Смањен број кривичних дјела

Полицијска управа Бијељина организовала је редовну конференцију за представнике медија на којој су презентовани резултати рада за мјесец јул. Начелник Жарко Ћосић том приликом је истакао да је стање за подручје које оперативно покрива ова Полицијска управа - задовољавајуће.

Република Српска 23.08.2018 | 17:55
Смањен број кривичних дјела
Начелник Полицијске управе Жарко Ћосић истакао је да није било кривичних дијела која би својим посљедицама изазвала веће узнемирење јавности, а што се огледа стањем безбједности на терену и статистичким показатељима. Као резултат рада је и смањење броја кривичних дјела на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бијељина.

"У мјесецу јулу укупно је евидентирано 84 кривична дјела, од којих 70 кривичних дијела које се односе на општи криминалитет, 6 кривичних дијела привредног криминалитета, 2 кривична дјела употреба опојних дрога и 6 кривичних дијела против безбједности јавног саобраћаја. Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дијела је 66%", истакао је Жарко Ћосић, начелник Полицијске управе.

Питање миграната и даље је актуелно у Босни и Херцеговини, а прем ријечима Начелника Ћосића није забиљежено ниједно кривично дјело које су починили мигранти.

На наше подручје илегално је ушло 944 мигранта, до 21.8.2018. Већ данас тај број је око хиљаду. Само у мјесецу августу евидентирано је 454 илегална мигранта, такође до 21.8. Овом приликом позивамо грађане да уколико примјете илегалне мигранте, да пријаве надлежној полицијској станици или на број 122. Када говоримо о мигрантима, полиција је према споразуму потписаном са Министарством унутрашњих послова направила мјешовите патроле и оне добро раде", навео је Жарко Ћосић, начелник Полицијске управе.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Дарко Коврлија нагласио је да је у протеклом мјесецу евидентирано 84 кривична дјела, што је за 16% мање у односу на исти период 201. године.

"Овде је битно истаћи да је број евидентираних кривичних дијела имовинског криминалитета у опадању за 27%, од чега крађа у смањењу за 35%", истакао је Коврлија

У протеклом периоду припадници Полицијске управе провели су појачане контроле саобраћаја.

"Проведена је појачана контрола саобраћаја усмјерена на контролу вожње под дејством алкохола, том приликом код 79 возача утврђено је присуство алкохола у организму. У периоду од14.8. до 18.8.2018. полицијски службеници су спровели акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања моторних возила, те је том приликом регистровано 321 прекорачење брзине моторним возилима", навео је Симо Цвјетиновић, инспектор Сектора полиције.

Цвјетиновић је нагласио да се у извјештајном периоду догодило 113 саобраћајних незгода исто као и у мјесецу јулу 2017. године. У овим незгодама једно лице је смртно страдало, 10 лица је тешко повријеђено, а 21 задобило је лакше повреде.

БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Фериз Тополић

23.08.2018 17:44

Смањен број јер су лопови на мору.Имају и они душу.Али зато васи полицајци направе сваки дан мноство кривицних дјела,нема га да не узме новац од возача сваки дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

23.08.2018 18:06

Све честитке за полицију РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Откад То Да Је Смањено

24.08.2018 03:18

Ми знамо да повецан сигурно криминалци недје мирују.

ОДГОВОРИТЕ