Zaštitimo djecu u saobraćaju

S obzirom na to da se bliži početak školske 2018/2019. godine, kada je povećano prisustvo djece u saobraćaju, policijski sužbenici Policijske uprave Bijeljina sprovode republičku akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, s ciljem povećanja bezbjednosti najmlađih učesnika u saobraćaju, a posebno bezbjednosti djece predškolskog uzrasta koja prvi put, kao pješaci učestvuju u saobraćaju i polaze u školu.

Republika Srpska 29.08.2018 | 11:07
Zaštitimo djecu u saobraćaju
Od prvog dana školske godine biće povećano prisustvo policijskih službenika u blizini svih obrazovnih ustanova, kao i na putnim pravcima kojima se kreće veći broj djece. Tokom školskih smjena učenici najnižih razreda biće usmjeravani na najbezbjednije pravce kretanja, a sve aktivnosti policijskih službenika na zaštiti djece u saobraćaju biće planirane u saradnji sa zaposlenim u školama i usklađene sa odvijanjem nastave.

Učenicima nižih razreda osnovnih škola u mjesecu septembru, biće održana i predavanja o saobraćajnim pravilima i propisima koje moraju poštovati kada kao pješaci učestvuju u saobraćaju.

Takođe, policijski službenici će vršiti pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač – pješak, a takođe, policijski službenici će sankcionisati sva nepropisno parkirana i zaustavljena vozila u zonama škola, pješačkih prelaza i autobuskih stajališta.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na vozače da sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju , podsjećamo da je ograničenje kretanja vozila u zonama škola 30 km/h, a posebno ograničiti brzinu na putnim pravcima na kojima se kreću učenici, te da na taj način zajedno zaštitimo najmlađe učesnike u saobraćaju.

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Svašta

29.08.2018 16:16

Nije samo u Bijeljini.

ODGOVORITE