeta, štedjeli smo na našim platama, otvaramo vam fabriku od 200 radnih mijesta da imate šta raditi, da imamo prvedu, da po tome budemo prepoznatljivi, opštinari idu da slave slave po bolnicama, i tamo se slikaju.

ODGOVORITE
Name

Marko

05.09.2018 11:31

Sad ide krsna slava doma kulture, pa krsna slava robne kuće, pa krsna drugih prodavnica, zatim dolaze na red kiosci. Još jedna u niz ludačkih manifestacija loparske opštine, kako bi se malo priblićili i dodvoroli narodu pred zore, pa vi ste ga zvili u crno poslednjuh 20 godina, to se zna, ni Dunav ni Sava vas ne mogu oprati, jedno da se zamonašite i odete u manastar i do kraja života da kajete grehe, klečite na koljenima i molite Boga za oproštaj.

ODGOVORITE