Заштитимо дјецу у саобраћају

С обзиром на то да се ближи почетак школске 2018/2019. године, када је повећано присуство дјеце у саобраћају, полицијски сужбеници Полицијске управе Бијељина спроводе републичку акцију „Заштитимо дјецу у саобраћају“, с циљем повећања безбједности најмлађих учесника у саобраћају, а посебно безбједности дјеце предшколског узраста која први пут, као пјешаци учествују у саобраћају и полазе у школу.

Република Српска 29.08.2018 | 11:07
Заштитимо дјецу у саобраћају
Од првог дана школске године биће повећано присуство полицијских службеника у близини свих образовних установа, као и на путним правцима којима се креће већи број дјеце. Током школских смјена ученици најнижих разреда биће усмјеравани на најбезбједније правце кретања, а све активности полицијских службеника на заштити дјеце у саобраћају биће планиране у сарадњи са запосленим у школама и усклађене са одвијањем наставе.

Ученицима нижих разреда основних школа у мјесецу септембру, биће одржана и предавања о саобраћајним правилима и прописима које морају поштовати када као пјешаци учествују у саобраћају.

Такође, полицијски службеници ће вршити појачане контроле саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила, поштовање односа возач – пјешак, а такође, полицијски службеници ће санкционисати сва непрописно паркирана и заустављена возила у зонама школа, пјешачких прелаза и аутобуских стајалишта.

Полицијска управа Бијељина апелује на возаче да са појачаном пажњом учествују у саобраћају , подсјећамо да је ограничење кретања возила у зонама школа 30 км/х, а посебно ограничити брзину на путним правцима на којима се крећу ученици, те да на тај начин заједно заштитимо најмлађе учеснике у саобраћају.

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Свашта

29.08.2018 16:16

Није само у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ